Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.171
    Допаѓања:
    1.157
    Во истгејт во субра или супра аптеката има

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Heartburn e киселини, може да ти помогни кисела вода, бадеми непечени, зелено јаболко, две три зрна ориз живи да голтниш тоа од на природна база, од аптека можиш гастрогард, рупурут.

На KikiKviki и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    17.720
    Бебе те притиска горе, ќе ти помине пробај да се смириш со бедоксин, магн. и нешто за болка. Чај некој напиј се, повеќе вода, можеш и гастрогард, кисела вода со лимон исто, сода една лажичка... ќе помине.

@IRBBB јас не сум бремена, ама со ќесенцето у ташна сегде шетам, ради анксиозност де, како бабе баш потполно те разбирам.
    Издржи вечерва ама сабајле на др. да ти мерат грло, и едно цтг и ехо, според мене обавезно.
    Често ти се стврднува стомакот?
    Реално сепак си 33та недела, имаш примено за зреење, докторите ти ја знаат работата како ти стои, така да немаш потреба од паника и да треба да се породиш, не се секирај ич, и помали бебиња се раѓаат, како Господ никој не е, мисли позитивно само, и се ќе биде.

Последна измена: 3 септември 2023
    На MinnieM, IRBBB, Marsic и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    треба да ти се на ист интервал ако ти се на различен се лажните контракции. Мене со првото ми почнаа од 5мин на ист интервал почнуваат да ти се зголемуваат болките со болки во кичма. ако е само доле тогаш ти се лажни. Не паничи лежи одмарај што повеќе да си истераш до крај :l: и јас веќе неделаа дена сум со лажни, бебеуш многу мрда се тегне којзнае што прави болки ненормални имам

5. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Која недела си?
    И кај мене премногу се тегни бебето, те ноџе притиска ми се чини ке ми пробие низ кожа, такви некои чудми движења, првото си мрдаше ама не вака. Ова воздухот ми го зема, а и ептен болка осеќам понекогаш, ама фала Богу не на ист интервал.

На *Milicka* и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    126
    Sea vo petokot mi rece doktorkata da go prekinam deka sum 9ti ama kazav deka nautro ako ne se napijam vecerta 0rethodno imam grcevi i rece togas samo navever pij

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.395
    Допаѓања:
    33.781
    Мрежести гаќи или вир влошки?

Ела да си се гушниме бабе за апојте. :hug:
    До утре ќе бидам ко нова, стварно многу сакам да си го почекам докторот шо ми ја води бременоста да се врати од одмор. И тоа ме држи сега, морам да стегам нозе уште една недела. :D
    А и таман да потпркни бебе, сите алишта шо ги порачав се 50ки и 56ки, ни едно боденце за прематурчиња не зедов од верба дека ќе седи подолго. :angel:

Не ми се на редовен интервал, ама зачестени ми се. Повеќе од 20 контракции имам во едно деноноќие. И вообичаено не беа на пократко растојание од 20-30 минути сѐ до утрово. Свеста ми се зеде, среќа само 1ч траеше и се смирија.
    А болки мислам дека немам, кичмата ме боли од лежењето на грб со перници под газ, а додека траат контракциите ме боли местото каде што е грбчето и газето, како камен ми е.

Која недела си ти?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    707
    Допаѓања:
    1.472
    @deniz333
    Јас ја пиев со исцеден портокал после јадење и само така ми одговараше. Пробај :) плус повеќе месо, цвекло, какао.

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    17.720
    Ама ако, оди денес на др нека те видат, јас те мислам, пишо што како.

10. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    25.041
    Сабајлево во спиење најверојатно ја истегнав ногата и на долниот мускул ми се направи како топка,се згрутчи самиот мускул и ме болеше.
    Ептен језиво ми изгледаше. Мм ме измасира и се опушти.

Магнезиум пијам.
    И се случило на некоја истово?

11. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    309
    Мене истот ми се случува на секое тeгнење навечер во спиење , сега дури нит истегнувам ни ништо или ептен полека зошто ужасно е језиво и боли:sweat:

Последна измена: 4 септември 2023
    На *Milicka* и Мариаа. им се допаѓа ова.
  12. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    25.041
    Му викам на маж ,полека но сигурно во зомби се претварам.:D
    Ептен језа ме фати кога си ја видов ногата.
    Ништо,нема тегнење више...

На Kikikikiri0405 и Maja1986. им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.323
    Допаѓања:
    57.429
    Нон-стоп, секоја вечер.
    Откако сменив на Магнезиум Цитрат имав подобар период. Пак се грчеа нозете ама не траеше толку долго и не болеше цен ден отпосле. Сега прекинав да пијам, пак се грчат. Те мускулите на нозете, те стапалата. Стапало кога ќе ми се згрчи па ептен језиво изгледа со прстињата превиткани на своја страна :D
    Синоќа намачкав гел од магнезиум на листовите, малку полесно поминав.

Инаку ништо страшно не е, се случува и ќе чекаш да помине. Масажа мене не ми помага, уште повеќе ме боли и допир додека трае грчот. Пробај со друг магнезиум ако земаш обичен.

На Maja1986. и Мариаа. им се допаѓа ова.
  14. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    4.191
    Неколку пати така во сон ќе се протегнам и штом почнува грч да фаќа, моментално станувам и застанувам со цела тежина на таа нога. Одма ми пушта. Инаку многу боли кога ќе стегне грчот.:whew:

На DaisyDream и Мариаа. им се допаѓа ова.
  15. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    39+ тегне гзот нозе што и да се доле исто мислам дека ми копа со глава раце мн непријатно чувство и јас приметив дека првото не ги осеќав току движењата ама второво душа ми извади изгледа така е кај секој ист случај беше и со сестра ми. Ми се двои стомак едната стана по вдлабмата другата идпакната хаос ќе се издржи :D

16. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    39+ издржи одмарај повеќе не станувај толку ако има кој да ти помага искористи максимално. И јас бев со скратено не многу и отворена 2птста еве изгурав нема мене кој да ми помага со малиот во движење клекни стани трчај по него изгурав. Тоа да гзот и нозете како камила кога ќе ми се маправи ми се пллаче размрдувај го или тапкај го ја така правам знам колку е болно и незгодно. Ќе биде све во ред само позитивни мисли ме паничи диши издиши :l::l:

На Mumoftwo30 и IRBBB им се допаѓа ова.
  17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.395
    Допаѓања:
    33.781
    Охоо машала, за мерак. ❤️
    Ајде, Бог леснотија да ти дава, ти ептен ситно броиш до гушкање бебар. :inlove:

Баш ко грб на камила стомакот. :D

Воопшто не станувам, само за до вц. Апла ко болен Дојчин сум, ова де ко паразит. Ич не сакам, ама морам. :!:

На *Milicka* и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  18. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    5.188
    22 nedela i grcevi pocnaa na veliko. Sekoja nokj kako ke se optegnam, edna noga se grci obavezno. 500mg zemam Mg, ke smenam sega na citra da probam posto ova e oksid, pa ke vidime.

Inace go osekam cel stomak kako naduvan , optegnat, ne mozam da kazam deka e nekoja bolka ama taka nelagodno. Valjda e normalno. Bev na pregled minatava nedela,ok si bese.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    25.041
    Фала на сите за советите.
    Ќе земам друг магнезиум, а и гел ќе се мачкам,па да се молам да биде малце подобро.

Честито на сите нека ни се грчевите. За убаво :) припрема за до 9ти:)

На DaisyDream и Mom's_life им се допаѓа ова.
  20. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Верувам дека е тешко нека те масира мм со блокмакс мслце по малце може ќе те опушти колку толку малце од малце

На Mumoftwo30 и IRBBB им се допаѓа ова.