Девојки на уринокултура ми излезе бактерија Enterococcous Faecalis, немам никакви симтоми.Докторт ми даде Амоксиклаф сабајле и навечер.,Само не прашав колку време треба да го пијам 7 или 14 дена.Имал ли некој искуство?Инаку сум 26 недела.
Вчера и денеска имам привремено како менструални болки на долниот дел. Некако непријатно ми е, да превземам ли нешто? А се е ок со бебето. Инаку сум 33+5 .. за една две недели сум пак на контрола за последни брисеви.
Прво едно славење за тестот, после направи бета ако не си направила и види отприлика кога би стигнала до 2000 (на 24-36ч се дуплира) и тогаш закажи на ехо. На бета под 2000 нема да се види ништо на ехо, да знаеш да не трчаш за преглед за џабе. Се прерадував за тебе. Уште од поддршка те памтам. Лесна и школска бременост да си имаш, живо и здраво бебенце да си земеш в раце. Од срце ти честитам.
А а што зборуваш? Се наежив.... а јас искрено уште не ми е верно... дека само што ги подадовме документите за ИнВитро и ептен не очекував.... а помалку се плашам. Сакам да слушнам срце. Последна менструација сум добила на 3 август. Така да ова ми е 5та гестациска. Кога да одам да слушнам срце
Со лесно мила, јас би ти препорачала бар 7ма гн да одиш, знам дека многу успеваат и во 5та 6та да чујат ама само стрес ќе си направиш ако не чуеш па до следна контрола мислите ќе те убијат.
Мами што ви помага за низок притисок? едвај ја држам главата само ми се спие и ми се врти а слабо лежење со две деца.. се напив кока кола, кафе, цеден лимон ништо не помага.. смеам кафетин таблети? Незнам веќе што а вака ми е веќе 3 дена а од денес полна 38
Многу ми е мило и јас те паметам уште од поддршка.. со лесно до крај мила со живо и здраво бебе во раце нека ве чува Господ
24та недела влегувам утре, од вчера почна да ме боли грло, денес носот затнат, кашлица... и омалаксав доста, немам апетит не земам ништо, само витамини, многу овошје, прополис за грлото.. се плашам за бебче, веројатно нема гајле?
И јас сум 24та, до сега неколку пати ме фаќаше носот и грлото, ваљда лечено не долечено и малце па пак ме фаќа. Воден раствор за носот користев само, за грлото правев прегорен шеќер со млеко и за 1-2 дена ми поминуваше болката
Јас го пројдов ова пред 10 денови, бустер сок правев 2 портокали 1 лимон парче ѓумбир, лажица мед и 2 моркови, јадев од петел супата цело време топла, чајче брусница со јаболка на роза канина (мислам се вика има во зегин) и пантенол искрено само 2 излижав зошто не ми помагаа и успеав да го средам грлото со топли напитоци. Правев млеко со прегорен шеќер и испирав нос со солени капки од аптека. Кај мене среќа лесно помина. Ама секако ако не си добро напрај крвна слика за матичен да ти даде и нешто појако ако треба. За температура знаеш само парацетамол. Веќе си во безбедни недели па и да треба антибиотик бебо ќе биде добро.
Чудни се патиштата Господови. Сѐ ќе биде во ред. Јас би почекала уште 2-3 недели за срценце, а ако сакаш да видиш дали е сместен плодот во матка, можеш за една недела да појдиш.
Ајран, кисела вода, некоја салатичка посоленка, кока кола. Кафетин мислам дека не е дозволен во бременост, можеш кетонал или бруфен, ако не помага парацетамол.
Здраво. 35недела сум , на последните брисеви ми се појави бактерија трихомоно, дали е опасна и со што се третира. Утре треба да се слушнам со матичната, на мисла ми е
Здраво, 8ма недела бременост користам утрогестан, но имам жолт исцедок и ме чеша доле. Сега овие два дена ми се моча само. Одам во тоалет многу малку мокрам. На матичната и кажав минатата недела вика земи кремче ставај имаш кандида. Некоја да се соочиласо истото ? Правев уринокултура се е во ред. За брисеви ми кажа др дури за 2 недели.
Sekade vo svetov prv pat odat tek 12 nedela....spored mene mnogu e rano 5ta. Pocekaj barem 7ma. Jas bev 6ta, i puknav do 7ma cekajki dali ke vidam srcence...Kako sto kazaa pogore, pocekaj. Proveri so Bhcg vo lab da vidis do kaj e.