Не се пие ништо за стимулација на имунитет. Земи си пренатални витамини з абремени и толку доколку имаш дијареа земи си со пробиотик на Прувенс мислам дека беа сао дозволени и пиј си ги тие. Али имуно стимулатори не се препорачливи.
Јас пред 3 години купив еден од Lisca кој беше на акција и сум доста задоволна. Многу пријатен и мек материјал. После тоа купив и од NBB и од нив бев прилично задоволна.
Zenski vo panika sum od snosti...si go cuvstvuvav bebe uste od 18 ned kako mrda, raka ke sravam duri klocase. Vcera i denes nikade go nema. I blago i koka kola pijam, nejke da klocne. Mi e strav. 22 nedela sum sega. Citav na internet normalno da ne se cuvstvuva celo vreme, deka e rano...ama pak, strav strav.
Имаат ден два како стагнираат и после се чувствуваат ударите. И кај мене 22ра недела кога почна дента и наредниот ден ја немаше никаде да клоцне. Обично како што влегувам во нова недела тој ден послабо ја осеќам. Ако ти е на мисла оди на доктор кај матичната нека те ѕирне.
Ај пробај легни на грб рамна и малце задникот крени го на перниче јас најмногу така го осеќам на страна пример не перцепирам дека мрда. Јас некогаш и ќе го подбуцнам нежно со прстот по стомак па клоца или мрда таму. Пробај ако не појди до матичен да се смириш
Мешиња некој со болки нон стоп?? Утре полна 33та сум, два дена ќе сум ок, после два дена од кревет неможам да станам .. кичма, колкови, половина, стомак... Имам слаби менструални болки што ме вадат од такт... Паники триста.. Од сабајле ко нагони за во вц, а немав ништо.. па болки во стомак одма паники ме фатија, па сум презаспала, па ко станав пак болки... Сега послаби се и во кичма осеќам.. Бебуш мрда активна е.. дали од страв дури и осеќам слабост, нервоза се у едно... Главоболка плус.... Некој да утеши?
Devojki ima nekoj virus so bolka vo muskulite, malku temperatura i nagon za povrakanje, omalaksanost? Denes cel den sum takva, 17 nedela.
Magnezium pij si redovno i odmaraj. Ak te faket paniki odi do na ginekolog baraj ctg za da vidis deka nema kontrakcii i da se smiris. Inace i jas sum celo vreme vo menstrualni bolki i vo kicma. Probvam da ne pridavam znacenje. Inace macen periodov. Jas 36+5
Здраво 8ма недела од бременоста имам болки. Ми беа послаби така на средина сега некако ми е потешко и ме заболува кај десниот јајник . Некоја да се соочила со вакво нешто со вакви болки ?
Devojcinja, imav stomacen virus nekoji dva dena. Crp mi bese pokaceno, mi dade doktorot antibjotik. Imam i zatnat nos i nekolku dena ne sum bas dobro. Gledam deka malku sum se oslabela zasto dva dena voopsto nisto ne jadev i samo diarea imav. Mnogu sum zagrizena za bebeto. Vo eho se gleda sve vo red. No toa sto sum oslabena jas me zagrizuva. Dali dovolno kolicina na vitamini prima od mene? Posto diareata mi bese mnogu tesko. Sekoe 15 minuti vo toalet sedev. Primav infuzija, ama pak doktorot rece i antibjotik. I eve uste ne mozam celosno da se oporavim. Nemam mnogu sila. Edinstvena griza mi e bebeto. Vo eho bese ok sve. Samo da ima vitamini sega
Ако ти е за утеха, јас првата бременост ја поминав така што од откако дознав дека сум бремена до денот на породувањето, повраќав 9 до 10 пати дневно. Се што јадев,одма го повраќав. Дури и водата. Примав инфузии,ама џабе. Ослабев 13кг поради тоа, а бебето немаше проблем,си напредуваше како што треба иако јас повраќав и слабеев.
Пијам магнезиум два пати.. Некој денови сум ок ама денес ужас .. ми поминаа болките сеа .. да се молам утре на добра нога да станам зашто имам мн работа Блазеси ти 37мс веќе, јас викам да влезам 36та па да се опуштам. Ајде мајка ситно броиш
Мајка како си? Ајде издржи уште малце си во безбедна зона. Прочитав и дека си примила инекции за зреење така да се ќе биде добро. Те гушкам и верувам дека на крај ќе се породиш во 39та недела Почекај ме мене во темава бар некоја недела. Само позитивни мисли
Ооо мами, отворена е вратата тука за нови мешиња, ќе те чекам да знаеш. ❤️ Добра сум, готово за 2 дена влегувам во фамозната полна 34та недела и мислам дека толку ќе се растеретам психички шо стварно ќе терам до термин. Имам пропуштено нешто ново кај тебе? Океј си, дозволено е до 1000мг дневно, по потреба и до 1500мг.