Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Не се пие ништо за стимулација на имунитет. Земи си пренатални витамини з абремени и толку доколку имаш дијареа земи си со пробиотик на Прувенс мислам дека беа сао дозволени и пиј си ги тие. Али имуно стимулатори не се препорачливи.

Speechless and LivingGlam like this.
  2. Happy mother

Happy mother Истакнат член

Јас пред 3 години купив еден од Lisca кој беше на акција и сум доста задоволна. Многу пријатен и мек материјал. После тоа купив и од NBB и од нив бев прилично задоволна.

*Milicka* and Dpokahontas like this.
  3. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Може ли да ми кажете каде може да најдам мрежести гаќи за после пораѓај, ама големи броеви??

sani99 likes this.
  4. Happy mother

Знам дека има во Зегин,само не знам како се со големините. Разгледај си на нивната веб страна.

5. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Zenski vo panika sum od snosti...si go cuvstvuvav bebe uste od 18 ned kako mrda, raka ke sravam duri klocase. Vcera i denes nikade go nema. I blago i koka kola pijam, nejke da klocne. Mi e strav. :( 22 nedela sum sega. Citav na internet normalno da ne se cuvstvuva celo vreme, deka e rano...ama pak, strav strav.

Kikikikiri0405 likes this.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Имаат ден два како стагнираат и после се чувствуваат ударите. И кај мене 22ра недела кога почна дента и наредниот ден ја немаше никаде да клоцне. Обично како што влегувам во нова недела тој ден послабо ја осеќам. Ако ти е на мисла оди на доктор кај матичната нека те ѕирне.

Maja1986., DaisyDream and IRBBB like this.
  7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Ај пробај легни на грб рамна и малце задникот крени го на перниче јас најмногу така го осеќам на страна пример не перцепирам дека мрда. Јас некогаш и ќе го подбуцнам нежно со прстот по стомак па клоца или мрда таму. Пробај ако не појди до матичен да се смириш

8. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Abe sedi vo ista pozicija lezena nekoji 15 minuti. Mora da mrda. Tamu e nemaj gajle @DaisyDream

DaisyDream likes this.
  9. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Мешиња некој со болки нон стоп?? Утре полна 33та сум, два дена ќе сум ок, после два дена од кревет неможам да станам .. кичма, колкови, половина, стомак... Имам слаби менструални болки што ме вадат од такт... Паники триста.. Од сабајле ко нагони за во вц, а немав ништо.. па болки во стомак одма паники ме фатија, па сум презаспала, па ко станав пак болки... Сега послаби се и во кичма осеќам.. Бебуш мрда активна е.. дали од страв дури и осеќам слабост, нервоза се у едно... Главоболка плус.... Некој да утеши?

10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се е нормално :) :hug:

*Milicka* likes this.
  11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Devojki ima nekoj virus so bolka vo muskulite, malku temperatura i nagon za povrakanje, omalaksanost? Denes cel den sum takva, 17 nedela.

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Стомачен кружи обично за 24 часа поминува или настинка некоја појака ти е.

Besbes24 likes this.
  13. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Magnezium pij si redovno i odmaraj. Ak te faket paniki odi do na ginekolog baraj ctg za da vidis deka nema kontrakcii i da se smiris. Inace i jas sum celo vreme vo menstrualni bolki i vo kicma. Probvam da ne pridavam znacenje. Inace macen periodov. Jas 36+5

*Milicka* likes this.
  14. Maci321

Maci321 Активен член

Здраво 8ма недела од бременоста имам болки. Ми беа послаби така на средина сега некако ми е потешко и ме заболува кај десниот јајник . Некоја да се соочила со вакво нешто со вакви болки ?

15. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Devojcinja, imav stomacen virus nekoji dva dena. Crp mi bese pokaceno, mi dade doktorot antibjotik. Imam i zatnat nos i nekolku dena ne sum bas dobro. Gledam deka malku sum se oslabela zasto dva dena voopsto nisto ne jadev i samo diarea imav. Mnogu sum zagrizena za bebeto. Vo eho se gleda sve vo red. No toa sto sum oslabena jas me zagrizuva. Dali dovolno kolicina na vitamini prima od mene? Posto diareata mi bese mnogu tesko. Sekoe 15 minuti vo toalet sedev. Primav infuzija, ama pak doktorot rece i antibjotik. I eve uste ne mozam celosno da se oporavim. Nemam mnogu sila. Edinstvena griza mi e bebeto. Vo eho bese ok sve. Samo da ima vitamini sega

16. Happy mother

Ако ти е за утеха, јас првата бременост ја поминав така што од откако дознав дека сум бремена до денот на породувањето, повраќав 9 до 10 пати дневно. Се што јадев,одма го повраќав. Дури и водата. Примав инфузии,ама џабе. Ослабев 13кг поради тоа, а бебето немаше проблем,си напредуваше како што треба иако јас повраќав и слабеев.

Kikikikiri0405 likes this.
  17. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Пијам магнезиум два пати.. Некој денови сум ок ама денес ужас .. ми поминаа болките сеа .. да се молам утре на добра нога да станам зашто имам мн работа :| Блазеси ти 37мс веќе, јас викам да влезам 36та па да се опуштам. Ајде мајка ситно броиш:*

mcokolada likes this.
  18. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Мајка како си?
    Ајде издржи уште малце си во безбедна зона. Прочитав и дека си примила инекции за зреење така да се ќе биде добро. Те гушкам и верувам дека на крај ќе се породиш во 39та недела :l:
    Почекај ме мене во темава бар некоја недела.
    Само позитивни мисли

sani99 and IRBBB like this.
  19. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Колку магнезиум смеам во 13+ недела. Пијам пре-мама и плус магнезиум цитрат 400мг.

20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Ооо мами, отворена е вратата тука за нови мешиња, ќе те чекам да знаеш. ❤️

Добра сум, готово за 2 дена влегувам во фамозната полна 34та недела и мислам дека толку ќе се растеретам психички шо стварно ќе терам до термин.

Имам пропуштено нешто ново кај тебе? :wasntme:

Океј си, дозволено е до 1000мг дневно, по потреба и до 1500мг.

LiquidLuna, sani99, *Milicka* and 4 others like this.