Јас имав и стомачен вирус во 17 недела и сега пред месец труење од храна. Двата пати со повраќање, проливи и инфузија, ослабев секако. Бебе се развива во ред, дури е и поголем за неделите.
И да знаеш дека ќе тераш до термин. Јас сум неколку дена до добивање ама се уфилмав дека сум бремена хаха. Издржи мајка уште многу малце останува
Najprvo dobro zdravje. Pij tecnosti i elektroliti, ima sumlivi bezbedni se prasaj vo apteka, isto supi i balans jogurt. Ic ama ic da ne se sekiras sto si oslabela. Vazno e deteto da se razviva. Za prvata bremenost ojdov na porajgaj so 2 kg pomalku od denot na ostanuvanje bremena. Znaci imav oslabeno okolu 10-12 kg vo tek na bremenosta. Deteto si sema sto mu treba toa ne te stedi tebe. Zatoa uzivaj
Океј си, дозволено е до 1000мг дневно, по потреба и до 1500мг. Праќаме baby dust и те чекаме со раширени раце.
37+2 сум. Синоќа од 9 до 2 ипол имав стврднувања на стомак без болка и притисок за мокрење нон стоп. Не знам кога прекинале сум заспала. Ова се рачуна уште како брахтон хикс? Ако ми е второ не знам како изгледаат контракции, првото го извадија така зошо немаше абер да се симне.
Доколку се лажни контракции ќе бидат на неправилни временски интервали. Оние вистинските се на точни интервали со болка и стврднување во исто време.
Жени јас веќе неможам секој ден лажни контракции од вц не искачам после секое јадење идење во вц. Мн сум активна се движам пешки шетам мин 1.30-2 со малиот и по дома сум во движење и навечер пак го шетам друго нешто кажете се чувствувам како бомба пред експлодирање тешко ми е нит спијам нит можам да седам, а бебуш е гоем 4кила
Да лажни се, јас ги имав многу често од 37ма до пораѓајот 38+2, стврднување и пуштање, плус болки во половина, дијареа, 2дена пред закажан царски бев на болница од страв да не се вистински болки
@KuklickaSk иста сум... во иста недела, исти симптоми, не знам како да ги дефинирам. Со првото исто си имав стврднувања и ги игнорирав додека не пукна воденикот во 39+. Не ги сметав за контракции зашто не ме болеше нешто посебно. Не ни мерев интервали. Си викам да не се случи истото, не можам да сфатам што ми се случува. А демек поискусни овој пат.
Девојки дали може да се намачкам со маст за загревање на мускулите? Премногу ме боли раката, во спиење ја имам шинато и отечена ми е.
Здраво девојки, да ве прашам за чешање на брадавици дали користите нешто? Читав на темата и некои користат а други велат дека се уништувала нормалната микрофлора... Бев скоро на гинеколог а немам број да прашам. Во 12та недела сум инаку.
Исто и мене ми беше, ослабев и јас, ама бебушот е супер така да не се грижи ќе биде се во ред, одмарај си повеќе и многу течности примај.
Dali nekogas osekate kako tresenje na bebeto? Jas odvreme na vreme go osekam mrda kako da se trese, na primer od stud kako koga se treseme. Trae nekolku sekundi. Ne celo vreme ama na nekolku dena.
Поздрав мами ве читам и си велам а добро е не сум сама... Јас веќе цела недела неможам да спијам ме будат стврднување на меше па после цел ден ми се лежи и спие, пропаднав во очи дури.. бебе веќе маа на најјако ме боли дури, послабо апетит и киселини еден куп, Мешко спуштен мислам дека кога одам со нозе си го ритам 38+3 јас мислев до сега ќе се олеснам дека трето ама ме зафркава ќе ме фатат убави болки ама 5-6 на ден јас одма саат и мерам ми доаѓа да идам клиника и што сакаат да ми прават ај се пожалив доста е имајте убав ден
Јас па те чекам секој момент да се пофалиш... Најтешко е последно само во исчекување сега ќе биди после, една роднина дека со трето пред двлезиво 9 ти уплашена дане се породи порано како отворена се сеќаваше па кога влезе во 9 ти отворена 4 цм 2 недели тераше 38 се породи, нема правило
Еве и јас терам 2цм веќе две недели со главче во родилниот канал ама ете уште си седи кај мама во меше... Значи нема правило може и до 40 Нед да си седи и покрај што е трето ти како си?
Можеш да мачкаш со ланолин. Не се миј со сапун/гел за туширање, само со млака вода за да не ги иритираш дополнително.
Ја сум 28 ,и ме чешаат страшно од кај 3 ти месец, си купив ланолин крема, си ги мачкам и сега е ок, се потсмирија.