Zdravo majki bremena sum 19ta nedela, pred nekolku dena imav problem so levata strana na polovinata 3pati si staviv od Calmflex kremot protiv bolki, no podocna go procitav upatstvoto deka ne e namenet za vo bremenost, isplasena sum dali bi bilo nekakov problem. Vi blagodaram.
Ама читам дека во 5-тата гестациска треба да се зголеми за 30% за да има нормален развој. Јас сум 5-та недела и 1 ден. Додека да стигнат резултатите ќе бидам 5-та недела и 6 дена или 6-та недела. Се плашам да не зезнам нешто после да се каам цел живот. Од друга страна се плашам и да ја покачам терапијата на непроверено. И не разбирам како то Еутироксот делува после 4 седмици а на бебето му треба одма.
Javi se kaj maticniot ili nekoj dezuren vo GAK. Konsultiraj se. Kolku sto znam jas dozata i da ti bide smenata, nema da vlijae tolku brzo vo tsh. Zatoa smetam deka treba da pocekas rezultat. Plus ne znaes kolku. Plus ne znaes dali voopsto imas potreba. Ne bi rizikuvala. Ama jas ne sum doktor. Konsultiraj se so strucno lice. Znam kako ti e. Mnogu e stresen ovoj period ama jas sum sigurna deka dobra ke bides.
Neznam zoshto vakvite kremi ne se nameneti a i jas machkav slichna krema mi se ukoci rakata i nikako ne mi pominuva
Mene odma mi pominuva, no se isplasiv od toa sto go pisase vo upatstvoto da ne napraviv nekakva glupost
Aj dobro utro, jas od vcera so mn jaki bolki vo grlo, kivanje sekret od nos, top nastinka. Piev caevi limoni so med vitamini. Sabajlevo uste poloso. I si pocnav ospen sabajlevo. Ke imam carski za okolu nedela- nedela i pol. Moram da sum zdrava do togas. Ke i kazam popladne na ginekologot za makava. Moze da iskomplicira ova nekoj rab. Demes polna 37 g.n
Lugje vo bremenost ni antibiotici ne smee, pa pieme ni davaat. Nema da se umira. Kolku se resorbora od ova i ide kaj bebeto realno.
Јас сега што купував за бебушката моја, повеќето работи ми се од таму... Убави многу и памукот е екстра... топло ги препорачувам
Пред две недели ужас бев, среќа таа недела имав контрола, акушерката ми предложи да си направам чај од ѓумбир, лимон и мед. Верувај ми дека од мртви ме крена ова. Вториот ден веќе освежена се осеќав ама продолжив уште два дена да пијам таа комбинација. Само внимавај да не ставаш многу ѓумбир, мала количина. Ако купуваш од коренот по неколку парченца и нека вријат у вода после кога ке се олади малку водата исцеди си лимон и стави си мед. Јас со ѓумбир во прав си правев, првиот ден две лажици ставив ама после се научив само по една лажичка. Пробај така.
Примам антибиотска терапија и примив инекција за зреење на бели дробови. Сега лежам и добиваме на време
Мене овај ми го дозволи матичниот во 11та недела.. Паднав и си свиткав глужд и болеше премногу неможев да одам, се мачкав секој ден по 3 пати некои 5, 6 дена.
Да,кога ќе станам потекува ама не многу затоа што е високо пукнат па така се надеваме ќе добиеме на време ❤️