Се чека колку може подолго,секој ден е плус. Среќа е тоа што водењакот е пукнат високо горе,не е истечена цела плодова вода, сеуште има доволно плодова вода и тука купуваме време.
Za tie sto ste pri kraj..dali vi se bolni dvizenjata na bebeto? Jas denes se osekam kako izboksirana odvnatre. Prv pat ova go osekam i ic ne e prijatno
Ептен. На крај знаеше и да ме стисне на некој нерв, па останував и парализирана по неколку секунди, не можев во тие моменти исправено ни да стојам, туку само потсвиткана. Ептен бев смешна и жална последните две -три недели.
I jas istoto go cuvstvuvam, kako vibracii, tresenje, 23ta nedela. Duri nekoi denovi ne cuvstvuvam klocanje, tuku samo ova i jezivko mi e Verojatno normalno e, a zasto taka se osekja ne znam.
Јас 33+ недела, ама осеќам кога стојам или движам болки па кога ќе седнам сфаќам дека ме клоца уствари или се тегне внатре. Болно многу, последниве дена десно под ребра и накај слабина ужасни болки а ја осеќам ќе клоцне баш кај желудник. Па болки доле кај јајници прво болка осеќам па движење/ клоцање. Си викам господе што се дешава внатре. Па менструални болки саат два па ќе пројдат... Не знам тек за 10 дена сум на преглед
Со првото најболни ми беа од 36та до 38ма, а сега со вторава еве од 7ми месец веќе болни ми се движењата некако крупно бебево немам јас мн качено на килажа и затоа се болни можеби особено делот кај папокот.
Јас сум 31 и чувствувам голема тежина на стомакот како низ цел стомак да турка, мислам дека не е големо многу према неделите напрадува таман можеби до позицијата на бебето е.
Штом во уптатството на самиот лек пишува дека не смее, тогаш не смее. Изговорите од типот "што ќе биде од еднаш" се на Ваша одговорност. Зад гелот стојат стручни лица, кои кажуваат дека е небезбеден за трудници. И не е толку ибупрофенот, колку ментолот што е проблем. Ако имате болки, напијте се парацетамол за кој има милион студии дека е безбеден, а доколку е завршена органогенезата напијте се блокмакс таблета. И совет плус, консултирајте се со лекар или фармацевт, не на форум. Најдобронамерно.
Devojki pak jas dosadna so gripot i suvata kaslica. Denes bev drzavna ama tamu ne znaat kaj teraat. Nekoj dr Pavlovski ne me pregleda( ginekologija) samo mi rece ako imas maka golema cefaleksin ili pancev antibiotik. Ne zemav posto nekako jaki. Dali nekoja gi koristela?
Devojcina...aj so nastinav mn tapan sum vo nos i glo, sinusi isto bolat, tuku na predhodniot rez od carskiot mi se napraj kako topka od orev polna so gnoj. Ne mozev nogata da ja dvizam. I si bev sabajlevo na hirurg si me secnaa kvalitetno, eden kup gnoj istece. Dvizenjava od bebe prebolni denojve. Inace carskiot ako ozdravam ke e na 14 ti popladne. Ako ne ozdravam ke mora da se odlozi. Veselo periodov
Kolku so znam jas za trudnici davaat ospen kako najbezbeden, ili eventualno lendacin venski. Jas vo momentov na ospen sum