Не се хранев порано така. Почнав со кето иностанав бремена за 2 месеци а 4.5 години не успевавме ни со инсеминацции ни со инвитро
Со инсулинска резистенција си? Шо мислиш за lchf? Имаш гинеколог/ендокринолог/нутриционист со кој би можела да разговараш на темава?
Ме фати стомачниот вирус. Цел ден пијам нане сега и тоа го повратив. Што да се напијам освен пробиотик?
Пробај антиметил или детските лижавчиња од др тајс со ѓумбир за патување, ѓумбирот помага против мачнини и побарај електролити дали смееш во аптека со кока кола малце по малце да пиеш. Обично 24 часа е маката со вирусот ама кај некого знае и да потрае.
ОРС електролити, голтка по голтка. Од бабини лекови кока кола со сол, исто голтка по голтка. Медицински јаглен. Тоа е тоа, еден ден да помини ќе се смири.
Low carb high fat, со тоа што дневен внес на јаглехидрати е до 150-200гр дневно, за разлика од кетото што ограничува до 20-50гр. Освен во внесот на јаглехидратите има разлики во процентот на масти и протеини, ама воглавно ради јаглехидратите не се влегува во кетоза, шо значи нема кетони шо сепак се токсични. Пак ќе речам, не знам ни оваа диета дали е воопшто безбедна, ова е инфо од тоа што сум читала некогаш.
Denes cistev se preturav po doma i od ednas pocna da me boli grbot desno dole do gazot. Na momenti duri me presekuva i do preponi. Nekoe care?
Medicinski jaglen znam smee. Sobira toksini fino. Samo dali pomaga za povrakjanje ne znam, za dijarea e top. Za povrkajanje B6-Bedoksin, od doktor dadeno, mnogu pomaga za povrakjanje. Jas ne bev bremena lani, 3x2 mi dade da pijam. E sega so bremenosta moze e golema doza toa, ama slobodno napij se sega, pa utre ke vidis so d-r kolku smees
Фала женски. Да не ве цитирам секоја посебно. Купив и антиметил,друго имав се дома. Се надевам дека ќе се средам до утре. Ни бебе не мрда више на толку повраќање. Ужасен е вирусов.
Девојки, Ве молам за искуства за породување со спинална анестезија? Првиот пат се пораѓав природно со епидурал,сега поради ситуацијата морам царски. Па сакав да ве прашам за искуства затоа што сум голем паничар и мислам дека ќе испаничам во сред интервенција. Конкретно прашувам за породување во Систина со царски,како е процедурата,колку трае и слично. Ве молам за искуства, да си ја смирам паниката ❤️
Jas ja pominav, bese mnogu tezok ama kratok. 24 saati. Napraviv i crp. Mi dade doktorot i antibjotik(ne znam stvarno zasto mi dade zasto ne mi bese pokaceno mnogu crp ama so dva dr se konsultirav, dva mi rekoa da primam antjbjotik). Potoa napraviv i dedimeri. Mene mi dade doktorot(infektologot) edna dijeta so koja se hranev dva dena i mnogu brzo mi pomina. Mozes samo kompiri peceni, jogurt, kiselo mleko, dvopek, supa i peceni jabolki. Ovie cel den gi jadev i mnogu mi go smirija stomakot. Inaku dva pati primiv i infuzija za dehidriranje. Sekoj 15 minuti imav diarea i bese mnogu tesko. Ama proaga.
Без грижи мајка, царскиот ќе помине додека се освестиш дека бебче си видела. Во суштина ставаат спинална анестезија, неколку минути додека да проделува оставаат и после со коцка мраз проверуваат дали добро е фатено. Над стомак ќе осеќаш по нозе не. Неколку минути е целата процедура така што не си ни свесна кога бебе излегува. Само со позитивна мисла се ќе биде добро. Опушти се во добри раце си и нема потреба доплнителен стрес да си правиш се е готово за кратко време. Пуштам среќа да бидете добро и бебче и ти.
Trudnici po zakon se oslobodeni od nokna rabota. A prva i vtora i vikendi mozat da te dtavaat. Samo od mokna si oslobodena. Jas za prvoto dete ne kazav idma deka sum bremena pa osev do dva i pol meseci treta..znaci od ko razbrav uste eden mesec. Sega vednas se iskluciv od smeni. Prviot pat se zafrknav eptem nemav sila, vrtoglavici, nagon na povrakanje...taka da zastiti se sebe si
Од нерв ти е од кичмата зошто си се преработела и секој пат така ќе ти биде кога ќе запнеш повеќе да сработиш. Така да одмарај повеќе и не се форсирај, може ќе те боли уште некој ден али пд тоа ти е.
Оди на инфективна ако не се смири повраќаето. Ќе те примат ко трудница, ќе се смири со инфузија. Јас во 17 недела префатив од малото, крш бев, ме кренаа одма. Не смееш да дехидрираш заради плодовата вода.