Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    27.867
    Не е ништо страшно и трае 40 минути максимум. Те носат во сала со количка, ти ставаат спинална седната додека си, те легнуваат и вадат бебе. После одиш на интензивна дур не почнеш да осеќаш нозе. Има многу луѓе во сала освен гинеколог... анестезиолог, сестри, болничари, педијатар. Кај вас претпоставувам повеќе педијатри ќе има за да го преземат одма детето.

Јас испаничив несвесно на сред интервенција 180 ми се качи пулсот, ама има анестезиолог и одма ме боцна со нршто да се смири. Така што не се грижи за тоа

Последна измена: 10 септември 2023
    На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LilyRose

LilyRose Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    65
    И јас осеќав понекогаш такви тресења, докторката рече дека е нормално. Бебињата имаат такви брзи рефлексни движења бидејќи сеуште не им е убаво развиеннервниот систем. И во првите месеци од животот ги имаат тие движења како вибрации, после со тек на време намалуваат и си добивват контрола на движењето на рачињата и ноџињата.

На DaisyDream, lackygirl, Alex* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. retriver123

retriver123 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6

@Happy mother Без грижи и со позитивна мисла ќе биде се во ред. Зачлени се во групата Предвремено родени деца на фб, ќе прочиташ многу позитивни исуства. Прематурците се неверојатни борци.

На IRBBB, Happy mother, Kikikikiri0405 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.158
    Јас со хроно ( што е многу слично на кето нели ) се хранев повеќе од две години. Кога останав бремена престанав да се хранам по хроно т.с почнав да јадам овошје,мед .. а со тоа се прекинува кетозата нели. Во подоцните месеци јадев и уште многу други работи. Не ви ти препорачала кето за време на бременост Али изборот е сепак твој

На *Milicka*, IRBBB и Norah Jones им се допаѓа ова.
  5. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    506
    Што здраво да јадам?

На Razvigorec му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Јади си све нормално само да не претеруваш .
    Избегнувај бел леб , благо , газирано.
    Уживај малку :D

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    9.408
    Има аплилација за следење бременост Pregnancy зелена со 2 бели стапалки, во неа има неделен план за исхрана. Чисто како идеја да ти дојде. Имаш и програми за трудници мислам на Драгана фитлајф беа. Самата бременост ќе диктира реално, важно внесувај балансирано.

На Norah Jones и IRBBB им се допаѓа ова.
  8. MilevskaBaby

MilevskaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    Здраво девојки 30 недела сум моментално и пред 10 дена крвната слика покажа дека ми се ниски тромбоцитите. Ми даде докторот андол протект да пијам и денес пак да се испитам. Денес повторно ми се уште пониски од минатиот пат. Бидејќи живеам во Струмица ми кажа ако се пониски од 100 до крајот на бременоста ќе требало пораѓајот да се одвива во Скопје. И не е толку проблем за во Скопје бидејќи јас сум од таму и моите родители таму живеат но ме плаши демот кога ќе дојде како јас би отишла со болки до Скопје. Дали некој има слично или исто искуство секој совет ми е добредојден

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Во принцип има време да се стигне.
    Мене ми пукна водењак сред ноќ, се јавив одма во болницата и докторката ми рече само смирено и полека возете, ќе стигнете има време. Од Охрид до Битола патував со контракции на 4 минути при крајот. Многу брзо се одвиваше се' кај мене и завршив на итен царски, па пак имаше време и заврши во најдобар ред. И сум екстремен пример. Премногу пријателки од Охрид и соседни градови исто патуваат за Битола , без никаков проблем апсолутно. Таму си чекаат за природно породување во соба, ништо страшно. Додека дојдат вистинските контракции има повеќе од доволно време.

Во најчест случај, би те фатиле нормални болки на поголемо растојание и ќе имаш време да стигнеш до Скопје без проблем. Уште поубаво ако можеш од 38-39 недела да си поседиш кај твоите.

На MilevskaBaby, DaisyDream и IRBBB им се допаѓа ова.
  10. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Dali otkako ke mi zavrsi odmorot treba odma naredniot den da otvoram porodilno, a pred toa sum bila na patoloshka? Nema da otvoram obicno boleduvanje bidejki skoro i ke se porodam pa da ne se maltretiram za dzabe. I dali ponataka firmata si nosi dokumenti vo fondot jas samo da im ispratam otvoreno porodilno? Vi blagodaram

11. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    1.980
    Или породилно или обично боледување , јас планирам ако ми остане некој ден фазла после одмор и пред пораѓај да ги покријам со боледување од општ матичен .

12. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    4.097
    Здраво мешиња :hai:
    Дали некоја си има искуство со ниски тромбоцити во бременост? Се друго од крвната слика е супер само тромбоцитите почнуваат пак да паѓаат. Во првата бременост истото ми се случи и со терапии бев (декортин и клексани) и пак џабе, си паѓаа до породување. Не сум паметна како да ги опоравам. Овие мои деца тромбоцити мезат не железо. :D

На IRBBB и Fenix05 им се допаѓа ова.
  13. Lady Dee

Lady Dee Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    31
    Здраво , нова сум на форумот :$:$:$
    Сакам да се консултирам во врска со ЦТГ контролите.
    Денеска сум 35+1 па ме интересира дали со полни 36 недели се оди или? Навистина имам заборавено од претходната бременост ( дури 6 години ) , матичната не ми спомена ништо а на редовни контроли си одам во Систина. Наредната недела имам закажано преглед ( би била полна 36та недела ) сигурно би правеле и ЦТГ па ме интересира дали неделава да се оди или не.
    Убав ден

14. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Јас породилно ќе извадам за во случај ако се породам да не се малтретирам имам скоро 30 дена одмор

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Јас откако почнав да боцкам клексани ми се покачија тромбоцитите во нормални граници. Претходно цел живот ниски ми беа.
    Јас сум со мутации, ако не си испитувала, да провериш? :smirk:

На DaisyDream, Mom's_life и sani99 им се допаѓа ова.
  16. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    506
    Благодарам

17. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    4.097
    Тоа не ми текнало да проверам, после породување сами се регулираа па не им придадов нешто многу значење. Ама не е на одмет ќе проверам. ;)
    Како си ми ти мама?:hug:

18. Pcelka544

Pcelka544 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    92
    Здраво,дали е потребно да си направам ехо на срце за мене,пошто осекам кога легнувам да спијам некоја болка во градите,како стегајне,и тешко дишење,некогаш и малце болка во грб.Можи е нормално ,не знам,ама онака сакам совет ако може.Пулсот ми е 120 најмногу.27 недела сум.Позз

19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    24.356
    Провери жолчка.

20. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.158
    Не се оптеретувај многу со тоа. Се знае што е штетно како цигари,алкохол... храни се добро ама некогаш дозволувај си и не толку "добра" храна. Верувај парче торта,некој кекс или чоколада нема на никој да наштети. Уживај си во бременоста

На Kikikikiri0405, Anyshka и Norah Jones им се допаѓа ова.