Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Исто и јас мариз откако ги пијам тие за железо уште поубава на лици и посвежа сум и затоа сите мислат девојче носам и според обликот на стомакот а врска нема.Се надевм дека иста ќе бидам ни коа да ми паѓа ни ништо како тебе кога ќе се породам :D

На Стефани_5 и mariz им се допаѓа ова.
  2. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Devojki se procitav,jas porano sakav devojce sega velam samo da e zivo,zdravo,pravo,polot ne mi e mn biten(povece dev sakam) moram da pruznaam,uste nisto ne primetuvam rano mi e.a sega imam prasanje koga ke se razbudam teloto mi bara da se protegam nozete da gi istegnam,dali e toa normalno i dozvoleni,denes imam bolki vo desniot jajnik a bas glegav vo nekoi kalendari bi trebalo da zapocne otcukuvanjeto na srceto,ve molam pisetemi za proteganjeto!?

Последна измена: 28 јуни 2015
    На Стефани_5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Тоа е најбитно :D а за протегањето нема гајле само пополека протегај се де не те боли и јас некогаш наеднаш кога станувам или кога се протегам обавезно ме здоболува зависи на кој нерв допира бебето.А некогаш и сами од себе ке те болат тоа е дека се шири матката кога расти бебето. Со лесно :*

Со 27ма недела се започнува 7от месец или 28ма?

На Стефани_5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.812
    На 8ми ноември ми е терминот а денес влегувам во 6ти месец. Е сега се забунив малку, јас мислев дека од 8ми ноември влегувам во 9ти и дека треба да се породам до 8ми декември ама изгледа треба до 8ми ноември да се роди што значи дека можи и во октомври да излези :) ај некој нека ме просветли за терминов

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Термин значи датум на кој се предвидува раѓањето на детето. Штом ноември ти е краен термин, ти во октомври влегуваш во девети.

На <3 pleza4e <3 и m.i.g им се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    @danichap Честитки за малата принцеза. Да е жива и здрава и да раасне мноооогу голема а вие да бидете пресреќни и горди родители.
    Мило ми е што сте добро ајде поскоро од домче да ни пишете...Гушки за мамаичка и ќеркичка.,.

Јас сум добро скоро 8ма недека ке бидам...
    Во сабота сум пак на контрола и ми рече докторот за некои скрининзи да се договориме...
    Иначе со ова стрвувањето незнам што ми стана мислам дека не сум стрвла туку дека од премисла ми е шт слушнам и што видам да морам во уста да ставам леле неможав повеќе вака...
    Кажете ми што се мачкате за да не ви излегуваат стрии и од кога почнавте ?- немам се уште но сакам да ги спречам за да не ги лечам после. Позз мамички

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.971
    Допаѓања:
    77.668
    Nema spas od strii, genite si go pravat svoeto :) nemav do 9ti, ama posle go nadnosiv baska bebco edna nedela i stomakot od sto mi padna nadole preku nokj ispukav, a se mackav cela bremenost :) a tek posle poragjaj naglo oslabev i sega sum si cela so crveni strii koi pak gi mackam pa kje vidime dali kje izbledat kolku tolku :D za lapackata i jas takva bev, stanuvav od spienje i odma nesto da lapnam haha

На <3 pleza4e <3 и Nana19 им се допаѓа ова.
  8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Јас незнам како да ви кажам ни на која тема да пишам али морам да си споделам со некој оти осеќам веќе ќе пукнам од нервоза и мука се ми се изнасобра , ми открија пред трудна да останам кила над папок 10 сантима голема , а сега и моето 18 месеци синче и на него кила му искочи на левото препонче ужас многу сум нервозна што кога ќе се залади највероватно ќе треба операција а уште цица не можам да го одбијам и пуни 3 месеца сум накај 4 месец ептен сум збунета незнам што да мислам ни што да правам :/ :/

9. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    824
    jas ne nemozam oko da sklopam, imam strasni bolki, zavcera mi iskicija dva hemoroidi, denes uste eden , deka vikend ne sum pojdena kaj maticnata, utre ke odam. Najverovatno od stoenje na noze mi izlegoa, inaky so stolicata nemam problem

10. Pesni4ka

Pesni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    48
    Ima i na ASOS.COM ubavi raboti za trudnici

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Исто и јас Мариз, јас на пораѓај отидов без ни една стрија. Се мачкав уште од 6 недела со еуцерин, е арно ама после операцијата околу раната се појавија, значи над раната по целата нејзина должина. (facepalm)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка ако не си склона кон стрии нема ни да ти излезат,јас имам пишано дека лани летото ослабев 20кг и еве си ги вратив :) па немам ни една стрија и мајка ми 46год е родила две ќерки и еве ја 175 62кг стомак рамен без ниту една стрија па се надевам и јас ќе бидам така :) инаку со павловичева се мачкам.п.с. После долго време да видам и јас утро се до 12 си спијам хехе а денес во 7 станав до душа од возбуда немам око склопено одиме денес во Ремедика на вториот скрининг ќе си го видиме синчетооо :D пуштете ми среќичка се да биде во ред ве бакнуваам ситее :*

На Bond Girl, Nana19 и m.i.g им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357

14. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Мешиња, колку често ви се случува да ви ика бебчето? Дали го има некоја осетено тоа? Моево синче во последно време многу ика и незнам која е причината, а богами и незнам како да му помогнам :( Мене тоа ми било отсекогаш најлошо чувство...а бебчево некад и по 15 мин ика :?:

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.971
    Допаѓања:
    77.668
    Ikase po dva, tri pati dnevno nekogas :D i toa taka po 15 minuti.. go osekjav dole levo najvekje, tamu mu bese glavceto prvo, posle skroz dole se osekjase. Eve go i sega 3 meseci skoro ima i si ika pak cesto :D

16. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Леле душички...и моето сега веќе доле му е главчето и сирото цело се мрда кога ика... Значи и кога ке се роди можно е волку често да си ика :| знам за тогаш дека им даваат лимонче неколку капки во лажичка и им поминува :)

17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @eatpraylove90

И моево многу икаше во мешето и по неколку пати во денот и сега исто така ика често.
    Ни случајно лимон да даваш, нема потреба, тоа нешто останало од старите, на бебето ништо не му е од икање, не го боли, не го потресува. Ика, ика и ќе престане.

На galapce, joy1 и eatpraylove90 им се допаѓа ова.
  18. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Мешковци како сте?

Се вратив од контрола, бебе со глава надолу, гледаа срце, правеа доплер, мереа глава и раце и нозе и се е како што треба. Продолжувам до Магнезуим 3 по 250 на ден, витамин Ц и Мамавит. Нема Е. Коли (пресреќна бев утрово а и сега:), ама продолжувам со Цистон за секој случај. Новина се 7 клексани (ради продувување на крвни садови :)))) Желатин задолжително секој ден без прескокнување. Се на се, докторка задоволна, и се гледаме за 10 дена.

За икање еднаш го осетив дека ика и многу смешно ми дојде, ако наследи од мене, ништо не му помага, ако икнам сабајле ќе си икам цел ден и сум забава за целото семејство :)

Поздрав до сите и растете :)

На okcenzi, galapce, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.971
    Допаѓања:
    77.668
    Jas ako ika mnogu dolgo go stavam na grada kje cicne malku i prestanuva :) mnogu jako ika zal mi e da go gledam takov mu skokaat meseto i gradite :D ili so lazicka samo vodicka mu davam... limonce ne :)

На eatpraylove90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Хахах многу смешно ми е што икаат во меше, не сум сетила уште, ама сабајле лево ми вибрираше нешто како мобилен, 5-6 секунди, не знам што беше.

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.