Исто и јас мариз откако ги пијам тие за железо уште поубава на лици и посвежа сум и затоа сите мислат девојче носам и според обликот на стомакот а врска нема.Се надевм дека иста ќе бидам ни коа да ми паѓа ни ништо како тебе кога ќе се породам
Devojki se procitav,jas porano sakav devojce sega velam samo da e zivo,zdravo,pravo,polot ne mi e mn biten(povece dev sakam) moram da pruznaam,uste nisto ne primetuvam rano mi e.a sega imam prasanje koga ke se razbudam teloto mi bara da se protegam nozete da gi istegnam,dali e toa normalno i dozvoleni,denes imam bolki vo desniot jajnik a bas glegav vo nekoi kalendari bi trebalo da zapocne otcukuvanjeto na srceto,ve molam pisetemi za proteganjeto!?
Тоа е најбитно а за протегањето нема гајле само пополека протегај се де не те боли и јас некогаш наеднаш кога станувам или кога се протегам обавезно ме здоболува зависи на кој нерв допира бебето.А некогаш и сами од себе ке те болат тоа е дека се шири матката кога расти бебето. Со лесно Со 27ма недела се започнува 7от месец или 28ма?
На 8ми ноември ми е терминот а денес влегувам во 6ти месец. Е сега се забунив малку, јас мислев дека од 8ми ноември влегувам во 9ти и дека треба да се породам до 8ми декември ама изгледа треба до 8ми ноември да се роди што значи дека можи и во октомври да излези ај некој нека ме просветли за терминов
Термин значи датум на кој се предвидува раѓањето на детето. Штом ноември ти е краен термин, ти во октомври влегуваш во девети.
@danichap Честитки за малата принцеза. Да е жива и здрава и да раасне мноооогу голема а вие да бидете пресреќни и горди родители. Мило ми е што сте добро ајде поскоро од домче да ни пишете...Гушки за мамаичка и ќеркичка.,. Јас сум добро скоро 8ма недека ке бидам... Во сабота сум пак на контрола и ми рече докторот за некои скрининзи да се договориме... Иначе со ова стрвувањето незнам што ми стана мислам дека не сум стрвла туку дека од премисла ми е шт слушнам и што видам да морам во уста да ставам леле неможав повеќе вака... Кажете ми што се мачкате за да не ви излегуваат стрии и од кога почнавте ?- немам се уште но сакам да ги спречам за да не ги лечам после. Позз мамички
Nema spas od strii, genite si go pravat svoeto nemav do 9ti, ama posle go nadnosiv baska bebco edna nedela i stomakot od sto mi padna nadole preku nokj ispukav, a se mackav cela bremenost a tek posle poragjaj naglo oslabev i sega sum si cela so crveni strii koi pak gi mackam pa kje vidime dali kje izbledat kolku tolku za lapackata i jas takva bev, stanuvav od spienje i odma nesto da lapnam haha
Јас незнам како да ви кажам ни на која тема да пишам али морам да си споделам со некој оти осеќам веќе ќе пукнам од нервоза и мука се ми се изнасобра , ми открија пред трудна да останам кила над папок 10 сантима голема , а сега и моето 18 месеци синче и на него кила му искочи на левото препонче ужас многу сум нервозна што кога ќе се залади највероватно ќе треба операција а уште цица не можам да го одбијам и пуни 3 месеца сум накај 4 месец ептен сум збунета незнам што да мислам ни што да правам :/ :/
jas ne nemozam oko da sklopam, imam strasni bolki, zavcera mi iskicija dva hemoroidi, denes uste eden , deka vikend ne sum pojdena kaj maticnata, utre ke odam. Najverovatno od stoenje na noze mi izlegoa, inaky so stolicata nemam problem
Исто и јас Мариз, јас на пораѓај отидов без ни една стрија. Се мачкав уште од 6 недела со еуцерин, е арно ама после операцијата околу раната се појавија, значи над раната по целата нејзина должина.
Срцка ако не си склона кон стрии нема ни да ти излезат,јас имам пишано дека лани летото ослабев 20кг и еве си ги вратив па немам ни една стрија и мајка ми 46год е родила две ќерки и еве ја 175 62кг стомак рамен без ниту една стрија па се надевам и јас ќе бидам така инаку со павловичева се мачкам.п.с. После долго време да видам и јас утро се до 12 си спијам хехе а денес во 7 станав до душа од возбуда немам око склопено одиме денес во Ремедика на вториот скрининг ќе си го видиме синчетооо пуштете ми среќичка се да биде во ред ве бакнуваам ситее
Мешиња, колку често ви се случува да ви ика бебчето? Дали го има некоја осетено тоа? Моево синче во последно време многу ика и незнам која е причината, а богами и незнам како да му помогнам Мене тоа ми било отсекогаш најлошо чувство...а бебчево некад и по 15 мин ика
Ikase po dva, tri pati dnevno nekogas i toa taka po 15 minuti.. go osekjav dole levo najvekje, tamu mu bese glavceto prvo, posle skroz dole se osekjase. Eve go i sega 3 meseci skoro ima i si ika pak cesto
Леле душички...и моето сега веќе доле му е главчето и сирото цело се мрда кога ика... Значи и кога ке се роди можно е волку често да си ика знам за тогаш дека им даваат лимонче неколку капки во лажичка и им поминува
@eatpraylove90 И моево многу икаше во мешето и по неколку пати во денот и сега исто така ика често. Ни случајно лимон да даваш, нема потреба, тоа нешто останало од старите, на бебето ништо не му е од икање, не го боли, не го потресува. Ика, ика и ќе престане.
Мешковци како сте? Се вратив од контрола, бебе со глава надолу, гледаа срце, правеа доплер, мереа глава и раце и нозе и се е како што треба. Продолжувам до Магнезуим 3 по 250 на ден, витамин Ц и Мамавит. Нема Е. Коли (пресреќна бев утрово а и сега, ама продолжувам со Цистон за секој случај. Новина се 7 клексани (ради продувување на крвни садови ))) Желатин задолжително секој ден без прескокнување. Се на се, докторка задоволна, и се гледаме за 10 дена. За икање еднаш го осетив дека ика и многу смешно ми дојде, ако наследи од мене, ништо не му помага, ако икнам сабајле ќе си икам цел ден и сум забава за целото семејство Поздрав до сите и растете
Jas ako ika mnogu dolgo go stavam na grada kje cicne malku i prestanuva mnogu jako ika zal mi e da go gledam takov mu skokaat meseto i gradite ili so lazicka samo vodicka mu davam... limonce ne
Хахах многу смешно ми е што икаат во меше, не сум сетила уште, ама сабајле лево ми вибрираше нешто како мобилен, 5-6 секунди, не знам што беше.