Девојки,мала помош. Не успеав денес да го прашам докторот, а според апликацииве различни одговори добивам. Од задутре сум 27+1. Дали тоа значи дека влегувам веќе во седми месец? Ептен ме бунат пресметкиве. Во првата бременост не се замарав многу со ова затоа што немав никакви проблеми. Сега ми е важно поради мојата ситуација да бебето биде веќе влезено во седми месец. Фала ви однапред ❤️
Od 27 nedela veke pocnuva 7 mesec. So lesno. Jas sum rodena vo 7 mesec 1kg i 400 gr pa ete sum zdrava prava 30 godisna zena.
Devojki denes naduvan stomakot kako da ke mi pukne. A nemam gasovi, ni problemi so stolicata. Pritisok vo cel stomak, bas kako prepumpan balon sum. 23nedela. Imala nekoja slicno?
Здраво женски, бремена сум во 28 недела. Денес ми се јави гинекологот и ми кажа дека имам две бактерии во мокрачата (воспаление на бешиката). Морам да земам два различни антибиотици, ама едниот е пеницилин, а на пеницилин сум алергична… има некој слично искуство?Или има лечено со друг антибиотик?? Докторкава ми рече прво да пијам од едниот антибиотик на кој не сум алергичнапа после ќе видиме , можно е да реагира и на другата бактерија…. Е мене ме фајќа паники, да не се комплицира работава. А болки немам никакви при одење во WC, ни ме печи ни ништо. Освен што ме боли меѓу нозете кога подолго стојам или кога седнувам, станувам или во вртење во кревет кога спијам. Како да сум возела долго време велосипед . Имате искуство? Ме фаќа паника да не се воспалат бубрезите? Или самата си правам филмови? фалааа
Дали правеше уринокултура?Мојот само кажа имаш бактерија во мокрача а не ми даде упат за уринокултура.Само рече течности повеќе.Ме интересира извини.
Проблемот е во бебе што кога легнуваш ти се качува нагоре и притиска на дијафрагма со тоа што тешко ти доаѓа и _мислиш дека е срцето и неубаво чувство е. Истото ми е и мене од стоечка во лежечка позиција смрт ми е ем што премногу мрда па и напикано е горе баш и на ехо ја начека колку е напикана, а јас за гревота едвај воздух имав.
Да, правев уриноконтрола кај гинекологот. Едната бактерија е многу малку, а другата повеќе ( од тоа и ми се болките меѓу нозете).Инаку правам секоја 4. Недела контрола на мокрачата кај гинекологот
А да те прашам вака можи глупо звучи,кога легнувам едвај легнувам,како да ми се тегни кожа од лева страна под града,и дали е болка или тегнејне нз,ама непријатно ептен,и едвај ке легнам со стегајне заби,на лева страна,и малце можи се тегнам дури легнам а пазам многу,си велам ако мене ме боли така дури се наместам,дали го боли бебето внатре?Пошто кизнај што турболенции осека дури се наместам.И мн често на 15 мин,де на лева страна,де на десна.
Не знам зошто,мене воопшто не ми вели за уринокултура.Сама ако не си напраам со упат од општ матичен.Се плашам да не имам инфекција,со болки сум исто како што велиш.
На лева страна искрено нема што да те боли пак ќе кажам најверојатно бебе се напикува и затоа осеќаш болка се зависи како е наместено се си мислиш и дека го гмечиш на страна кога си али без гајле. Нормално е сега мрдаат повеќе по интезивно се тегнат како јајце испапчено стомакот може да ти биде како топка цела со газот кога се тртат. Јас баш пишував тука дека движењата ми се болни само кога движам не ме боли ако седнам и легнам парче офкам дури некогаш баш вчера и денес од што снемувам воздух и ми се темни пред да паднам во несвест и страв ми е да излезам да не припаднам негде.
Прашај си нареден преглед. Има многу бактерии што се лечат со многу пиење на течности. Кај мене на жалост не помогна ….
Нема да ти направат црг пред 36гн без индикација. После 36та ќе почнеш. -- Утре 38ма... абер нема ни дете, ни докторка да ме породи. Да си поседело, позрело подобро било. Со големиов растрчана немам баш време да мислам на пораѓај, ама ми се чини дека 3г сум трудна..
Фала на одговорот мила. Добри сме сега засега, чекаме сеуште. Докторот е оптимист дека ќе издржам уште некој ден за да примам второ зреење па после породување.
Ми рекоја дека нема, освен еден ама не е баш доволно испитан на бремени и не е баш сигурно за бебето. Така да тој не иди во предвид. Мене ми е, да не му штети на бебето инфекцијата… паники еден куп си направив
I mene taka mi se cini. Mi se javi ginekologot vecerva. Zakazan e carskiot definitivno za cetvrtok popladne. Izmesani emocii eden kup. Na momenti mi se placi, pa si vikam barem ke mi olesni...Go guskam sinko i si vikam samo da we veatam ziva zdrava da mozam pak da go guskam. Mnogu neubo cuvstvo. Koga ti e kraen? Spontan poragaj ili so carski?
Со лесно мила И мене исти филмови ми се вртат во глава за малата дома што ќе ја оставам, а не треба знам... Гушкајте се овие 2 дена и после кога ќе се вратиш ќе се гушкате тројца
Јас планирав така бидејќи имав и јас 20 дена одмор, но се породив со итен царски на шестиот ден од одморот , деновите одмор пропаднаа но важно ние со бебуш сме добро
Царски сепак, со термин сум 25 сеп. И јас имам 4г син дома, како е лепенка за мене овие недели... уф.