Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    29.035
    Живо и здраво да е мама. Ќе биде се во ред, ќе видиш :hug:
    Најсилни гушки ви праќам :inlove:

На Happy mother му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.731
    Сакаш да кажеш дека пак грешат ?(facepalm) :rofl:
    Јане вика ќе смени може пол после 18, сега е девојче. (facepalm) :rofl:

На annaitose26 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Мене за првото на ехо ми кажаа машко е со сигурност 14 та недела бев, а вечерта ми стигнаа резултати од нифти женско дека е....

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    9.409
    Девојки 22ра недела, бебе обично си беше баш баш активно преку ден. Од вчера некако не ми е целодневно 300на саат, денес ај пак од рано до кај 15ч мрдаше клоцаше на некое време ама после некако ми се смири туку некое мини ударче едвај ќе осетам или благо превртување. Одма филмови направив дека по серклажот нешто се случило со плодовата вода магично да испари и затоа не е толку јако на ударите...:sweat:
    а инаку по серклажот 2 дена си беше исто активен како пред тоа. немам веќе душа во мене, знам дека не е на дугме за да мрда цел ден ама да паничам ли пред време дека движењата му се до пола ден само појаки? :worried: закажав ехо на 18ти, на 07ми скрининг плодова вода супер,па 08ми серклаж, ваљда нема да е доцна за 6 денови во случај да е намалена...? :x

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.731
    Ај касни благо . Одма ќе го размрдаш. За серклаж немам искуство, ама не се грижи премногу, не дај боже да има нешто ќе имаш симптоми.
    Еве некое од девојчињава ако знае повеќе ќе те посоветува .
    Првото бебе кај мене беше бесно, клоцаше и ден и ноќ. Таков беше и кога се роди, душа ми зема, до 3 години ич не спиеше навечер (сега е 6ипол).
    Второто ретко клоцаше цела бременост, се изнауживав со него, од болница па се до денес (3 има второто) си е спанко и мирен е у принцип.
    Третово сега не е застанато. Додека ти пишувам партал ме прави.
    Си викам, леле мори мајко, тешко мене... :tmi:

На Alex*, Dzulija*, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.035
    Касни благо,напиј се кока кола.
    Легни и стај под половина перница.
    Лежи така некое време одма ќе се размрда.

Не се секирај непотребно.
    Следи движења,доколку во рок од 24 часа не осетиш мрдање, отиди нека те видат да си мирна.

На *Amethyst*, LadyC и Fenix05 им се допаѓа ова.
  7. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ista maka imame drugarke. Eden den takov, dva dena miren. Ne znae covek sto da ocekuva od niv. Mislam deka denot so den ne lici koga stanuva zbor za klocanje. Vcera mojot sbesna. Zavcera i deneska e nnogu miren. Bas deneska inav eho kaj Trajkovski, mi rece mnogu miren e be, a za skrining nekolku pati trebase da stanam da se prevrtam za da zastane vo pozicija povolna za da se gleda vo ekran, ceeeelo vreme mrdase. Nema formula ova rabota. I jas znam deka posle nekolku dena ke pisuvam pak ovde zagrizena deka ne mrda. I ke ima nekoja kako tebe sto ke me utesi kako sto sakam jas tebe da te utesam. Mislam deka premnogu sme i nie vozbudeni za niv, a onie si se raat vnatre i sakaat svoj zivot da teraat :D8)

На annaitose26, *Amethyst*, DaisyDream и 3 други им се допаѓа ова.
  8. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    303
    Мислам дека нема потреба да се секираш. И јас сум 22 недела, некогаш е поактивно, некогаш е помирно, некогаш ме клоца до болка, но некогаш го чувствувам само како нежно галење. Се додека го чувствуваш дали посилно или не, мислам дека нема потреба од грижи. И јас знам да испаничам така, да си направам триста филмови во глава, зошто така, зошто вака, но ако го почувствувам колку и да е слабо се смирувам :inlove::inlove:

На LadyC и Fenix05 им се допаѓа ова.
  9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    9.409
    Фала девојки... :hug::hug::hug:
    Еве го сега удира малце нежничко колку да ме смири.

На annaitose26, *Amethyst*, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  10. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Kaj mene bese isto i doktorkata cekase do 42+5...no nemoj nikako da dozvolis tolku da ee ceka. Kaj mene mn komplikacii izlegoja. Maksimum do 41 polna i ako ne biva teraj carski, najvazno e da ste zivi i zdravi pa ke pomini sekako porogajot vaka ili taka

На annaitose26 и LadyC им се допаѓа ова.
  11. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Za ptvoto dete do 27 nedela go vodea sensko..masko ispadna :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  12. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    498
    Нека е живо и здраво бебето,Господ со него и за брзо да си се гушкате :l::l::l:

На Happy mother му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    Имаш опција да пробаат со провокација, ако сакаш природно и има услови за спонтано да се породиш. Јас така се породив со првото, 41ва недела бев. Ни отворена бев, ни бебе беше спуштено.
    Па ми ставија провокација во 10, во 14:30 веќе бев породена.

Душа немој да ја мислиш сега плодовата вода.
    Ако не дај Боже е "испарена", баш убаво убаво ќе го чувствуваш бебе, јас сега со 100л течност во мене ама баш ништо не чувствувам оти бебето лебди внатре.
    Сѐ си е во ред, си имаат и тие периоди кога се во мирување, не можи цело време да се активни, иако сите сакаме на секоја наша помисла тие да не поздрават. :angel:

На annaitose26 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  14. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    4.930
    Normalno e, mene mi se poznava od mnogu rano, mozebi i porano od tebe. Mislev prvo naduenost e, ama ne, stomace si bese, koe si prodolzi da raste, i sega samo sto sum vlezena vo 6ti mesec, nekoi mislat ke se porodam :D Zdravi i zivi da se, nekoi imaat pogolemi nekoi pomali stomaci.

Nema trudnica koja ne se nafurala ako bebe ne mrda nekoj den...normalno e ocigleno, i jas minatata nedela pisav bas isto prasuvav. 3 dena mrda kako ludo, 2 go nema nikade edvaj ke mrdne malce duri i ne sum sigirna deka stvarno mrdnalo...i se taka. Rano e, mislam tret trimestar vekje treba da go osekjas na odredeni intervali.

На *Amethyst*, Joanna28 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  15. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    779
    Почекај до 41 недела е ако до тогаш не се породиш тогаш оди со провакации иначе сите мислиме дека ако не се породиме до терминот после е касно ама не е така до 42 недела е нормално за пораѓај иначе и јас мислев со провакации дека ќе се пораѓам бев на преглед на 39 +6 абер немаше од излегување високо беше имаше плодова вода ама се породив на 40+2 значи за три дена се спушти долу и многу лесен пораѓај имав јас те советувам бар до 41 да почекаш а можи и побрзо ќе се породиш.

На annaitose26 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  16. Zfer

Zfer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    46
    Здраво
    Дали некој кој во скоро време се пораѓал во Систина му дозволиле да присуствува партнер за време на пораѓај?

17. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.105
    За тоа купи си неутрални бои тоа е тоа мене све бебешките ми се бели жолти крем така нешто бидејќи брзо ги израснуваат после веќе почнав да си купувам за машко. Само да е живо и здраво мајка да си истераш што и да е ако те интересира прашувај го на секој преглед дали е сигурен тоа е тоа :D. Мене ме напнуваат за име како ќе се вика второто викам здравје до 40 дена да се роди првин ќе си добие име детето

На annaitose26, *Milicka* и LadyC им се допаѓа ова.
  18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    27.870
    Даваат партнер во предродилна цело време и одма после пораѓај да го види таткото дур ја средуваат мајката.

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.731
    Маци имам 2 машки, сакав женско многу, ми кажуваа цело време двајца различни доктори машко дека е, сега на крај испадна женско. Знаеш каква надеж разбудија у мене? :D
    Не дека нема да си го сакам детето ако ми е машко, таман посла, душава ќе ја дадам и за двајцата индијанци дома што ги имам, ама ова ми е тотално непланирано и ете , бар си велам да испадне цуца. :D
    Ако не е здрави живи секако, најважно е тоа на крајот од денот. :D
    Само не ги сфаќам докторите зашто кажуваат пол кога ниеднаш во ниеден случај не ги прашав.
    Ме укочи задњо кога кажа девојче, ни прашав, си знаев момче, едноставно ме стаписа.
    Му реков дури дека ако лаже и ако испадне момче ќе си го гледа он. :rofl:

На *Amethyst*, baby 5, Isabel и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    68
    Мамички, дали вие што носите диоптер гинекологот ви препорачал царски? Диоптерот ми е -2.00