Мене за првото на ехо ми кажаа машко е со сигурност 14 та недела бев, а вечерта ми стигнаа резултати од нифти женско дека е....
Девојки 22ра недела, бебе обично си беше баш баш активно преку ден. Од вчера некако не ми е целодневно 300на саат, денес ај пак од рано до кај 15ч мрдаше клоцаше на некое време ама после некако ми се смири туку некое мини ударче едвај ќе осетам или благо превртување. Одма филмови направив дека по серклажот нешто се случило со плодовата вода магично да испари и затоа не е толку јако на ударите... а инаку по серклажот 2 дена си беше исто активен како пред тоа. немам веќе душа во мене, знам дека не е на дугме за да мрда цел ден ама да паничам ли пред време дека движењата му се до пола ден само појаки? закажав ехо на 18ти, на 07ми скрининг плодова вода супер,па 08ми серклаж, ваљда нема да е доцна за 6 денови во случај да е намалена...?
Ај касни благо . Одма ќе го размрдаш. За серклаж немам искуство, ама не се грижи премногу, не дај боже да има нешто ќе имаш симптоми. Еве некое од девојчињава ако знае повеќе ќе те посоветува . Првото бебе кај мене беше бесно, клоцаше и ден и ноќ. Таков беше и кога се роди, душа ми зема, до 3 години ич не спиеше навечер (сега е 6ипол). Второто ретко клоцаше цела бременост, се изнауживав со него, од болница па се до денес (3 има второто) си е спанко и мирен е у принцип. Третово сега не е застанато. Додека ти пишувам партал ме прави. Си викам, леле мори мајко, тешко мене...
Касни благо,напиј се кока кола. Легни и стај под половина перница. Лежи така некое време одма ќе се размрда. Не се секирај непотребно. Следи движења,доколку во рок од 24 часа не осетиш мрдање, отиди нека те видат да си мирна.
Ista maka imame drugarke. Eden den takov, dva dena miren. Ne znae covek sto da ocekuva od niv. Mislam deka denot so den ne lici koga stanuva zbor za klocanje. Vcera mojot sbesna. Zavcera i deneska e nnogu miren. Bas deneska inav eho kaj Trajkovski, mi rece mnogu miren e be, a za skrining nekolku pati trebase da stanam da se prevrtam za da zastane vo pozicija povolna za da se gleda vo ekran, ceeeelo vreme mrdase. Nema formula ova rabota. I jas znam deka posle nekolku dena ke pisuvam pak ovde zagrizena deka ne mrda. I ke ima nekoja kako tebe sto ke me utesi kako sto sakam jas tebe da te utesam. Mislam deka premnogu sme i nie vozbudeni za niv, a onie si se raat vnatre i sakaat svoj zivot da teraat
Мислам дека нема потреба да се секираш. И јас сум 22 недела, некогаш е поактивно, некогаш е помирно, некогаш ме клоца до болка, но некогаш го чувствувам само како нежно галење. Се додека го чувствуваш дали посилно или не, мислам дека нема потреба од грижи. И јас знам да испаничам така, да си направам триста филмови во глава, зошто така, зошто вака, но ако го почувствувам колку и да е слабо се смирувам
Kaj mene bese isto i doktorkata cekase do 42+5...no nemoj nikako da dozvolis tolku da ee ceka. Kaj mene mn komplikacii izlegoja. Maksimum do 41 polna i ako ne biva teraj carski, najvazno e da ste zivi i zdravi pa ke pomini sekako porogajot vaka ili taka
Имаш опција да пробаат со провокација, ако сакаш природно и има услови за спонтано да се породиш. Јас така се породив со првото, 41ва недела бев. Ни отворена бев, ни бебе беше спуштено. Па ми ставија провокација во 10, во 14:30 веќе бев породена. Душа немој да ја мислиш сега плодовата вода. Ако не дај Боже е "испарена", баш убаво убаво ќе го чувствуваш бебе, јас сега со 100л течност во мене ама баш ништо не чувствувам оти бебето лебди внатре. Сѐ си е во ред, си имаат и тие периоди кога се во мирување, не можи цело време да се активни, иако сите сакаме на секоја наша помисла тие да не поздрават.
Normalno e, mene mi se poznava od mnogu rano, mozebi i porano od tebe. Mislev prvo naduenost e, ama ne, stomace si bese, koe si prodolzi da raste, i sega samo sto sum vlezena vo 6ti mesec, nekoi mislat ke se porodam Zdravi i zivi da se, nekoi imaat pogolemi nekoi pomali stomaci. Nema trudnica koja ne se nafurala ako bebe ne mrda nekoj den...normalno e ocigleno, i jas minatata nedela pisav bas isto prasuvav. 3 dena mrda kako ludo, 2 go nema nikade edvaj ke mrdne malce duri i ne sum sigirna deka stvarno mrdnalo...i se taka. Rano e, mislam tret trimestar vekje treba da go osekjas na odredeni intervali.
Почекај до 41 недела е ако до тогаш не се породиш тогаш оди со провакации иначе сите мислиме дека ако не се породиме до терминот после е касно ама не е така до 42 недела е нормално за пораѓај иначе и јас мислев со провакации дека ќе се пораѓам бев на преглед на 39 +6 абер немаше од излегување високо беше имаше плодова вода ама се породив на 40+2 значи за три дена се спушти долу и многу лесен пораѓај имав јас те советувам бар до 41 да почекаш а можи и побрзо ќе се породиш.
Здраво Дали некој кој во скоро време се пораѓал во Систина му дозволиле да присуствува партнер за време на пораѓај?
За тоа купи си неутрални бои тоа е тоа мене све бебешките ми се бели жолти крем така нешто бидејќи брзо ги израснуваат после веќе почнав да си купувам за машко. Само да е живо и здраво мајка да си истераш што и да е ако те интересира прашувај го на секој преглед дали е сигурен тоа е тоа . Мене ме напнуваат за име како ќе се вика второто викам здравје до 40 дена да се роди првин ќе си добие име детето
Даваат партнер во предродилна цело време и одма после пораѓај да го види таткото дур ја средуваат мајката.
Маци имам 2 машки, сакав женско многу, ми кажуваа цело време двајца различни доктори машко дека е, сега на крај испадна женско. Знаеш каква надеж разбудија у мене? Не дека нема да си го сакам детето ако ми е машко, таман посла, душава ќе ја дадам и за двајцата индијанци дома што ги имам, ама ова ми е тотално непланирано и ете , бар си велам да испадне цуца. Ако не е здрави живи секако, најважно е тоа на крајот од денот. Само не ги сфаќам докторите зашто кажуваат пол кога ниеднаш во ниеден случај не ги прашав. Ме укочи задњо кога кажа девојче, ни прашав, си знаев момче, едноставно ме стаписа. Му реков дури дека ако лаже и ако испадне момче ќе си го гледа он.