Нееее, тоа не е ни голем диоптер. Над (или под , важно поголем од) -5 ми е на едното око па првото ќе го раѓав природно, така се спремавме.
Добро утро! Не баш скоро време пред 5 години во Систина дозволија да присуствува ( природно породување беше )
Мама нека е жив и здрав јунак тој на мајка ќе се избори и ќе се гушкате дома.. Господ нека ве чува и само добра мисла мама сите знаеме барем по едно дете родено во таа недела, има безброј деца родени во таа недела па се живи и здрави јунаци.. гушкиии
Мене душо за вториот син беа ама 100% сигурни дека е мома и во Ск и матична сите беа сигурни додека во 30нед не си покажа сам Ку.. така да можат и да згрешат а сегаза третото уште во 16нед машко и така остана
Здрсво мами сега се уверив нема правило која по ред е бременост за да оди брзо пораѓајот..еве веќе сум 39+2 малиов ме зеза нема гајле од излагање а ете отворена сум две недели 2цм па си терам вчера ги испаничив сите дома добив асални болки 2-3 и велам готово тоа е тоа идеме да раѓаме кога јас да се истуширам да спремам уште некој раб немам ништо мм ајде жено што чекаш дома да го родиш велам не бе немам болки е како бе? Абе не цел саат и седнеме чекаме саат два и велам оди јади пушти си фудбал ова не зеза и до петок чекам и ако нема одам сама веќе неможам... Искрено.. имајте убав ден
Zdravo, jas sum vo epten rana faza na bremenost uste ne sum bila kaj ginekolog a deneska kje pravam beta. Testovite mi se pozitivni i mi docni 3 dena mu doadja deka sum 4ta nedela. Imam prasanje, od koga doznav imam celo vreme pokacena temperatura. Dopolnitelno nautro i kasno navecer cela sum zakukana ne mozam da disam. Ste zemale li nesto za pienje ili sprej vo vqkov slucaj mi e strav da ne nasteti nesto na plodot toa sto sum tolku zakukana. Planiram sekako da prasam i ginekolog ama da slusnam iskustva.
Kolkava temp? Jas imav nekoja 37.1-37.3 mozebi i cel mesec sto traese. Ispitav sve, ostana misterija, verojatno od hormoni ili ne znam sto. 12 nedela vekje nemav mislam. Ako e visoka krvna slika i neka vidi doktor dali e viroza ili bakterija. Paracetamol smee ako e nad 38, za drugo ke ti kazat. Zenski pomos i na mene mi treba. Nokeska tapa konstantna bolka dole kaj mocen meur nekade. Znaci vo sredina dole skroz pod stomakot. Urinokultura sterilna pred 2 nedeli pravev. Stolica e normalna, znaci ne se creva. Ne e neizdrzliva ama boli eve i celo utro, kako menstrualni bolki koga imas cikluc, se izdrzuva ama boli celo vreme. Duri pozadi nakaj grb se siri. Imala li nekoja slicno iskustvo, 6ti mesec sum na pocetok, 23-24 g.n. skoro. Petok planiram da odam, ne mozam so rab denes da izlezam. Ili na dezuren da odam vecer. Nemam pamet.
ииииии официјално имаме срцева реакција Срце полно љубов, очи полни солзи Бебето мое дома ќе биде голем батко на 2 ипол години Одам да си поплачам уште малце
Tuka nekade sne so nedelite jastaka osekam koga ne sum bila vo wc a za bolktaa vo grbot mislam normalno e zatoa sto se poleka se menuva i se siri, pak neka me ispravat poiskusnite.ovie simptoni koi gi opisuvas gi imam od start i sega veke nauciv od so se i kako i deka e normalno se dodeka bolkata se izdrzuva i ne e prosledena so krvanje i nesto slicno
Кај мене се познаваше малку веќе, ама луѓето околу мене што не знаеја мислеа оти е ради што сум се здебелила у стомак тек после 4ти месец веќе ке почне и поголемо да станува. Мене дури сега во 6ти ми е баш заоблен и нема шанси да не се примети. А каква врска има диоптер тука? Прв пат слушам.
Мешиња јас се породив денес, дојде на свет Лазар. Покрај сите компликации, на крај сѐ заврши добро, фала му на Бога.
Со висок диоптер мора царски зошто при напон може да дојде аблација на ретина(одлепување на мрежница од око).Тие што имаат повисок диоптер се склони кон тоа. Се зголемува и очен притисок при напон. Ако се случи тоа мора итна операција во рок од 24 часа да се направи. Бидејќи ризикот е голем овие лица одат на договорен царски. Секако не со диоптер 1 или 2 како што веќе пишавме погоре.
Јас прашав не ми дозволија, прашај си мене ми рекоа за природно порано дозволувале а за царски нема шанси ама за време на спремање и после тоа цело време може да е до тебе