Не знам што е закукана ама претпоставувам затната? Јас од почеток на бременост сум со затнат нос и на спреј сетптаназал на неколку саати. Никој нема да ти рече дека е во ред, ама имаше тука уште една членка што користи и кажа не штети на плод. Инаку нормално е да се има покачена температура малце при почеток на бременост. Тоа е еден од знаците. @IRBBB нека ти е здраво и живо, од Бога благословено , прекрасно име сте му дале!
Mi treba mala pomos, imav spontan pocetok na 6 nedela sega povtorno bremena 23+5 mi spomna dr za prrkinuvanje na utrogestan no mene mi bese shube i zatoa se dog do 28 da teram so nego e sega vam za so vj go dale potocno, ona mi rece toa sto bilo poise e kako biohemiska ne kako tipicen abortus ama pak za sekoj alucaj mi go dade. Sakam da go prekinam deka imam iscedok od nego i hormoni do plafon ama mj e sube
Иста ситуација е и кај мене. Бременоста ми почна турбулентно, со крварења, хематоми, примав утрогестан 3 пати дневно, плус инекција еднаш неделно, сега сум 22 недела ставам утрогестан еднаш, а таа ми вели немало потреба да го користам, но ајде да го користам до 28ма. Искрено и мене ми е некако шубе баш пред крај да го прекинувам, така да мислам дека подобро до крај барем еднаш дневно да го користам.
Нема да се случи ништо ако го откажете,мене така ми правеја,една прекини го,друга пиј го,една не за болки тој,друга поинаку.Два пати досега сум го прекинала и пак почнала.Сакам да кажам дека стручни лица,ако повеќе пати смениш мислејне,не можат да се сложат зошто служи и дали треба да се прекине или не.Катастрофа.
Jas primav 2x 1 vaginalno. Poso e dobar cerviks, sega pijam po 1 samo navecer. Vekje od 19 nedela (sega veke 24 sum). Prasajte za pienje ako e dobar cerviks. nema iscedok raat si .
Се е индивидуално. Со првата бременост крварев обилно, имав хематом и примав и утрогестан и прогестерон инекции. Бев само вц- кревет. Сите доктори ми викаа дека не зависи од мене туку од хематомот дали бебето ќе остане или не... Како ми помина после 2 недели, веднаш се вратив на старите активности, прекинав да примам и витамини редовно, не за друго, заборавав едноставно, ништо не се пазев и реков само како е Господ никој не е. Поминав супер до крај. Третава бременост некако не ми дојде во прилог, не е дека не сакав бебе, но не под овие околности кои моментално ги минувам, и не се пазев, работев, кревав преку 100кг тешко, со солна и доместос, ми беше страв да не ме избркаат од работа, па си ќутев до 5ти месец и не кажував.... Ете ме 7ми сум , фала богу тука е беба моја да ми претка и да ми каже дека нема да се откачам од неа така лесно и со Господ напред и овој пат да минеме лесно и убаво. Не ризикувајте нормално, но некогаш опуштете се и уживајте во деновите што ви се најпрекрасни и се паметат вечно. Тоа ни останува у животот.
A zosto go primase i zosto ti go prekinaa i vo koja nedela? Mene vcera ne mi meri rece deka nema potreba zasto 19 nedela mi merese i bil ok i nemam nikakov problem. E sega go ima li istotoo dejstvo vaginalno i vaka so pienje i sto e razlikata taka so go davat? Prednost e sto nema iscedok ili? Pri koristenje utrogestan problem se odnosite ili orgazamot oti koga i da prasam nekako ne dobivam celosne odgovor.
Ne znam iskreno sto i kako e razlika, maticen taka mi kaza taka pravam. Mene mi go dadoa zatoa sto imav kompliciran start na bremenost.
Здраво. Јас сум добра,денес си одам дома само не знам како ќе издржам затоа што си одам сама,со празни раце. Бебето ми рекоа синоќа дека е стабилно сега засега. Ве молам, нека ми пише некоја од вас позитивно искуство,некоја друга приказна за ваков случај каде се се завршило добро. Со мајка @katule разговарав,ама ќе ми значат и други успешни приказни ❤️