Со лесно мајка Мене баш вчера ми правеше адамова проток на крв,не ни знаев што е тоа . Со првата бременост не правев ништо така ,27 сум не бев појдена кај матичен од 12 нед.и кога појдов вика дојди во 28 да примаш инекции за зреење за секој случај,во санте одам ми вика нема потреба немаш индикации за предвреме пор.плус вика и штетни се тие ако нема потреба пошто ми се смирија болките само утрогестан ставам преку еден ден,и мислам затоа мереше проток на крв и по тоа заклучи дека нема потреба да примам. Да незнаеш што да мислиш
Не ве прашав дали и зошто некоја ги примала тие инекции,зошто матичниот е убеден дека предвреме треба да се породам поради миомите,а адамова тврди дека ке си терам до крај бебе си е сместено на страна не му сметаат сега супер се развива 1кг е сега активно баајги,изгледа болките ми беа дур се намести во добра положба
Да е жив и здрав мама се ке биде ок. И моја другарка исто во 7 ми буквално не ни знаевме дека е бремена слабичка беше па сега е 10 год.препаметно момче ,само смирено така требало да биде. А каде се породи јас планирам во санте но не пораѓале под 36,а мм и капар остави сега читам ако дојде до нешто ( како што претпоставува матичниов) да одам државно.
Да не ве цитирам сите посебно, фала ви на честитките, сите живи и здрави бебенца в раце да си земите. ❤️ @Maya12 предобро поминав мами, како песна, многу брзо и лесно се породив. Со можност од претешки компликации беше породувањето, ама фала му на Бога и на докторот сѐ помина smooth. @*Milicka* Бебар се роди мал, очекувано со оглед на тоа дека во 34та недела се роди, 2160г. На мониторинг е, беше на кислородна поддршка, засега е стабилен. Педијатрите се задоволни како се одвива сѐ, јас целата сум во грч и веројатно додека не пркне некоја недела или месец ќе сум таква. Ќе пишам подетално во породилни, само да се соземам малку. Те гушкам мајка за поддршка, силно најсилно! На другарка моја братучед е роден во 6ти месец, 600 грама, во 91ва. Сега е маж, татко и анестезиолог. Не си одиш со празни раце, го оставаш само да се накрени и ќе си го земиш поголем и посилен. ❤️
@IRBBB честитки, да е жив, здрав и од Бога благословен Лазар, да расте голем и силен, најубаво име има јунакот . Брзо опоравување.
Да бидам искрена, јас за тироидната одев и приватно и државно и добив две различни мислења. Го послушав советот од на приватно и згрешив,а бременоста ми ја води матичен само освен 2 скрининг. Кој е подобро запознаен со цела твоја ситуација, многу често докторите имаат различни мислења и не се сложуваат.
Матичниот ми кажа тогаш јас немам сто да напраам иди Ск со упат за абортус ,на клиника тие што ме гледаа се е ок одмарај лежи ке помине,против болка кетонал или прекин. сега после кога појдов кај матичен по 2 месеци вика бебе е добро но сега ке почне да расте и дане се појават пак болки да си спремна демек зошто сум имала и мн.нови миоми вика цел преден ѕид ти е исполнет. А колку што разбрав 1 инекција имала дејство само 10 дена а моментално немам никаков симптом за предвреме цервикс 30 малку омекнато грло но во нормалата,колку повеќе мислења барам се повеќе се збунувам.
Штом те видела и Адамова слушај ја неа, превентивно зачести ги контролите,а за матичниот незнам што да кажам со упат за абортус и со какво ехо те гледаше. Јас кај што одам ме гледа на 4D
Денес бев на контрола 17 недела сум Ме гледаше и вагинално за да ми потврди пол,и ми измери цервикс на мое барање кога веќе и така ме цепка, 37мм ми е , затворено грло ми рече. Не треба да е под 25мм. Втора бременост ми е, гледам со првата ми мереле првпат во 24 недела 40мм ми бил. На мисла ми е некако, добар ли е? Некоја да и мереле оваа недела отприлика?
Dobar ti e cerviksot jas go merev bas vo 17 nedela I isto mi bese 37mm, posle vo 22 nedela Eden doktor mi go izmeri 39mm drug Dr 31mm za den razlika, I nekna koga bev povtorno mi merea vo 33+3 mi bese 42mm. Koga gi prasav zosto takvi razliki odgovorot bese malku besikata da ti e popolna moze da go dava cerviksot Po Mal toa bilo varijabilna rabota.
Одмараш или нормално си функционираш? Јас одам на работа ,седечка ми е работата, пешачам, со детево цело време во движење. Гледам да не кревам и се пазам колку што можам,односи немаме последениов месец. Ама некако ме фаќа страв... Следна контрола сум на скрининг дури за 4 недели незнам дали ќе ми мерат тогаш а и долг период ми се гледа некако 4 недели...
@IRBBB честити мама, голем да расте јунакот мал. На тебе најбрзо опоравување. Дупло гушкање и љубов и од големиот и од малиот батко, најдоброто допрва доаѓа.
Jas odmaram bidejki od Sam start imav mn bolki vo polovinata I da sakav da funkcjoniram normalno ne mozev do 22 nedela I pesacev kolku sto mozev no togas mi pukna hematom I mi se Javi krvarenje pa edno mesec dena samo lezev I Sega taka Po doma osnovni raboti od togas primam utrogestan Po 3 na den I dpo inekcii Ednas nedelno ama inekciitw gi prekinav pred nedela dena Sega sum samo so utrogestanot I magnezijum 1200mg dnevno, seks ne sum imala od koga ostanav bremena, mene mi e nekako sube da ne si napravam nekoj dopolnitelen problem pa taka I do kraj ke si bide. Ti ne mora da cekas 4 nedeli odi si porano dokolku ti e misla barem mirna glava ke imas.
Слаџ, како талог на цервиксот од некаква интраутерина инфекција. Брисевите ми беа чисти, ова ми дојде како гром од ведро небо. Сега сум на ударни дози сумамед и строго мирување