Utre sum polna 34 nedela nekako ovije nekolku dena poslabo go osekam bebe ne e Kako predhodno sto bese postojano vo dvizenje, vo ponedelnikot bev na kontrola se bese vo red bebe e 2441gr super napreduva, e Sega ova me zagrizuva zosto se namaleni dvizenjata? I'ma li prostor za panika? Kako bese kaj vas vo poslednite nedeli?
Убаво ни било јас да сум кај мојте но сопругот поради работата ќе неможе да биде со мене а сепак ни е прво бебенце па сакаме да е присутен на се. Но ако се мора ќе се жртвуваме само се надевам дека ќр се качат тромбоцитите и дека ќе нема потреба од паника и други градови.
Devojki, sto e so odnosite so vasite partneri? Dali moze nesto da nasteti ako imame skoro sekoj den? Moze ova ke zvuci smesno ama nekako hormonite 2 tromesecie mi se na visoko nivo. Maticnata mi rece se dodeka nema krvarenje nema steta ama sepak mi e vo misla.
Јас од пусти страв не сум имала од кога дознав дека сум бремена. Нели прво тромесечие додека се зацврсти плод не препорачуваат, второ бев на одмор не ми се ризикуваше да ме легнат, сеа трето ми е страв од предвремено породување. Според мене има време за тоа сеа најбитно е бебето ... Ама секој со своето јас така сум одлучила, дали дека првата бременост ми беше цела ризична од почеток до крај, плус два спонтани па и на јогурт дував иако оваа бременост до сеа е ок...
Dobro Utro devojki. Jas na 14.9 vo 13 i 50 ja dobiv kerkickata Marija. Se rodi so carski, malecka mnogu samo 2300 papocnata vrvka podvrzana i nemala dotur na hrana. No silna zenska izgleda. Jas imam mn bolku posle carskiot se nadevam so poveke terapija ke se smirat. Fala vi na site na poddrskata i na sovetite vo tek na ovie meseci. Ve sakam.
Здрав и жив да е, голем да расте. Баш ми е мило Честитки мила, здрав и жив да е, голем да расте Лазар
@IRBBB Честитки мајка, жив и здрав да е Лазар Ќе пркне за час, и моја цуца е мала родена (2150 имаше на испис) па еве ја 6 и пол кила,5месеци девојка е @Happy mother Честитки, живо и здраво да е Моја братучетка лани се породи во 26та недела на ГАК, бебе имаше 650грама. Беше 2 ипол месеца таму, сега е годинка и 3 месеци и е супер напреднат,пргав батко Ќе биде се во ред, во сигурни раце е. Во Систина се породи така? Таму па ептен ги гледаат,пазат, имам блиска сестра таму таму на Неонато интензивна, ако нешто те интересира ќе ја бараме/прашаме. Ма да секој ден има посети, со бебе лежевме пред два месеци таму во Изолација и гледав родители нон стоп идеа кај бебињата.
Мајка честитам! Да сте здрави,живи,многу среќни...преубаво има Лазар да расте во голем храбар дечко,да ве направи среќни и горди. Ептен се израдував што се е добро...гушкајте се сега имаш полни раце љубов ...
Честитки да е жива и здрава ќеркичката голема да расти За болките ќе ти ставаат лекови, ако не ќе си бараш сама, јас и дома 3, 4 дена пиев кетопрофен.
Здраво, јас дефинитивно имам некоја настинка а сеуште сум во многу рана бременост. Што препорачувате од природни лекови да се пие и дали смее некој лек?
Направи комплет крвна слика и консултирај се со матичен. Чај смееш брусница ама гледај да нема многу хибискус внатре, сокови, супи, млеко со прегорен шеќер, пастили за грло Пантенол, парацетамол за темп над 38