Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    ♡BuBaLe♡ Јас како што знам е дека доколку си пријавена на неопределено време. т.е доколку не си по договор месец за месец, додека си бремена несмеат да те отпуштат, така вика законот, но во МК и не секогаш добро функционираат работите за жал. Породилно можеш да си отвориш дури кога ќе се породиш, никој не ти прави проблем, најрано што можеш доколку имаш нормална бременост е 28 дена, а најдоцна е истиот тој ден кога ќе се породиш. Доколку одиш на цраски барем испланирај си да имаш 6 месеци стаж, за д ате следува породилно, или барем од претходна фирма да немаш прекин на стаж. Инаку коректно би било да кажеш за да можат со време да најдат соодветна замена доколку си ти на породилно, ама сепак ти сама ќе си ја процениш ситуацијата кога да кажеш.

2. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Ни јас ниту еднаш не осетив икање, или па не сум знаела како треба да го осеќам икањето на бебето :lol:

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Оф колку мака измачив со тие хемороиди, колку ме болеа оф страшно беше (facepalm)(facepalm) сега ги има си стојат мали се но не болат, а кога болеа неможев по цели ноќи да спијам, неможев на стол да седам, неможев да јадам крш, крш а башка и тоа ништо не смеев да се мачкам освен една крема на природна база хеморол...Се надевам дека ти полесно ќе поминеш, и исхрана обавезно јогурт со житарици и ленено семе...

4. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.269
    Мешковци, незнам дали е до времево надвор :angel:, ама јас денес имав соочување со реалноста: ја почнувам 38ма недела!! До сега од премногу обврски и проблеми некако немав време да си размислам за се што следува, и сега оп: уште малку доаѓа моментот кога ќе го сретнам синко... мислев дека бременоста никогаш нема да заврши, ама навистина уживав во последниов месец бидејќи добив некоја неочекувана сила и енергија, чиниш можам нива да изорам! Не ми е страв, незнам како да го опишам чувствово- едвај чекам да дојде моментот, а во истовреме се ми е непознато :worried: пред три дена се видовме со синко, тој чиниш спремен е: со главчето надолу уште од 28ма недела, постелка зрела втор накај трет степен... тежина веќе над 3.100... :o::o: сега останува да чекаме и конечно да се запознаеме:l::l: леле жива патетика сум деновиве, неможам да се препознаам! :D:D

На Angel.Heart, awl, Едно Чупе и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    И јас иста приказна како тебе, ете ниту паника ме фаќа, не ми е ни страв, ниту знам кога ќе се пораѓам од денес влегувам во 40 г.н, точно полна 39 г.н сум, бебе си е веќе еден месец спремно си напредува како што треба, е сега чекаме момент да добијам болки, ама нив ги нема :rofl::rofl::rofl: Одам редовно на ЦТГ и прегледи и фала му на бога се е добро.И јас го чекам моментот да го гушнам моето бебе :inlove:....Па така нека ни е со лесно на сите идни мамички :inlove::inlove:

На Eli23, Angel.Heart, *цветче* и 10 други им се допаѓа ова.
  6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Многу добро познато чувство :inlove:.од една страна ти се чини дека бременоста трае вечно, си викас ајдде веќе. Ама од друга страна ти текнува дека после раѓањето ништо веќе нема да биде исто :D. А енергија на претек, си викаш море чекај уште ова да завршам, чекај уште ова да купам. Не се секирај, сите поминуваме низ истото.

На *цветче*, tincemajmunce и Maceto123 им се допаѓа ова.
  7. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Дани честитки мила многу ми е мило, јас денес бев на преглед кај органџиски и ми кажа дека е машко, срцко мој, се е нормално ги виде сите внатрешни органи освен желудникот тоа малку ме загрижи но ке почекаме до 20 недела за скрининг, инаку сега сум 14 многу сум срекна:*

На Eli23, awl, irenna и 5 други им се допаѓа ова.
  8. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ууубавини наскаро ќе се гушкате со бебчињата инаку да ви кажам сум Пресреќнаааа :D Се вратив од Ремедика,др Елена Петрова супеер беше,ги направи сите проверки синко е дефинитивно машко хехе и др вика : мн паметно бебенцево вила ножиња да видиме и оп двете нагоре,рачиња и како да слуша ооп рачиња нагоре и брои прстиња вика чеетири и палчето му е свиткано и додека така синко го крена палчето и ни даде лајк хехе глава ,срце се е во ред полакило сме веќе до главчето надоле весело и паметно и палчето го фамавме вуста го ставаше радооост голема :) :* до сите бскнежии

На Angel.Heart, Maceto123, awl и 7 други им се допаѓа ова.
  9. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Juli rak na 5d li te gledase i jas sum na skrining naredniot vtornik kaj nego zatoa te prasuvam

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.248
    Допаѓања:
    330.317
    Каков лимон на бебе?Не си играјте.Од како ке се роди се чисти од плодовата вода и често ке кива а и ке ика.Не се потресувајте за ситници.

На Maceto123, awl, elena.mak и 2 други им се допаѓа ова.
  11. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Братучетка ми му даваше лимон неколку капки во лажичка по препорака на педијатер :?: и му поминуваше

12. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    1.354
    феминки јас денес пак правев тест за бременост со надеж дека ке видам појаки две цртки но излезе само една. го повторив тестот и пак исто...и сега сум збунета

13. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Ееее што убави постови, за бебчиња и мешиња :inlove: .Туку ајде појаснете ми малку околу скрининзите. Првиот знам дека се прави во 12 недела, уште ми е рано за тоа, ама ако да си знам јас, да си бидам спремна :). Матичната треба да ми даде упат за тоа? кај се прави, во болница, на приватно, кај специјалист? каде е подобро да се прави? како се прави? И така некои општи работи да ми ги појасните :*

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.248
    Допаѓања:
    330.317
    Лимон не се дава до годината а не пак на новороденче.Педијатарот гарант бил некој од времето на бабите наши :)

На Kiflicka05, fairy88 и eatpraylove90 им се допаѓа ова.
  15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.489
    Душо не се секирај оди на доктор и нека испитаат ХЦГ преку крв уште еднаш.Тестовите за бременост не се секогаш точни.Знам последниот пат ти беше околу 80 и нешто.Треба од прилика на секои 2 дена да се дуплира.И јас можеби 5-6 пати испитував крв.Прво дека поради нередовна овулација не го гледаа плодот на ехото(оти беше многу мало), а после уште 2 додека ми се појаваше срцева реакција.Не се одма нервирај и без стресови.Ти пуштам среќа :*

На kukla21 и delvi им се допаѓа ова.
  16. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.489
    Се зема упут од матичен и може да се прави На Клиника во Скопје. Е сега моја препорака ти е да се јавеш неколку недели порано, за да може да си закажеш термин за ехо преглед.Таму колку ме држи сеќавање гледаа на 4д ехо.Прават право и ПРИСКА тест.Јас знам се бев јавила една недела порано и ми кажаа нема место за ехо преглед.Така да ден порано матичниот ми мереше нухален набор и со вредностите отидов во Скопје и ми земаа крв.Вака беше пред 3 години, сега не знам како е.Ако била некоја мамичка во скоро време, може подобро да ти објасни:)

На Bond Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Подравка на 4д ме гледаше многу убаво се гледа, одличен е како доктор, пред да одам на преглед си изедов едно чоколатце и многу беше немирен едвај го сликаа

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.269
    Еххх женчиња, сите сме иста психа значи:D јас сум таков карактер од ништо да не се жалам, но имав навистина тешка бременост се до седмиот месец, прокрварив двапати уште на почетокот, лежев еден месец не смеев да мрднам, потоа добив напад на камен во бубрег, и четири дена траеше тој пекол дур испадна каменчето... Да не заборавам: ослабнав 10 кг бидејќи повраќав 24/7 полни 6 месеци... И поради сето ова ми е толку топло во душава кога полека сфаќам дека со господ напред се ќе заврши добро за мене и мојот бебуш :inlove: оттаму е целата моја хормонална параноја :) и навистина деновиве имам премногу енергија, синко испран, испеглан, мм исто :D дома светнато чисто :^) да се одработам за месеците кога неможев да мрднам ни со прсте ;)

На espana, <3 pleza4e <3, Maceto123 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Zdravo. Ednac pisav vo vrska so bremenost sega sakam pak da prasam nesto. Znaci vaka pred 2meseci pocnav da imam nezastiten odnos so mm redovno svrsuvase vo mene napraviv test negativen bese potoa mi dojde i men. Da naglasam togas bev vo stranstvo. Posle negativniot test jas imav pak nezastiten odnos test ne pravev no pak mi dojde men. Se vrativ vo mk i nemav odnos skoro 3ned. E sega imam bolki vo dolnio den od stomakot ama ne redovno i ne e mnogu bolno znaci samo toa nemam nikakvi dr simptomi. Epa sega ne mi e jasno dali moze da sum bremena iaku veke dobiv 2men i negativ test. Trebase mozebi da odam na ginokolog ama eve sega pal sum vo stransto. Pozdrav

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357

Ме пријавија, и за една недела ме отпуштија!