Јас пак мами денес бев клиника и ме проверија пак сум си 2цм отворена со омекнато грло, ЦТГ покажа само една контракција, бебуш стасал 3.500 плодова вода тамн, му гледаше срце вика супер е проток и се и ако сакаш остани ако не дојди пак понеделник велам има потреба не нема тогаш ќе си гушкам децата дома и во понеделник се гледаме ако меѓувреме не му текне да излава.. а јас веќе едвај јадам едвај одам дека е ниско а со газе на желудникот абе се тешам дека е уште малце
Da napomenam Mene nikogas za nastinki nisto od ova ne mi pomaga .. od kako pocnav da se lecam so homeopatija odma mi e podobro toa e dozvoleno i vo bremenost
@Chanell* фала ти за поддршката. Може ли да ми кажеш повеќе инфо за братучедка ти,како бебето го помина периодот во инкубатор,дали имашр поголеми проблеми? Како е сега бебето,дали има некакви проблеми или дали настанале компликации? Извини за прашањава,ама многу се чувствувам лошо и сакам да сум спремна за се. ❤️
Denes sum podobra, mn maka imav od lekovite koi gi davaat za da se soberi matkata...toa samo za tie so carski. Se porodiv 38 polna. Neubo go izmerile bebe 2500 bilo. Kako i da e vazno e silna i zdrava. So les na site...ke pominit se i se se zaboravat
Cestitki majka. Super e bebka. Mojata se rodi 2310, isto polna 38ma. Sega e skoro 2 godini, super si e.
Ima li nekoj iskustvo dali e dobar znak gledav video na insta malo bebence tek rodeno kako place instanto mi se stvrdnaa bradavicite, znaci deka se spremaat za doenje ili jas zamisluvam. Iskreno mnogu sakam da dojam samo me faka panika dali ke bide se vo red dali ke se snajdma i ova mi stana sega cudno.
070-259-099 Јас контактирав на овој број, ако не беше во можност да се јави, ми пишеше на вибер. Доста достапен е.
Јас 37+5 се породив со првото беше 2480, супер беше она ми кажаа дека оваа килажа не е лоша воопшсто така не де секирај.. брзо ќе пркне.. ти посакувам побрзо опоравување мајка и гушкајте се со куклата
Ме породија и мене царски 37+6 бебуш 2650 , сега сме 40 дена си качува килажа супер, со лесно мајка, ќе поминат тие болки за неколку дена, ќе бидеш како нова дома со бебуш
Само те мислам и очекувам да пишиш се породив... Која недела стаса? Сега мачно ти е и големко веќе е.
Здраво вака 22+2 сум и до сега имам направено приска,крвна слика и мокрача стандард,брисеви и на 3.10 сум на скрининг заостанувам многу? Како е процедурата прва бременост ми е И како што читам повеќето знаат детално ја само знам дека бебето ми е 500грама и полот др е се океј нити знам цервикс нешто таму ништо не ми кажуваат(не ни знам што да прашам) до сега прекрасна бременост супер не знам чудно ми е
Доволно е, недајбоже ако има нешто ќе ти кажат, штом си имаш нормална бременост не треба ништо да прашуваш, колку помалку знаеш толку поубо цервикс мене никој не ми кажа, незнаев колку ми е цела бременост (2ра бременост), ниту па прашав со вагинално ехо ниту еднаш не бев прегледана, се си беше во ред (освен мало крварење во 11та недела).
Zdravo zhenski, mi zakazhaa carski vo 37+3 dena i normalno odma od bliska licnost komentar mnogu e rano barem 38 nedela pocekaj. Od bolnicata mi vikaat podobro pred 38, bidejki e zakazan carski da ne me fatat bolki porano. Vashe mislenje i iskustvo ve molam
Оф мила ти благодарам што ме мислиш... 39+4 во понеделник ми е термин и здравје ќе пробуваме со провокации... Најмачно неможам веќе признавам
Здраво дали можеби сте посетувале школа за родителство или некое предавање поврзано со текот на породувањето и нега и грижа на новороденчето? П.С. Честитки до сите членки кои во меѓувреме се породија ❤️