За 2ра бременост 38 ми закажаа мене, и мене така ми велеа блиски, мајка ми најмногу, чекај болки ова она, зошто порано, и јас сакав како првото 40та недела да биде ама докторката рече не, можеш болки да добиеш. Така и бидна 38+2 дена закажана се во ред помина. Со лесно.
Да сега кај нејзе одиме самата ми закажува на 2 недели, планираме и пораѓај кај неа здравје,а тој не ни ме прегледа последно имав јаки болки и сега идам само за боледувањето да ми пише. Од Адамова сме презадоволни,и приватен број ми даде за се се слушаме .
Мене ме чека до 39та за втор договорен царски. Верувај на докторот знаат што прават, секоја бременост е различна.
Доволно ти е, ако треба нешто плу Подобро е покасно секако, но сепак најдобро знаат во болницата, јас би ги слушала нив
Те претекнав за именцето мами. Ама сакаме другарче со исто име. Жива, здрава и од Бога благословена да е Марија мами. ❤️ Ич да не ја мислиш килажата, таа е најмал проблем, одма ќе си качат килца. Поскоро опоравување ти посакувам, уживај во гушките.
Девојки ме фати некој стомаачен вирус пролив и повраќање.Пијам антиметил,електролити но нема некое подобрување,цела вечер не сум спиела.Што смеам да пијам друго или да одам до болница? 28 недела сум.
Земи медицински јаглен, пробиотик, пиј течности голтка по голтка и стандард јогурт, супа, компир, ориз, двопек. Ако ептен повраќаш и имаш дијареа, оди на болница, ќе ти стават инфуција. Со помин.
Zencinja help nosot mi e zatnat i grloto me grebe nemozam da goltam ubavo tt nemam prefativ od maliot i on e nastinat.. Kazete kakvi kapki mozam da stavam vo nosot i pastili za grloto imam doma septolete total so med i limon dali smeam da smukam inace sum 30+6 dena bremena
@DaisyDream skoroto prasuvase za boka vo dolniot del na stomakot i vo grbot e sega jas bev mirna poso ne mi se muckaa gluposti 100 vo glavata sega me fana nekoja panika dali ti pomina i nezz dozna li od sto se beba mrda mislam deka leze na nekoj nerv pa zatoa da ne se mn nekako mi se cudni kako menstrualno dolu nekade me stra i da ne se nekoi lazni i taka
Како си? Се потсмири? Ако до пладне уште мн повраќаш оди една инфузија нека ти стават. Инаку напиј се кока кола голта по голтка помага многу. Со лесно
Не повраќам веќе ама немам сила,ни апетит.Сега ќе одам до болница нека стават некоја инфузија по брзо да помине.
Девојки на брис ми најдоја Streptococcus agalactiae во вагина и цервикс. Матичниот ми препиша антибиотик amoxicilin i polyginax вагиналети. Сте имале вакви искуство? За вагиналетите прочитав да не се користат во бременост, малку сум збунета..
Дај кажете нешто функциомално да го поттикнам детево да искача све пробав не бива ништо ни скали и пешачење ни чучњеви. Имам само лажни контракции нејќам со провокации страв ми е од понеделник сум веќе 41 и 3 дена тогаш ќе идам за цтг да видам што ќе ми кажат.Подвижна сум не лежам. Утре идам на Водно последна опција
Probaj so potopla voda kapise ako imas kade napolnija so pozeska voda i polezi. Drugo ne znam ama moj sovet da odis so provokacija jas ne bi cekala posle 40 nedela, pozdrav so lesno.
Кај мене е покасно фатено докторот ми рече нема врска они си гледаат според последна кај мене е една недела назад според нив треба да сум 41.3 дена една недела назад јас сум 40.3 дена пон. Страв ми е провокации викаат дека мн повеќе болело од природно а второ ми е