Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Ми имаат кажано поболно било од природно

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    24.710
    Јас со провокација бев за првото, не е ич страшно, болките се издржуваат, ко издржав јас што прагот за болка ми е многу мал сите можат. Ги истрпив нив и на крајот царски завршив...и 2 царски издржав :muscle: :D а една депилација неможам да направам од болка.
    Со лесно како и да е.
    Честитки да е живо и здраво бебенцето големо да расти :sun:

На AlchinovaR1979, LivingGlam и Marsic им се допаѓа ова.
  3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    1.112
    Штом ти ги препишал гинеколог нема што да се сомневаш, бенефитот сигурно е поголем да ги земаш, претпоставувам си 12+недели? Јас пиев сумамед и ставав неопенотран исто заради бактерија и за нив ако прочиташ пишува во бременост само со одобрување од гинеколог (всушност на се така пишува за бремени). Јас таа стрептокока ја имав пред да забременам, тогаш знам се расчитав се смета за многу честа, не толку опасна бактерија од втора група. Јас дури правев HSG без да знам дека ја имам размножена, после пиев антибиотик, не ми текнува кој и веќе на следни брисеви ја немаше.

На Feminka88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    24+ сум и од завчера имам зголемен исцедок. Бел е и кремаст не знам како да го опишам. Ама по еднаш во денот ми се јавува поголема количина и потоа ги осеќам мокри гаќичките. Нормален ли е ваков?

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Исто и јас сум покасно останата бремена и на секој преглед бебето е спрема неделата кога сум останата ии јас истото се прашував дали се поместува и датумот за пораѓај со тоа.

6. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    4.969
    Uste imam, poretko i povremeno. Verojatno pritiska nekade, na eho ok bese. Urinokultura mi rekoa da napravam, nemase bakterija.

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    I jas mislam deka e nesto takvo se bese u red na pregled pred 2 dena. Bas i koleska mi rece se sto bole e normalno samo neli da e granica da se trpi amaa pak morav da te prasam deka gi imam istite simptomi kako tebe

8. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    4.969
    Vtornik ke odam kaj maticniov pa ke ti kazam ako mi podobjasnat nesto. Ovoj na dezurno mi rece normalno e da imas i nekoi bolki. Ke izdrzimeee. Samo neka e se ok.

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Нека ти е здраво и живо, од Бога благословено :l: :inlove: :inlove:

@Nini30 јас сум со првото царски во 37+2 на итен без плодова останав, бебе 3480г - 51 см беше. Созреани си се без грижи. Второто па болки ме фатија у 38 + (не ми текнува денови небитно) и второто се роди 4050г - 53 см.
    Сега исто ми рекоа некаде 38ма обавезно зашто веќе две се царски и не смее до крај да се тера.

Ај добар ден сега.
    Како сте ?
    Беба ме растури, секој ден е се побесна, повеќе ми тежи и побрзо се заморувам...
    Сега е секако над кило. :inlove:
    Многу спијам на меше и тоа ужасно многу ми недостига, среќа трудничката што ја имам и со неа спијам... Пред некој ден буквално до колк ме клоцаше, па горе под гради, ме полуде. :drunk:

Што се дешава кај вас?

На *Amethyst*, Isabel, LivingGlam и 4 други им се допаѓа ова.
  10. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Браво супер килажа за тие недели бебињата, јас 37+5 се породив ама мало бебе 2460г. Сега 34+ недела умирам од болки клоца ли клоца викаат малце поголемо бебе, со провокации ќе бидам си викам да издржам до 37ма ама па страв ми е пак да не е мало. Ме утеши со килаживе за тие недели...

Инаку секој ден се потешко, се нови болки, киселини еден тон, ужасно се осеќам и промена на расположение на 5 мин.. нервоза ме фаќа па ми се плаче.. Топло ми е спарно ужас... Само бројам денови до следна недела..

А да имам доста често стврднувања и болни движења, валјда нормално??

На LadyC и Nini30 им се допаѓа ова.
  11. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Ziv i zdrav da E Lazar, pomina bremenosta se olesnavme. Da se zivi i zdravi bebinjata i na site vi posakuvam lesen porajgaj

На IRBBB, Fenix05 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  12. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Во бременост дали може да се користи Бетадине за гаргара? Имам афта на јазикот па не знам што може да ставам

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не знам дали е нормално, јас сум од утре 28+0 недела, веќе ми тежи беба, многу е немирна у меше, што ќе прави кога ќе излезе се чудам. И јас доле болки и у кичма, за разлика од двете мажиња ова поразлично го носам, широка сум многу а меше немам големо.
    Многу се заморувам и лесно се предавам на сон. Да немам уште две мислам дека цели денови би спиела само. :rofl:
    Инаку најверојатно ако се преморуваш како мене затоа и е така.
    Се си бара одмор, а ние најчесто го немаме.(facepalm)
    П.с. не се замарај со килажи, јас сум 180 висока и нормално генетски и поголеми бебиња носам, татко иам двометраш, брат на 18 е 196 ... :D
    Кога ќе ми кажат и доктори (за сите истото) бебето ти е понапредно им велам не е, таман си е , само ја сум превисока и ви излага од мерки што е нормално.
    Бар ја така мислам.
    Инаку брат ми е роден 2900 :D

На Kikikikiri0405, lackygirl, *Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    9.689
    Јас на google баш завчера читав дали смее пишува не, поради јодот кој може да навлезе преку непцата и папочната врвца до бебе, дури ни додека се дои не се препорачувал. А овде некаде имав видено дека може хидроген 3% за гаргара

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    8.293
    За афти има спреј Проафтол. Бидејќи се користи локално, не би требало да е некаков проблем.

16. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    4.969
    Ne betadine. So solena voda ili fizioloski plakni, a aftata sekako ke si pomine za 1 nedela so i da pravis ili ne pravis. Sve drugo pomaga samo za bolka. Vreme treba da pomine

17. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    15
    Dali nekoja od vas koristela operil P vo bremenost za zatnat nos ednata nozdra mi e no ne se izdrzuva nemozam da spijam :/

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.668
    Прополис за деца без алкохол, гаргара со curaprox perio plus или локално со чепкалка за уши 3% хидроген можеш да пробаш.
    Мене перио плус ми помагаше, го користев и за крварење на непцата.

На *Milicka*, Fenix05 и MissDior им се допаѓа ова.
  19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Mene pa koga bev eurofarm mi rekoja nisto ne smeele da mi davaat za zatnat nos. Nitu kapki nitu sprej,edvaj jadev edvaj disev. Mi pomagase tendzere so voda stavav da vrie pa glavata nad tenzdere.

20. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    15

Jas stavam od detevo imam … Ednas navecer barem za spienje nemozam da disam nisto ne pomaga