Fala na odgovor. Ne bilo lesno zeni. Jas mislev kako do 6ti so bese, do kraj ke isteram. Ama neee Gospod da ne cuva ke izdrzime, nemame izbor.
Мами или лигаменти на матката се од шо се шири или можеби бубрег. На гинеколог беше или кај друг доктор? Ако имаш силни болки, појди пак.
Na ginekolog dva pati, na dezuren. Utre kaj maticen ke idam. Ako mi predlozi eho na abdomen da napravam. Bubreg ne ke da e, posto e dole desno bas skoro kaj prepona. Urina sterilna, brisevi cisti. Na spekulum me pregledaa, rece ima kako mlecno beluzlav sekret ama deka ne lici na bakterija..ke napravam i novi brisevi. Vazno nenormalno boli. Piev paracetamol i lezam vo edna pozicija, se zivee nekako, barem ne placam od bolka sega
Може да е бубрег оти тие од слабина до долу до препони знаат да болат. А може и мочовод да е, ако си имала камче или песок да се има придвижено па затоа да те боли. Појачај течности за да мочаш повеќе и да не е тоа, нема да е на одмет.
Nemam. Ke odam utre ke vi kazam i maticen sto ke kaze. Boli i koga kivam/kaslam, mislam ke se raspadnam.
Исто ме болело, како јајник и сум одела на доктор ехее.. матичниот гинеколог ми викаше не може да те боли јајникот тој не ти е во функција кога си бремена, туку те притиска бебето. Чим се е во ред, напиј се чајче некое и магмезиум, повеќе вода, едем туш и на одмарање или спиење. Ќе биде се добро.
Од што ти е претходно сечено и затоа те боли толку исто бев и јас. Кај мене кај од операција од слепо па и царски сеа ептен е осетливо.
По препорака на мојот гинеколог го користам Алкагинот и фала богу многу ефикасен е и за спречување на некоја инфекција, чешање и сл. Јас сум презадоволна...
Mamicki pomos od nokeska I sinko I jas so povrakanje izgleda sme go zakacile virusot sto se moze da se pie 18nedela sum. Pozdrav
Medicinski jaglen, caj, prasaj vo aptera ORS ima sumlivi tie smees pomagaat i za deteto, i elektroliti drugo ne znam.
На инфузија оди, јас 5 саати повраќав така и на крај на инфузија отидов ми ставија се смири се. Не дозволувај да дехидрираш.
Vo blagodaram na site bev mi dado antimetil, ors, caj I lesna hrana mi se smiri povrakanjeto no mnogu sum onalaksana sto virus ke bese ova. Vi blagodaram uste ednas
Мами успеав го родив мојот Дамјан 4кг и 54цм вчера природно после 19м од царскиот.. многу брзо и малце потешко дека голем батко ама за 4 саати заврши се, добри сме и двајцата фала богу и ви посакувам на сите лесен и брз пораѓај