Hello zhenski, deneska vlegov vo 37 nedela i bev na pregled mi rekoja deka malku e namalena plodovata voda ama nishto strashno i ne e mnogu. Ctgto bese super, no mi rekoja vecer pak. Ve molam za iskustvo malku se uplashiv
Го поминав и јас ова минатата недела. Малиот го фати прво,па јас. Ужасен вирус. Јас пиев медицински јаглен по 2 одеднаш, електролити голтка по голтка, антиметилот ми помогна многу и чај од нане после вториот ден по малку. Форсирај течност колку можеш повеќе. Со помин да е.
Жив, здрав и од Бога благословен да е Дамјан. Браво за храброста мама, лесно и брзо опоравување ти посакувам. Гушкајте се и уживајте. ❤️
Дсли некој знае да ми објасни ја стварно незнам веќе која недела сум кај матичната на 14.09 бев на преглед измерено за 39.6 овие ми се извештаите од докторите јас неможам да сватам на последниов извештај докторката ми вика 40та си според мерки а пишала 39-4 неможам да ги разберам. Јас стварно незнам која недела сум дали детево ми е таа што треба дали ми е надносено се мрднав веќе
39+3 си по последна менструација најверојатно, а пишале 38+3 по утразвук од 13гестациска недела. Не им кажуваш секој пат кога ти е последен циклус?
им кажав според последна поминат ми е терминот 8ми септември ми бесе 40та недела точно и на сите им го зборам истото дека е поместено дека матичната има пишано и со извештајот од как неа идам секогаш различно ми кажуваат ме збунуваат денес докторкава во чаир ми вика 40та си според мерки пишала 39-4 а на 14ти кај матичната бев измерено 39-6 дена
Bravo, da e ziv i zdrav. Koga ke mozes pisi kako pomina so priroden posle carski, kade se porodi i sl. I jas sakam da probam ama se mislam uste zosto prviot mi bese iten carski i trauma koja nemozam da ja zaboravam. Plus doktorkata mi rece vo toj slucaj ke bide bez provokacii i bez epidural, sto znaci bas prirodno.
Епа според мерки веќе не расте бебето очигледно зошто уште те чекаат? Значи ти си веќе 42 недела скоро
Незнам различно ми кажуваат 4 доктори различни извештаи ств незнам што да правам јас си прашувам добивам различни одговори од секој првите два ми рекоа гледале според последна а другиве ми викаат сппред мерки се гледало ....
Jas podobra, lezam celo vreme. Koga se dvizam, stojam, sedam boli, ne mozam da se ispravam. Ama lezejki e super. Maticen sabajle bev i on me gledase, vika od operacijata stiska bebe tamu bas e glavata, normalno e. Se nadevam nema do kraj uste 3-4 meseci vaka da boli. A i da boli, ke lezam i toa e Utre do klinika pak ke odam, na kontrola kaj doktorot tamu sto me gledase.
Zenski kazete lek za hemoroidi vo bremenost dali smeam da gi koristam faktu cepcinjata bidejki mislam deka se vnatresni ne me bolat no nemozam da odam vo wc … help
Точно баш природно се породив без провокации и слично ама немаше потреба ми пукна водењак во 7 сабајле во 11:20 се роди брзо идеше ако веруваш раната не ме ни заболе ниту ме сега боли, само половина многу боли и нормално матката што се собира, ама ова е во Германија душо овде немам зборови за цела клиника.. додека раѓав ме галеше за рака една акушерка ми велеше браво супер браво одлично ти иде... Диши сега сега силно земај воздух Напни со сета сила и така беше и многу е битно да си ги слушате акушерките алал да и е.. на малите контракции само ми велеше не сега диши само, јас многу сакав природно само заради истиот случај со вториот син многу лошо минав со итен царски... Со лесно мајка само слушај се самата себе најубаво ќе знаеш како..