Devojki od utre 19 nedela no seuste go nemam oseteno bebeto. Dali jas sum go osetila ne sum zabelezala ili pa pokasno ne znam no malce se zagriziv.
Ако ти е прво викаат дека распознавањето е подоцна, кај некои дури во 22 23та го осетиле. Мноогу малце се осеќа во тие недели како балончиња мали да ти пукаат доле под кожата, како нешто да ти поминува нежно под кожата. Ептен фокусирање треба за да се забележи не се секирај.
Прва бременост ти е? Нормално покасно ќе го осетиш ако ти е прва бременост, а најмногу може да го осетиш кога ќе легнеш да одмараш на грб.
Prva da, mrdase ko bev posledno na kontrola maticnata gledase ama malce se zagriziv site me prasuvaat dali go imas oseteno demek so napraj uste ne. Bas ke probam taka na grb.
Не грижи се, нормално е покасно да го почувствуваш во првата бременост мене матичната ми кажа, ако не го почувствувам дозволено е ред чоколадо или малку кока кола, бидејќи ги размрдувало бебињата, сепак јас го осетив вечерно време лежејќи на грб за прв пат.
Probaj i ne se furaj nepotrebno. Jas od 18ned go osekjam bas kako klocanje duri, postelka na zaden zid. Moja drugarka tek vo 22 pocna kako meurcinja kako creva da i krkorat, ne ni znaese prvo deka e bebe. Zavisi kako e namesteno, kade e placentata, kolku masno tkivo imas na stomakot itn. Ke mrda ke roga posle
Девојки кој пробиотик смеам да го користам.Во Болница за стомачен вирус ми дадоа Линекс,а домс имам Диа стоп.И претходниот месец пиев диа стоп.Сега аптекарката ми вика само Провен за трудници,друго не смеам.
I jas ja imam majka taa bakterija nisto ne Mi dade ginekologot sto me vodi od sistina rece ne e opasna taa bakterija a pred toa imav pieno dve dozi citeral i pak si stoi bakterijata… Eve si teram 21 nedela
Загрижена сум, бебче многу долу ми удира последниве 2 дена.. баш долу над интимата.. а претходно си беше горе... се трудам повеќе да одмарам, но не знам зошто е тоа така.. 26та недела од утре.
Od ka pocnav da go osekam celo vreme e tamu dole mislam sekoj momemt ke ispadne ne daj boze mi rekoa poveke na leva strana pocna gore da udara ama celo vreme se vrtte sega pak go osekam i dole i gore i sekade
Девојки, ме интересира дали тие што сте со поситна конституција сте терале до термин или порано сте добиле болки? Докторот ми спомна дека може порано да се породам пошто сум поситна а и бебето одговара за една недела понапред. Да знам дали да пакувам торба, 35та недела сум
Истото ми се случи 27 недела, симнато е долу ниско мораш да одмараш, лежи повеќе со перница под тебе.
Од среда 30 недела ќе ја терам, прашањето ми е како издржувате 8 часа на работа, се осеќам не можам ама стварно не можам веќе.
No jas gi osekam kako vnatre vaka od nadvor Nemam nisto koga zapnuvam iskacaat pa se sobiraat … zatoa mislam so cepcinja dali e dozvoleno
Mislam deka nastinuvam me dere grlo i nos se zatnuva piev caj i se napiv parcetamol na kolku vreme smeam da pijam i sto dr e dozvoleno?