Za nos Akvamaris strong zemav, a za grlo Pantenol tabletki (samo po 1 na den). Inhalacii so fizioloski rastvor. Paracetamol na 8h smees, ako epten goris od temp i na 6h smee. Zavisi i koja nedela si. Vo vtor trimestar mnogu povekje dozvoluvaat. Primer za bolki mene vo 24ta nedela mi rekoa moze se da pijam (iako jas samo paracetamol).
I jas isto bev I sea mi se spusti nadole pocnav da kaslam … supi so mn biber limun ceden taka go pijam pregoreno mleko… ama Epten mi e tesko pocnav zeleno da plukam grloto mi stivna i nosot mi se odzatna ama sea kaslam inace stavam i operil P
Од вечерва почна премногу желудник да ме боли, пиев лимонада пред тоа и почна ... Хелп, што можам да пијам? Не можам да се исправам од болки
Soda bikarbona medicinska, mnogu pomaga, jas so kiselini bev na pocetok. 1 lazice vo voda rastvori. Inace od apteka smees Gastrogard mislam.
Каква ти е работата ? Јас седам 8 саата ама ни јас неможам да доседам , боли грб , газ .. Земи некое боледување одмори малце дома .. Јас сум 34+ , уште неколку дена на работа , па ќе користам одмор и здравје ќе чекаме пораѓај .
Мене втора бременост дури во 23 почна ,и јас се плашев демек требало порано ама еве сега си надокнадува 27+5 по цел ден.
Ne znam za kakov skrining stanuva zbor. Samo znam deka Dr Kotlarova mi rece vo 30 nedela treba tret skrining. Moze da mi raskazes malku kakva kontrola e ?
Имав 45кг кога останав трудна, 156цм сум ако ти значи нешто и се породив 39+4 Мене па ми правеа филмови дека оти сум ситна царски ќе морало. Глупости живи
Ne e nekoj poseben skrining, vo Sistina ne ni mi naplatija kako za specijalen skrining. Obichno normalno redovno eho na koe doktorkata gledashe dali cirkulacijata na krv preku papochnata vrvca kon bebeto e dovolna, dali bebeto dobro si napreduva dali ima pravilen rast.......
Првото го осетив после 20та недела, плацента на преден ѕид и таа ги амортизира ударите. А сега двеве многу рано ги осетив дури не ми се веруваше дека може да се бебињата ама плацентата е на заден ѕид поставена.
Јас сум 25 недела, едното бебе е скроз долу над цервикс поставено и само таму си мртка, буквално не го ни осеќам во стомак туку долу кај срамната коска, а другото горе кај желудникот. Многу е чудно чувството дека тие дбижења само внатрешно се осеќаат ама се додека должина на цервикс е во ред и грло затворено е супер