Ништо посебно не е , како обично ехо , гледа протоци .. Јас минатиот месец бев кај Котларова за ова и не ми ни наплатија како за скрининг туку како обичен преглед .
Иста висина со 42кг останав, и докторот ми рече кажи тешко ако ти станува ќе те породиме за царски не ми спомнал се надевам на природно .. се помина добро кај тебе природно нели?
Одморот си го истрошив за по контроли, само 2 дена имам. Претежно со седење но некогаш можи да ми испадне работа да сум и на нозе Во последно приметувам и како отоци на нозете од седење. А ако отворам боледување сега ќе треба за 2 недели пак да се вратам.
Трудници, има ли некоја од вас скоро купено соковник? Може имате и поголеми дечиња па цедите сок, да препорачате добар соковник, ама некој што го вади максимумот од овошјето Син ми многу ги сака цедените сокови од парк и само такви пие, ако има и малку раски, лушпички, било што во течноста, одма ќе плука. Па за внес на витамини мајка се ќе напраи и купи. Ајде препораки плс
На мм братучедка 45 кг., висока 1.50, го надноси бебето 1 недела, и природно се породи многу лесно, барем така си кажува.
Јас сум 180 и имам тесна карлица. Не е мерило кој колку е висок за предиспозиции на царски. Секогаш зависи од организмот и ситуацијата. Битно бебенцата да се здрави и живи и ние исто така. Мене ова ми е трето, ама пак сум со нервози од самата помисла што допрва ме чека... Направив ајвар, толку сум малаксана што не знам дворот како ќе го средам... Ќе заспијам у секој момент... Чекам вести, никако да дојдат, а толку се нервирам за една работа ... Држете среќа...
Епа не е, ама јас прв пат бремена ме гледаа чудно "како бе ти ќе раѓаш, види се колкацка си" И дома шмрц хормонална цел ден оти нејќев царски да раѓам, немав причина Глупости невидени, само колку да ти стават нешто у глава да се мислиш И со среќа
Не се замарај, секое тело своја приказна. Уживај у бременост и одмарај се макс. Ќе видиш што те чека после И ја ќе видам богами со три. Син ми најголемиот прееска ми вика "мамо , ти си изморена легни си, јас ќе го чувам брат ми." 6 ипол е. Среќа ми е најголема. Благослов мој најубав. Нема поубаво, дај боже секоја да осети мајчинство...
Мајки еден совет од трудница од странство, од тие midwife. Доколку помалку го чувствувате некој ден бебето, галете го мешето 3-4 минути и од самата топлина и енергија бебето почнувало да се движи. Моето е активно, но баш сега лежејќи го пробав истото и веднаш почна да мрда.
Zdravo devojki Pravev test preku krv mi pokaza pozitiven, megutoa ne ispitav B... Vcera bev kaj maticnata megutoa ne vide nisto na eho mi kaza seuste e rano da odam za nekoj den Sega gledam prokrvarev Dali imala nekoja slicno iskustvko Maticnata mi kazs da odam utre da ispitame preku krv B...
Ау сестро. Стој Родив јас веќе, ако досадувам у темава. И богами видов што ме чека, оди ѕирни во Мајчински. Секој трети ден се жалам од дочеканото
Zdravo, dali nekoj ima iskustvo sto treba da se nosi za mene i bebeto pri poragjaj vo drzavna bolnica vo Štip?
Луѓе хелп ме фати заб да ме боли дали има некој поправано заби во 7ми месец од бременост и дали со анестезија? Зошто јас стално со анестезија ги правам зошто им се онесвестувам што од болка што од страв.
Jas imam praveno vo prvata bremenost so anestezija ama taa anestezija e posebena bezandrenalinska taka ke si pobaras I nema da imas nikakov problem ni so bolka a nitu pak steta Po plodot
Јас поправав во 8ми месец,ама без анестезија. Иди на заболекар нека те средат да не трпиш болка подобро.
Дали можите некоја да ми сликате документ каде што ви мереле цервикс да видам како е пишано за да проверам кај мене на документот фала позз