Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Девојки, дали некоја меѓу вас се пораѓала во Италија и/или во странство?

Доколку да, дали сте примале вакцина против Пертусисмагарешка кашлица“ во тек на бременост?
    Овдека веќе ми ја подметнуваат (после 30та гн), не била задолжителна ама убаво би било, е сега јас сум скептик некако да примам вакцина во бременост па ме интересира дали некоја од вас веќе ја примиле?
    Ке прашам и во групата каде што се мајките во Германија да видам чисто дали и таму е пракса таа вакцина во бременост.

2. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    3.486
    Белгија исто. Ја има примано сестра ми

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.353
    Допаѓања:
    3.276
    Во фонд признаваат и од гак од доктор извештај? Мислев дека само од трансфузиолог признаваат

4. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Mi treba iskustvo nekoja ako ima dodeka se konsultiram so ginekolog. Na gradite uste od ka pamtam za sebe kaj bradavicite na onoj del sto go vika aerola vajlda tocno go napisav toj potemniot imam kako ispaknati mali kako mali brukicki po sliki sto gledav od predavanje bi doslo vo delot kade sto e mlekoto e sega dali nekoja znae dali toa bi bilo problwm za doenje i sali nekako bi mozelo da se sredi.

5. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    1.742
    Прашував и јас пред неколку недели за истото. И во Германија ја нудат, не е задолжителна ама добро било да се прими.
    Некако ми немаше смисла, да се вакцинирам во бременост а и да се вакцинирав освен јас и сите што би биле во контакт со бебето во првите два месеца би требало да ја примаат ( како освежување, доколку има поминато десет години од последната вакцина) :?:

Инаку вакцината е ДиТеПер и бебињата тука ја примаат после навршени осум недели.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.668
    Жлездички се тие, сите ги имаме, нормално е и не прават проблем при доење. Ако забележуваш некаква промена, тогаш посети лекар.

На LadyC и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.690
    За рефундација? Јас веќе 4 месеци поднесувам со извештај од ГАК

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Моја пријателка се пораѓаше во Италија и после пораѓај прими вакцина против тетанус ( ова беше пред 7 години, сега не знам како е).
    Јас сум во Германија и до сега ми немаат спомнато за вакцинација, можеби е се уште рано ( 24 недела сум).

На *Amethyst* и LadyC им се допаѓа ова.
  9. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    15

Sea po novo od specijalist dali od gak ili cair seedno

10. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672

Дали има некоја искуство со ваква кадичка од Чико, со подлога за преслекување стоечки?
    Размислувам да ја нарачам :)

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Со првото на трпезариската маса имав подлога за преслекување на која маста и ја извадивме, јас не можев да замислам да менувам пелена/облекувам бебе на ниско. Поубаво ми беше исправена да сум. Е сега подлога набавив и планот е исто да си стои на трпезариска маса :D
    а за капење кадичка имам веќе, ќе набавам постоље од енци менци за да можам дирек во туш кабина да си го капам бебето (исправена)
    Значи јас да сум сега би ја зела оваа како што ти размислуваш ама веќе ги имам некои од работите така да вака ке дополнувам.

На DaisyDream и n0Limits им се допаѓа ова.
  12. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    Спас за кичма:D

На n0Limits и MartinaMM им се допаѓа ова.
  13. Danicka00

Danicka00 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    236
    Najdobra investicija za prvoto bebe sto sum ja imala. Definitivno najiskoristeno nesto.

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  14. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    126
    Мамички, да споделам...
    На 19.09 во 14 и 32 дојде на свет мојата Теа

На Razvigorec, *Amethyst*, marta993 и 32 други им се допаѓа ова.
  15. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672
    Да е здрава и жива, преубаво име:hug:
    Бидете добро и гушкајте се:l:

На annaitose26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    3.486
    Ајде и јас да чкртнам тука нешто, од попладнево се освестив за бременоста за убаво нека е татко и батко се радуваат многу а јас преплавена од емоции ( и не сакам никој околу мене освен они двајца:hug:. Од сабајлево станав намуртена до немај каде (па и бев будна од 3 до 6)со толку несигурности како ќе изгурам бременост, не сакам да поминувам исти работи со свекрва, со корона изолации. Овој малиот дечко ми е три години скока рипа ме гушка по тоаа неговото ( на глава ми се качува). Прв преглед одам следната недела далеку ми е ама тогаш се организиравме за во приватна болница да отидам. Дури и се мешам со дати последен ден кога беше, што беше јули и август а исто се случи без да знаеме се закачило многу во гужви бевме одмори родендени крштевки свадби (а колку совети дадов по други теми) Ќе ми одредат дали сме 4 недели или осум или 16?:whew::whew:^_^ рачунав нешто као аха душекот кога го кревав од спалната да го чистам па утре дента хахах :o (почнав да пијам фолна и премама )
    Замор, апетит сите симптоми си ги имам ) И ќе уживам во бременоста

На *Amethyst*, Mom's_life, Sunrise!!! и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Dee

Lady Dee Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    31
    Здраво, денеска на контрола 36+4 докторката предложи доколку не ме фатат болки на 6ти Октомври да одам да пробам со провокација. Иначе прво породување пред 6 години нормално со пукнат водењак во 39та недела и без провокација. Сега ме интересира примери кој како поминал со провокација колку трае процесот за колку време се болките и слично за да се спремам полека полека психички да знам што ме чека :worried::worried::sweat::sweat::sweat::sweat: Убава вечер на сите :)

18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.353
    Допаѓања:
    3.276
    Мислам дека се е индивидуално. А зошто да индуцира пораѓај? Ајде нели ако е бајаги надносено па да речеш, ама има ли причина?

19. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Zdravo i zivo da e

20. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Малку се збунив од што си уплашена или не си?
    Ако разбрав убаво бремена си ама не знаеш колку време, имаш детенце па ти е страв дане те повреди се качува по тебе?

Немој да се секираш за емоции не е до нас мора да не преплават некој момент такви сне сите ама за детето не се грижи инстиктот за да ги заштитиме и едното и другото е голем. Моето 1,5 год се качува на мене сака да легни на стомак па некако ем него го штитам ем стомак да не удри.
    Нема сега корони не се грижи се ќе биди во ред. Со лесно.

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.