Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.701
    Iskreno za gore napisanoto e potreben lingvisticar Ili eventualno psihilog pet pati procitav I nikako da ja sfatam poentata na napisanoto

На EnaMilena, Malesia и Dzulija* им се допаѓа ова.
  2. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.691
    Јас само за делот корона ќе се надоврзам.. пак е букнато пазете се женчиња многу, ние како што сме сега осетливи па и се тресеме до која недела ќе стигнеме вака здрави прави, уште ова ни фали :((facepalm) на секој чекор околу мене само пријавуваат температури, симптоми :worried:

На IRBBB, DaisyDream, Kejtyy и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас ја имам, одлична е:)

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    Богами,ова со коронава и мене ме здрма малце. Од најмали до најстари ,сите се со некои чудни симптоми и температури...
    А тек до зимоска.... уф

На IRBBB и Fenix05 им се допаѓа ова.
  5. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Корона има?
    Немој сега јас само муабети под слушнав знам дека има вируси стомачни со тт ама за корона реков така луѓето знаеш за сигурно?
    Ако е така Господ да не чува сите уште тоа фали, па тестови па маски... Скраја да е.

6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.691
    Да мила...веќе се враќаат препораки за маски во здравствени установи. Нека пазат и тие околу тебе колку можат со маски, дезинфекција.
    @Мариаа. Ќутии јас со термин Јануари викам имашш уште за тресење ти :x
    Кај сум легната дома,со црни мисли па сега и луѓево кои сакаат да ме видат да ме подружат ми е страв да ги примам...

На AlchinovaR1979, Kikikikiri0405, Мариаа. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.691
    Дали се собира целата кога не се користи?
    Сега и мене некако ме премисливте за да земам, реално бањањето би било проблем за кичма во када да местам кадичка, ова и за преоблекување ли е плус?

@n0Limits може линк ?

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Има корона и ги враќаат маските во здравствените установи. И реално јас би плашела народ зошто се понашаат како сељаци.

Кога беше короната сите држеа растојание и се знаеше дека трудница им предност, од кога кажаа готово заврши пак по старо се бутаат, кашлаат во други, мрсули секнат со раце, плукаат сегде, како да кажам мизерија од народ. За ваков народ строго заплашување па ќе си знаат местото кај им е, најлошото е што викаат учете од постарите, а они се тие што уствари го прават сето тоа.

На H.VAGA, Anyshka, Alex* и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Охо до јануари имаш време ама не се плаши оти на психата делува многу и башка корона сега ќе речам еве и други вируси настинки зошто да доаѓаат за подршка че се слушните на телефон и готово јас искрено ни мајками и татко ми да дојдат си велам подобро не оти кога ќе дојдат гости треба да подстаниш пак па не други и башка што можи да се пренеси и обичен вирус не корона

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Јас поминав корона бремена не паничете беспотребно како стомачен вирус е.
    Не се умира од неа сите сме веќе со антитела и паника нема зашто да се дига.
    Да тешко ја поминав, завршив на инфективно од повраќање и дијареа, ама за 4 дена како нова бев.
    Класичен стомачен вирус.
    Не дека е лесен, ама дека е смртоносен ковид далеку од тоа.
    Син ми големиот 4 дена ни јадеше ни пиеше од кревет не стана, 5тиот ден како нов.
    Луѓето не ни знаат дека минале ковид зашто е сезона на грипови и настинки и не се ни тестираат.
    Уживајте си во бременоста, нема потреба од дополнителни паники, јас у сред ковид второ дете родив, па еве ме и трето ќе раѓам.

Ве гушкам сите.:l:

На *Amethyst*, Mom's_life, warrior и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Да, се собира ама реално нема да треба да ја собираш бидејќи ќе го користиш делот за пресоблекување а полицата доле ми е наредена со пелени, козметика, влажни... Ептен ми е од корист:)

12. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    3.486
    Уплашена сум малку, ти благодарам :l:

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.701
    Ti se testirase I izleze pozitivna?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.353
    Допаѓања:
    3.276
    Значи мн се нервирам, еве пак почнува да хара коронава. Јас се породив на почетокот на ковидот, кога беа сите преплашени, од дома не мрдаа, не затвараа, на државно беше хаос, не можев ни до трансфузиологија да дојдам, грни пари се изнадавав, не можев ни облека за од болница да купам, ништо. Башка стравот невиден и за себе и за бебето, страв да ме закачам ковид па да не умрам на сред пораѓај. Мислам психа ми се сјеба. Ако пак ме дочека тоа, тешко мене

На Dzulija*, IRBBB и Fenix05 им се допаѓа ова.
  15. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.691
    Од каде ја земавте? Супер ќе ми се најде и мене бидејќи во спална немам многу простир за големо за преоблекување со фиоки

16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Од Енци Менци.

17. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Јас им носам без печат. И два пати до сеа ми имаат исплатено. Без печат го носам зашто доктор Јани не ми го дава на рака извештајот туку стига кај матичната електронски.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    2.467
    Искрено, мислам дека пак се политики некои, дали да одвлечат внимание од други теми (онкологија и слично) не знам. Бидејќи вирус како вирус, не дека го снема. Болни од грип има цело време, само што досега не се тестираа толку и не знаат дали имаат обичен грип, дали корона и сега ако кренат повеќе паника пак да се тестираат нормално ќе се зголеми бројот.

Инаку и јас се породив во екот на короната ама си велам не можат да кренат дотолку паника како тогаш и да има и полициски часови и се. И ме нервира исто фактот што повторно воведуваат некои правила маски, но најдобро и да не гледаме/слушаме вести толку и да си ја врвиме помирно бременоста без нервози.

На *Amethyst*, Konstrakta и *Milicka* им се допаѓа ова.
  19. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Да, знам дека бебенца ја примаат и тука и ао не се лажам задолжителна е. Тоа не ми е проблем ама малку ми е нелагодно во бременост да примам вакцина.

Да, тука е пракса за секој после 10г ревакцинација за тетанус, веројатно и јас ке ја примам оти одамна ја немам примано.

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да.
    Пред околу 2 месеци беше тоа, тогаш сум била 5ти месец. Колабирав дури на работно место од дехидрација...
    Дури и на инфективно кога бев (прво на гинекологија ме пратија нели па од таму упат за инфективно) дури не ми ни дадоа инфузија што се надевав дека ќе ја добијам.
    Само препорака за диететски режим, електролити и течности, супа рекоа и тоа е тоа...