Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.701
    Off znaci vo sekakva verzija ja I'ma, sin pred 10 dena imase DVa dena proliv I povrakanje ama ne go ni nosev na lekar a i nikoj ne ne prifati koj znae sto bese I toa

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Е не се знае.
    Ама и не се замарајте. Ја од радозналост направив тест, не дека се потресувам.
    Колку пати сум била болна, да не ќе се испитувам цело време. Што е тука е. Како за сите така и за мене.
    Се е со помин и тоа е најбитно. :)

На DaisyDream и deniz333 им се допаѓа ова.
  3. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745

Јас незнам која ти е матична, но штом вакви глупости на трудници зборува етика прво нема во неа.
    Прво за даун постојат маркери а тупаница не е еден од нив.
    Второ за аутизам уште никој ништо не докажал.
    Претпоставки не се кажуваат на пациенти, бар тоа нема да го направи сериозен доктор.

На *Amethyst*, bebe2023, warrior и 6 други им се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.324
    Допаѓања:
    28.128
    Има, полна е инфективна пак со прегледи. Ама не е страшно, пројдена е силата на вирусот

На LadyC, warrior, DaisyDream и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.364
    Малце оф топик, многу ми е убаво кога ја читам оваа тема, се надевам дека и јас некогаш ќе се вклучам тука. Се надоврзав на твојот пост, не постарите, туку помладите се бетер, вчера бев на клиничка биохемија, многу гужва, млади застанале на шалтер да неможеш да поминеш бројче да земеш, а пензионериве си чекаа на страна.
    80 то бројче беше на ред, овие пред шалтер 100 и нешто бројче и не се тргаат, неможеа да платат другиве, катастрофа стварно, кога дојдов на ред пред врата застанале, одвај влегов и одвај излегов. Трудница имаше една, другиве рекоа да се тргнат, да ја пуштат, не бре какво тргање, па таа една на шалтер кога им се развика да се тргнат, им кажа не ми дишете во врат, џабе, јас чекав да ме боцнат, кога излегов еден дечко уште си чекаше пред шалтер, па едни жени си влегоа преку ред, овие вработените почнаа да им викаат, џабе.

Последна измена: 22 септември 2023
    На warrior, Only1, deniz333 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672

Повели :) https://www.encimenci.com.mk/kadichka-na-posto-e-cuddle-bubble-dots-chicco-793483900

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.701
    На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Никогаш не би фукнала 9300 за кадичка која ќе ја користам пар месеци.
    Ама тоа сум јас.
    Опасна е кога ќе почне бебе да се врти може да падне од неа.
    Сепак вие си знаете, јас со прво дете исто се изнадавав пари по работи кои никогаш не ги употребив, ама ја сфаќам среќата. :)
    Главоболка има ли некоја денескА?
    Некако ужасно се осеќам цел ден, како да ме згазил воз...

На *Amethyst*, Kikikikiri0405, Dpokahontas и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    @LadyC
    Мереше притисок?
    Како си сега?
    И јас не давам многу пари дури и за првото купив корито четвртасто и мнооогу е искористено и еве и за 3 то дете е здраво и можи до повеќе години, ама секој си знае.

На *Amethyst*, LadyC и *Milicka* им се допаѓа ова.
  10. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.701
    I jas isto ne bi Dala tolku za nesto sto ke se koristi mnogu kratko vreme. Jas imam bolki vo glavata I ramenicite ama Kako od zdrveno Kako nekoj da me tepal Po glava :D

На LadyC и *Milicka* им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Изгледа зависи каква сорта ќе се собере, јас лично на трансфузиологија, гинекологија и во центар за јавно здравје се имам расправано со постари највеќе ради тоа што се бутаат преку ред па и уште кога ќе вратат извини не те видов, а ти со стомак до заби. Како и да е култура немаме особено према трудници страшна работа е.

На Alex*, warrior, MartinaMM и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    Не само постари, буквално сите генерации исто. И по болници,и по аптеки било каде да сум имала ситуација се буткале пред мене..

Единствено што ме зачуди беше последно кога отидов да подигнам лични документи ме забележа тој на шалтер у толпа каде што ми буфтаа над глава од најмлад до најстар (недај боже на страна да седнеш на стол, отиде редот,ќе си чекаш јово наново :) )
    и викна на цел глас да отидам одма на шалтер и да се растргаат сите.
    Ова ми е една ваква ситуација во милион и втора бременост.
    Да не пишувам колку неубави сум имала...
    Таков е нашиов народ,општо..

На DaisyDream, Kikikikiri0405, Ouravanture и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.353
    Допаѓања:
    3.276
    Ниедна ситуација сум немала позитивна. Почна ковидот, ја крсј на 8ми м, на вести кажуваат пензионери и трудни имаат предност да влезат во маркет, ја со видлив стомак застанувам во ред културно, сите ме гледаат, никој не мрда гз. Исто и во банка ми се случи. Во автобус не дај боже па да стане некој од тоа тинејџерите невоспитани.

На *Amethyst*, DaisyDream, Мариаа. и 3 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Сега те читам, од болка сум заспала вчера... Пиев парацетамол, ама гледам и денес некако не сум со сите...
    Ваљда големи разлики во температура и одма реагира. Инаку нормален притисок ми е 90/60 .
    Се мерев вчера прв пат откако останав трудна, луѓе со 74кг влегов у бременост, сега сум 80,5 кг .:drunk:
    Ќе речете не е многу, ама тек сум 7ми, кај ми е крајот... :bug:
    П.с. јас купив релаксатор што никогаш не го употребив, кадичка обична што и денес се бањаат во неа зашто сакаат да киснат а јас имам туш кабини, пари фрлени по 300 играчки, купив и кола на акумулатор, џабе пари и тоа не го искористив ич, кроз овие 6 години акоцси вратам филм сфаќам дека сум арчела повеќе за првото, второто да е здраво и живо буквално од брат му носи скоро се освен обувки, не се треска за играчки зашто не му купувам оти сме преполни и во маркет да ти е милина со него да влезеш. Нити се дрпа, нити вришти како првото кога беше колку него.
    Нека каже некој после дека првото не се размазува воопшто...

На *Amethyst*, *Milicka*, DaisyDream и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Jas so 75 kg pocnav sega sum 81 33 nedela.
    Kolku i da klajme za 1 mesec najmnogu 3 kg(ako poceka moeto do 9 ti) ne e mnogu za prvoto jas 18 kg kladov za vtoroto 10.

На LadyC, Maja92@ и Fenix05 им се допаѓа ова.
  16. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    77.866
    Здраво мешиња,

Периодов ќе идам за Македонија и ќе бидам околу месец ипол. Скриниг ќе си правам тука, но поске тоа ќе треба некоја контрола да направам додека се веатам. Да ми препорачате Ремедика или Систина некој доктор за редовна контрола и каде да правам испитување за скриен шеќер?

17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.736
    Допаѓања:
    7.746
    Потпис на ова со играчките. Не сум за темава, не сум бремена ама со прво дете не знаеме што купуваме и позајмуваме. Среќа позајмените нели ги враќаме.

Игра бебе на 6-7 месечна возраст со нешто и ако одреден период со ништо не се заигрува со маж заклучуваме дека и се досадни играчките и и треба нешто ново.

До пред некое време купувавме. Сега си викам кај знае бебе од досада, посебно на 6-8 месеци возраст. :D

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Првото 25 + , со второто 30+ , а со ова најмалце. Ама пушам. Знам, за ќутек сум, со нив цигара не запалив, ама проаѓам бродоломи моментално и да не ми се ова "чепкалкиве за заби" (слимс) мислам ќе побудалам.:drunk:
    Ќе речете не е изговор, ама ај нека ми влезе некоја у кожа. :whew:

@Miss_S да видиш колку повеќе имаат толку повеќе им здосадуваат. :tmi:
    5 минути и фрли ја на страна. Ќе ги мине дел денес и после не ни сака пак. :whew:
    Малово игра само со камчиња. И штипки. :rofl:

На Maja92@, Dzulija*, Miss_S и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    109
    Здраво ме интересира ако матичниот гинеколог ми даде боледување 15 дена, после тоа дали може да го продолжам боледувањето уште 7 дена од општ матичен. Колку % ќе ми биде исплатена плата.

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Би требало да може. Матичниот гинеколог ми беше на одмор прво земав од матична 3 дена, па 15 од матичен гинеколог. Ако не си цел месец тогаш 70% земаш плата нареден месец.