Off znaci vo sekakva verzija ja I'ma, sin pred 10 dena imase DVa dena proliv I povrakanje ama ne go ni nosev na lekar a i nikoj ne ne prifati koj znae sto bese I toa
Е не се знае. Ама и не се замарајте. Ја од радозналост направив тест, не дека се потресувам. Колку пати сум била болна, да не ќе се испитувам цело време. Што е тука е. Како за сите така и за мене. Се е со помин и тоа е најбитно.
Јас незнам која ти е матична, но штом вакви глупости на трудници зборува етика прво нема во неа. Прво за даун постојат маркери а тупаница не е еден од нив. Второ за аутизам уште никој ништо не докажал. Претпоставки не се кажуваат на пациенти, бар тоа нема да го направи сериозен доктор.
Малце оф топик, многу ми е убаво кога ја читам оваа тема, се надевам дека и јас некогаш ќе се вклучам тука. Се надоврзав на твојот пост, не постарите, туку помладите се бетер, вчера бев на клиничка биохемија, многу гужва, млади застанале на шалтер да неможеш да поминеш бројче да земеш, а пензионериве си чекаа на страна. 80 то бројче беше на ред, овие пред шалтер 100 и нешто бројче и не се тргаат, неможеа да платат другиве, катастрофа стварно, кога дојдов на ред пред врата застанале, одвај влегов и одвај излегов. Трудница имаше една, другиве рекоа да се тргнат, да ја пуштат, не бре какво тргање, па таа една на шалтер кога им се развика да се тргнат, им кажа не ми дишете во врат, џабе, јас чекав да ме боцнат, кога излегов еден дечко уште си чекаше пред шалтер, па едни жени си влегоа преку ред, овие вработените почнаа да им викаат, џабе.
Никогаш не би фукнала 9300 за кадичка која ќе ја користам пар месеци. Ама тоа сум јас. Опасна е кога ќе почне бебе да се врти може да падне од неа. Сепак вие си знаете, јас со прво дете исто се изнадавав пари по работи кои никогаш не ги употребив, ама ја сфаќам среќата. Главоболка има ли некоја денескА? Некако ужасно се осеќам цел ден, како да ме згазил воз...
@LadyC Мереше притисок? Како си сега? И јас не давам многу пари дури и за првото купив корито четвртасто и мнооогу е искористено и еве и за 3 то дете е здраво и можи до повеќе години, ама секој си знае.
I jas isto ne bi Dala tolku za nesto sto ke se koristi mnogu kratko vreme. Jas imam bolki vo glavata I ramenicite ama Kako od zdrveno Kako nekoj da me tepal Po glava
Изгледа зависи каква сорта ќе се собере, јас лично на трансфузиологија, гинекологија и во центар за јавно здравје се имам расправано со постари највеќе ради тоа што се бутаат преку ред па и уште кога ќе вратат извини не те видов, а ти со стомак до заби. Како и да е култура немаме особено према трудници страшна работа е.
Не само постари, буквално сите генерации исто. И по болници,и по аптеки било каде да сум имала ситуација се буткале пред мене.. Единствено што ме зачуди беше последно кога отидов да подигнам лични документи ме забележа тој на шалтер у толпа каде што ми буфтаа над глава од најмлад до најстар (недај боже на страна да седнеш на стол, отиде редот,ќе си чекаш јово наново ) и викна на цел глас да отидам одма на шалтер и да се растргаат сите. Ова ми е една ваква ситуација во милион и втора бременост. Да не пишувам колку неубави сум имала... Таков е нашиов народ,општо..
Ниедна ситуација сум немала позитивна. Почна ковидот, ја крсј на 8ми м, на вести кажуваат пензионери и трудни имаат предност да влезат во маркет, ја со видлив стомак застанувам во ред културно, сите ме гледаат, никој не мрда гз. Исто и во банка ми се случи. Во автобус не дај боже па да стане некој од тоа тинејџерите невоспитани.
Сега те читам, од болка сум заспала вчера... Пиев парацетамол, ама гледам и денес некако не сум со сите... Ваљда големи разлики во температура и одма реагира. Инаку нормален притисок ми е 90/60 . Се мерев вчера прв пат откако останав трудна, луѓе со 74кг влегов у бременост, сега сум 80,5 кг . Ќе речете не е многу, ама тек сум 7ми, кај ми е крајот... П.с. јас купив релаксатор што никогаш не го употребив, кадичка обична што и денес се бањаат во неа зашто сакаат да киснат а јас имам туш кабини, пари фрлени по 300 играчки, купив и кола на акумулатор, џабе пари и тоа не го искористив ич, кроз овие 6 години акоцси вратам филм сфаќам дека сум арчела повеќе за првото, второто да е здраво и живо буквално од брат му носи скоро се освен обувки, не се треска за играчки зашто не му купувам оти сме преполни и во маркет да ти е милина со него да влезеш. Нити се дрпа, нити вришти како првото кога беше колку него. Нека каже некој после дека првото не се размазува воопшто...
Jas so 75 kg pocnav sega sum 81 33 nedela. Kolku i da klajme za 1 mesec najmnogu 3 kg(ako poceka moeto do 9 ti) ne e mnogu za prvoto jas 18 kg kladov za vtoroto 10.
Здраво мешиња, Периодов ќе идам за Македонија и ќе бидам околу месец ипол. Скриниг ќе си правам тука, но поске тоа ќе треба некоја контрола да направам додека се веатам. Да ми препорачате Ремедика или Систина некој доктор за редовна контрола и каде да правам испитување за скриен шеќер?
Потпис на ова со играчките. Не сум за темава, не сум бремена ама со прво дете не знаеме што купуваме и позајмуваме. Среќа позајмените нели ги враќаме. Игра бебе на 6-7 месечна возраст со нешто и ако одреден период со ништо не се заигрува со маж заклучуваме дека и се досадни играчките и и треба нешто ново. До пред некое време купувавме. Сега си викам кај знае бебе од досада, посебно на 6-8 месеци возраст.
Првото 25 + , со второто 30+ , а со ова најмалце. Ама пушам. Знам, за ќутек сум, со нив цигара не запалив, ама проаѓам бродоломи моментално и да не ми се ова "чепкалкиве за заби" (слимс) мислам ќе побудалам. Ќе речете не е изговор, ама ај нека ми влезе некоја у кожа. @Miss_S да видиш колку повеќе имаат толку повеќе им здосадуваат. 5 минути и фрли ја на страна. Ќе ги мине дел денес и после не ни сака пак. Малово игра само со камчиња. И штипки.
Здраво ме интересира ако матичниот гинеколог ми даде боледување 15 дена, после тоа дали може да го продолжам боледувањето уште 7 дена од општ матичен. Колку % ќе ми биде исплатена плата.
Би требало да може. Матичниот гинеколог ми беше на одмор прво земав од матична 3 дена, па 15 од матичен гинеколог. Ако не си цел месец тогаш 70% земаш плата нареден месец.