Mene sekoja vecer mi gorat stapalata toa e horror Po celi noki ne spijam ne znam.sto e problemot ama e strasno
На првото му купуваш од кеиф, второто веќе има од првото а за играчки се сложувам и јас веќе не купувам, моето не го интересира ништо, све фрла и крши после 2риот ден. За влегување во маркет или било што со него да не правиме муабет, или трчам по цел маркет го барам или се срамам пошо урла се дере ако нешо не му се даде. Се молам вториов да е сосем спротивен, инаку Демир Хисар не ми бега. Скапи кади релаксатори реквизити не сум купила, корито купив, све др ни е позајмено, од креветче, до количка, до точаче, оние за играње подлогите, све. Жими тротинет што му купивме па среќа го вози
Исто, станувам туширам нозе од колена надоле со ладна вода и се враќам мокра у кревет... Која недела стигна ти?? Јас 35+2... Си викам ај уште две недели мин да издржам... Земав пеглав тетри до сеа жива вода се напраив, ама пустото сакам викендов да средам тоа се фиокара, алишта...
Уф ме утеши.. за првото и дека корона фати ко беше година ипол само играчки купував де лего, де барбики абе шо се не да не и досадно само.. ене ја цела соба има преполна... Кога дознав дека и ова е женско некако се израдував викам играчка веќе нема да купам Се надевам ќе игра со тие дека нема да бара...
Jas Ako mi veruvas imam Eden sad do krevetot so voda poln I postojano nozete mi se vo nego jas 35+1 Recisi isto sme nie den razlika. Jas uste nisto nemam spremano doprva ke mi doaga majstor za belenje, pa da ispazaram za bebe se naednas ke mi dojde ama toa e. Dali pocna so ctg? I Kade ke se poragas?
И јас сакам да знам Од 1 октомври да земам 15 дена од матичен и 15 дена од гинеколог дали ќе ми скратат 30% или пошто ќе е еден месец ќе е 10%
Jas vo Cair denes pocnav so prvoto ctg me pregleda doktorot za edno 10 Tina dena pak na kontrola I da go zakazeme carskiot togas zdravje... poleka poleka se blizi vremeto samo so lesno I so ubavo da pomineme
Дали може да сменам фирма додека ми трае патолошкото боледување, затоа што по истек на договор од фирма не сакаат да ми го продолжат договорот, а ќе бидам 5-6 месец.
Mоже ама да немаш прекин у стаж ич. Инаку за ова со боледувањето не знам како оди, дали со 15 од матичен, 15 од гинеколог се одзема 10 или 30% ... Мислам дека @kukla21 би можела да одговори ако е тука.
Ова со горење на нозе ,мислев само јас сум фрик И со првата,и со оваа бременост истото го имам. Ми се случува само навечер мислиш 300 степени ми се нозете. Под туш,и после ги дигам на висока перница со вклучена клима. Маж ми вика ме измрзна више ,ќе почнам џемпери да вадам. Кречиме моментално,дезинфекција низ цел стан,полека се спремаме додека не се сјебе скроз времево. Извадив на синко малечки шпикозни,се стопив...заборавив колку мало топче бил..нешто задржав негови,нешто ќе докупам за ќере и така... Сега едно розе креветче после чистење ни фали во спална,и ќе се стопаам. Ај гушки до сите
Bas ubavo me iznasmea za nozete ne znam stvarno Dali Ima nesto da se ublazi toa gorenjeto oti epten tesko go podnesuvam dodeka mi se vo voda e super Kako ke gi izvadam za 2 minuti pak zagrevaat
Јас го јадам скоро секоја вечер од мојов, прозор на кип ми става, ја у 3 секоја вечер будна испотена до даска. Него го осеќам грч у нозе, ја можеш јајца да спржи човек на мене . Еве ме и сега излегов у двор на летниковец оти ќе пукнам у соба. Бидејќи оваа беба не ми е планирана, се донирав што беше мало од бодивца до дубачиња и сл, сега ако е женско ќе даде братучетка ми, е ако е машко јово на ново се. Битно е да се здрави и живи, друго се ќе се заборави.
Devojki kade prv pat go osetivte bebeto? Jas vecer izgleda prv pat osetiv kako da mi zaigra muskul dolu od papokot ako moze da se objasni vaka.
Која недела си? Апропо на муабетов, со второ бебе кога промрдаа? Првото ми промрда во 16 како пулсеви како нежни удари, сега сум 18 уште не сум го осетила
За скриен шеќер можеш во Синлаб или Авицена, а за во Систина или Ремедика кој доктор и да го одбереш нема да згрешиш.