Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Only1

Only1 Популарен член

Како преку катетер,може ли да ми објасниш?

2. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

На последните брисеви ми излезе streptococcus agalactiae B.
    Има ли некој искуство?
    Со ваква бактерија се мислам да одам царски

3. Miss Celestial

Miss Celestial Истакнат член

Вметнуваат катетер и земаат примерок директно од уретра, кратко трае - минутка, две. Во Систина испитував јас на Нефрологија.

Only1 likes this.
  4. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Zdravo. 18 nedela sum. Placenta na preden zid nisko postavena. Dr veli ke se pomestuva. Iskustvo nekoja od vas i bevte strogo na lezenje ili...

5. malecko5

malecko5 Популарен член

Дали смее некој сореј за затнат нос да се користи? 16 недела сум ама многу настината зедов аква марис од аптека ама ништо не ми помага. Омалаксна сум, грло ме боли и глава. Пијам чаеви со мед,млеко со прегорен шеќер, супа со бибер ништо не помага :( Бев сабајле на матичен гинеколог ми вика ја не можам ништо оди кај општ матичен да те прегледа :|

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ако идеш природно треба да пиеш антибиотик и да правиш пак брисеви да видиш дали се исчистила.

H.VAGA likes this.
  7. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Ќе ти препишат антибиотска терапија,ќе се среди до пораѓај. Нема да те прават царски,само поради стрептокока.

H.VAGA likes this.
  8. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Отворена сум исто 2 цм, вода има, ама дека така со болки сакаше скопје сега да ме пушти па ја замолив да почекаме дека не се отворам можи ќе си тера и сега еве цтг ќе правам.

LadyC likes this.
  9. malasimba

malasimba Истакнат член

И јас бев таква пред 2 недели од дома имав септаназал кидс ставав од сабајле и навечер по едно прскање и многу ми беше подобро

malecko5 likes this.
  10. firequeenn

firequeenn Популарен член

Здраво жени:l:
    Исто како со првата бременост мене пак ме снајде овој труднички ринитис. Цели синуси ми се отечени и веќе нервоза ме фаќа последниве три дена пошто ни капки не ми помагаат. Го користев мералис хиалурон детскиот спреј по препорака од гинекологот ама не ми помага еве. И крајникот го воспалив од спиење со отворена уста, и се будам по 100 пати од најубав сон. Сакам да почнам да користам момокс спреј. Знам дека е кортико ама кога нема што друго што би ми помогнало, што да направам? Матичната док. ми го препорача а гинеколог сеуште немам прашано. Од прееска барам, читам индикации и пишува во бременост да се користи ако е неопходен. Јас сум 24та недела. Ова вака ми е од 5та недела, досега се трепеше ама веќе не. И антибиотици (алмацин) ми спомнаа ако не сум сакала спрејот.

Да не морам да станвуам рано за на работа ништо нема да користм и ќе трпам а авака кога треба поголема концентрација, и кога ќе се вратам дома пак да функционирам со дете не можам да се оставам без спиење.
    Што мислите за спрејот?

11. Saba08

Saba08 Популарен член

Земи, ама не Момокс. Во бременост од кортико спрееви се препорачува fluticasone (Фликсоназе на пример). И Оперил капките се дозволени во бременост.
    И двата делуваат локално знаеш, многу малку навлегуваат во крвта, а речиси и да не доаѓаат до бебето.
    Не си магистра или грешка сум?

DaisyDream likes this.
  12. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Цтгто покажа мали болки, не биле ни лажни демек како подготвување.
    Систем за контракциите да се смират прилеп немало скопје имало ама ако појдам да лежамтаму да се одложи раѓањето оставам дечиња дома а можи и дома со лежење да тера уште. Е сега тоа само Господ знае.
    И сестрата ми спомна ќе паничиш дали ќе стасаш до скопје за пораѓајот навреме ако те фатат родилни болки.
    И сега биди паметен па реши

LiquidLuna and LadyC like this.
  13. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Da za normalen, sega za sega se e dobro. Taa rece ke ti treba pa bocni se predvreme. Pravev uste koga mi bea prvite brisevi deka Sk na edno mesto e pa da ne sum odela dva pati.

deniz333 likes this.
  14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Во аптека работам во право си @Saba08 . :)Ама некогаш и ние фармацевтите не знаеме се, посебно не кога се работи за трудница каде што нема доволно податоци што смее да се користи.Мe фаќа страв да земам било што на своја рака само бидејќи ги продавам тие лекови. Пре би да прашам доктор , гинеколози или да слушнам од ваше лично искуство што ви одобриле, што ви помогнало..
    Фликсоназето е појак кортико од момоксот и повеќе навлегува во крвта во споредба со него.
    Во главно кортико не се препорачува освен ако ептен има потреба.
    Гушкам:hug:

Saba08 likes this.
  15. MinnieM

MinnieM Популарен член

Јас се тестирав, спонтано планирам ако е се у ред :)

deniz333 likes this.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Како бе отворена? :D :inlove:
    Абе леле бе па... :inlove:
    Ама чек, нели рече 35+ си? Нели е рано малце? Лелееее утре ми е роденден, ако стигне некое бебе ептен ќе се израдувам. :D

17. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Zenski, mene malce podobro ama uste mi e loso. Mozebi od vremevo. I povrakjav, zeludnik me boli. Ne e viroza, zaso so sila povrativ. Mozno li e 25ta nedela da pocnam so povrakjanje i losenje?
    Pritisok normalen, t.e.malce nizok ama tolku mi e sekogas. Skrien sekjer sreda ke proveruvam, ako mozam da stanam od krevet. Dali nekoja se soocila so slicno nesto?
    Maticen ginekolog mi vika vidi so opstata. Opstata kako od mars padnata. Mi dade upat za krvna slika, iako pred 2 nedeli pravev bese ok hemoglobinot. Nisto drugo ne mi kaza.

18. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Neee 33 сум а бебе одговара 31 јас сум ризична за предвреме од 27 ма недела контракции од 32 отворена 2 цм.
    2 пати инекции за зреење примив.

LadyC likes this.
  19. Marsic

Marsic Истакнат член

Jas bev na pregled aj sto nemozevme da se razbereme so doktorkana ne razbirase dobro mk nvm. 2 prsta sum otvorena toa sluzot normalno bilo da e temen. Otkako me pregleda sega sve pocesto go imam mislam celi topki mi tecat sea i pocna voda da mi tece malce ne mn.

LadyC likes this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Лелее ајде ќе издржиш уште малце... Срце бе, одмараш ли доволно?

Dzulija* likes this.