На последните брисеви ми излезе streptococcus agalactiae B. Има ли некој искуство? Со ваква бактерија се мислам да одам царски
Вметнуваат катетер и земаат примерок директно од уретра, кратко трае - минутка, две. Во Систина испитував јас на Нефрологија.
Zdravo. 18 nedela sum. Placenta na preden zid nisko postavena. Dr veli ke se pomestuva. Iskustvo nekoja od vas i bevte strogo na lezenje ili...
Дали смее некој сореј за затнат нос да се користи? 16 недела сум ама многу настината зедов аква марис од аптека ама ништо не ми помага. Омалаксна сум, грло ме боли и глава. Пијам чаеви со мед,млеко со прегорен шеќер, супа со бибер ништо не помага Бев сабајле на матичен гинеколог ми вика ја не можам ништо оди кај општ матичен да те прегледа
Ќе ти препишат антибиотска терапија,ќе се среди до пораѓај. Нема да те прават царски,само поради стрептокока.
Отворена сум исто 2 цм, вода има, ама дека така со болки сакаше скопје сега да ме пушти па ја замолив да почекаме дека не се отворам можи ќе си тера и сега еве цтг ќе правам.
И јас бев таква пред 2 недели од дома имав септаназал кидс ставав од сабајле и навечер по едно прскање и многу ми беше подобро
Здраво жени Исто како со првата бременост мене пак ме снајде овој труднички ринитис. Цели синуси ми се отечени и веќе нервоза ме фаќа последниве три дена пошто ни капки не ми помагаат. Го користев мералис хиалурон детскиот спреј по препорака од гинекологот ама не ми помага еве. И крајникот го воспалив од спиење со отворена уста, и се будам по 100 пати од најубав сон. Сакам да почнам да користам момокс спреј. Знам дека е кортико ама кога нема што друго што би ми помогнало, што да направам? Матичната док. ми го препорача а гинеколог сеуште немам прашано. Од прееска барам, читам индикации и пишува во бременост да се користи ако е неопходен. Јас сум 24та недела. Ова вака ми е од 5та недела, досега се трепеше ама веќе не. И антибиотици (алмацин) ми спомнаа ако не сум сакала спрејот. Да не морам да станвуам рано за на работа ништо нема да користм и ќе трпам а авака кога треба поголема концентрација, и кога ќе се вратам дома пак да функционирам со дете не можам да се оставам без спиење. Што мислите за спрејот?
Земи, ама не Момокс. Во бременост од кортико спрееви се препорачува fluticasone (Фликсоназе на пример). И Оперил капките се дозволени во бременост. И двата делуваат локално знаеш, многу малку навлегуваат во крвта, а речиси и да не доаѓаат до бебето. Не си магистра или грешка сум?
Цтгто покажа мали болки, не биле ни лажни демек како подготвување. Систем за контракциите да се смират прилеп немало скопје имало ама ако појдам да лежамтаму да се одложи раѓањето оставам дечиња дома а можи и дома со лежење да тера уште. Е сега тоа само Господ знае. И сестрата ми спомна ќе паничиш дали ќе стасаш до скопје за пораѓајот навреме ако те фатат родилни болки. И сега биди паметен па реши
Da za normalen, sega za sega se e dobro. Taa rece ke ti treba pa bocni se predvreme. Pravev uste koga mi bea prvite brisevi deka Sk na edno mesto e pa da ne sum odela dva pati.
Во аптека работам во право си @Saba08 . Ама некогаш и ние фармацевтите не знаеме се, посебно не кога се работи за трудница каде што нема доволно податоци што смее да се користи.Мe фаќа страв да земам било што на своја рака само бидејќи ги продавам тие лекови. Пре би да прашам доктор , гинеколози или да слушнам од ваше лично искуство што ви одобриле, што ви помогнало.. Фликсоназето е појак кортико од момоксот и повеќе навлегува во крвта во споредба со него. Во главно кортико не се препорачува освен ако ептен има потреба. Гушкам
Како бе отворена? Абе леле бе па... Ама чек, нели рече 35+ си? Нели е рано малце? Лелееее утре ми е роденден, ако стигне некое бебе ептен ќе се израдувам.
Zenski, mene malce podobro ama uste mi e loso. Mozebi od vremevo. I povrakjav, zeludnik me boli. Ne e viroza, zaso so sila povrativ. Mozno li e 25ta nedela da pocnam so povrakjanje i losenje? Pritisok normalen, t.e.malce nizok ama tolku mi e sekogas. Skrien sekjer sreda ke proveruvam, ako mozam da stanam od krevet. Dali nekoja se soocila so slicno nesto? Maticen ginekolog mi vika vidi so opstata. Opstata kako od mars padnata. Mi dade upat za krvna slika, iako pred 2 nedeli pravev bese ok hemoglobinot. Nisto drugo ne mi kaza.
Neee 33 сум а бебе одговара 31 јас сум ризична за предвреме од 27 ма недела контракции од 32 отворена 2 цм. 2 пати инекции за зреење примив.
Jas bev na pregled aj sto nemozevme da se razbereme so doktorkana ne razbirase dobro mk nvm. 2 prsta sum otvorena toa sluzot normalno bilo da e temen. Otkako me pregleda sega sve pocesto go imam mislam celi topki mi tecat sea i pocna voda da mi tece malce ne mn.