Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Утрогестанот е прогестерон и дури примаш нема да добиеш, ти ги дал бидејќи имаше позитивен тест за поддршка на бременоста. Се надевам на добар исход, знам дека сигурно ти е многу тешко што си во неизвесност, издржи до резултатот, па оди кај гинекологот каква и да е вредноста.

На mdenkov и galapce им се допаѓа ова.
  2. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Породилното го сменија на 15 месеци од 12 месеци, доколку родиш близнаци или 3,4 итн деца, значи за едно дете останува 9 месеци или поточно 270 дена

На stefi23m, kukla21 и galapce им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ne plasi se od ikanjeto na bebceto.Ikanjeto znaci zdravo bebence.Uzivaj togas so taa misla vo glavaa.:)
    Im davale na vremeto,sega veke ne preporacuvaat.Ikanjeto si e prirodna rabota i si ima svoja namena.Nema zosto da se sprecuva i sopira.Malku e nelagodno no nesto vo organizmot napravilo da se ima taa potreeba.
    Uzvajte vo vasite esinja,a ovde na forumot ke ucime se so tek na vreme so ni treba za nasite bebinja razmenuvajki iskustva.

На MilaP, kristina.k, Maceto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    1.354
    сега ми јавија вредноста паднала на 13...ништо ке да е овој пат..лажна надеж... ја напуштам темава најверојатно пребрзо се приклучив...:(

5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Жал ми е што заврши со таков исход, ти посакувам успех наредниот пат и поскоро да ни се придружиш! И ќевидиш, кога ќе биде,ќе знаеш и пред тестот да ти покаже =, а тоа ќе биде и верувај овие денови на тага ќе се само минато и заборавено!

6. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    1.354
    .se javiv na doktorot mi kaza deka ne e dobro i deka mozno e spontan da nastanal... se dogovorivme da pocekam do petok ako ne mi dojde da odam vo sabota na kontrola...Inaku mi napomena da prodolzam da go stavam utrogestanot i pokraj moeto prasanje dali utrogestan ima nekakvo vlijanie vrz ciklusot...Go prasav bidejki od poveketo od vas dobiv odgovor deka dodeka go stavas nego nema sansi da dobies...no doktorot mi kaza deka ovie dve raboti ne se povrzani vase mislenje...

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    @delvi жал ми е што вака заврши, ти посакувам за брзо да се радуваш , а не знам зошто ти рекол да продолжиш со утрогестанот нема логика..

8. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Mila zal mi e za tebe, no od iskustvo ti kazuvam jas pominav 4 neuspesni inseminacii se dodeka go stavav urogestanot menstruacijata mi kasnese i mi se pomesti od 28 dena na 34-35 dena,i posle toa prestanuvav da go stavam i za 1-2dena ke mi dojdese,>licno doktor koj e specijalist vo oblast za plodnost mi kaza,deka posle napraveniot test preku krv-koj bese negativen> da prestanam da go stavam utrogestanot,bidejki od nego ne mi doagalo.Ajde poveke sreka naredniot mesec

На podravka и only44you им се допаѓа ова.
  9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @delvi незнам искрено како и кои зборови да ти ги кажам за да ти помогнам или совет некој да дадам но, кога кажал докторот дека бременост има и ти препорачал утрогестан да користиш можно е таа точка што требало да се види не продолжила со растот ,а бидејќи е утрогестанот за подобро зацврстување и затварање на отворот од матката затоа е можно да не дојде до крварење и да се исфрли , навистина знам дека те боли ова и дека таман си помисли готово крај на патешесвието и оп пак некоја пречка , но само верба во Бога и ќе видиш наредниве месеци дека дупла среќа ќе имаш од се срце ти посакувам :*

10. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    devojki jas imam eden problem,ginekologot maticniot mie na odmor se vraka utre,i mi tece togas da odam na pregled no eve 2 dena po red onaka aj prvin na zaebancija so maybe bejbi da vidam paprati,i denes utrovo si proveriv veke nema paprati,dali nesto mu se ima sluceno na moeto bebe ,mn sum ispanicena .neznam kako ke izdrzam na rabota a denes odam na privaten doktor okolo 17 k [probam da zakazam,mn se olasam,sto ako srceto ne pocnalo da cuka ????/

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Само смирено, позитивни мисли, биди смирена и во убаво очекување, нели на тоа што се случува не можеш да влијаеш но ако се трауматизираш и мислиш негативно само така си го програмираш целиот организам. Зошто не би чукало срценцето? Имаш некои симптоми, болки, крварење..??

12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Nemam bolki,krvarenje nemam,kako se sto mi bese porano i sega mi e isto spijam poveke ,moze umorna sum u 5 stanuvam,a dr siptomi nemam se mi e normalni,semogas gledam krv da ne imam,nema nisto ,i ne zm sto da mislam i zasto maybe bejbi ne pokazuva? Mn se plasam

13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    А тест позитивен имаш или на доктор ти потврдија бременост?

14. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Imam i test i od eho od doktor potvrda imam mi rece rana bremenost 2 ml plod,na dobro mesto postaveno se bese vo red,sega sum 6 nedeli i 4 dena

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Значи и ти κаκо мене ρано си одела на ехо па ρано е за да се види на ехо сρцева аκција. Јас сите 4 пати исто чеκав загρижена κаκо тебе па дуρи на 8 недела да го чуеме сρценцето. И сега одма после тестот бев κај леκаρот и само виде κесе а за сρ. аκц. ме виκна после 2 задоцнети менстρ. и видов на 8. и неκој ден . Таκа да κулиρај уживај гали си го мешето и почеκај сρцето чуκа од 5 недели. Но на ехо не се гледа уште

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.138
    Jas se izvinuvam rakce, ama neli maybe baby e test za ovulacija, koga si vo plodni denovi pokazuva paprati?!..jas ne sum koristela,ama kako sto imam citano,papratite se pojavuvaat pred i za vreme na plodni denovi...
    Kako i da e, nemas pricina za griza,nemas nikakov zagrizuvacki simptom. Ne se voznemiruvaj nepotrebno, bebceto toa go cuvstvuva:hug:
    Uzivaj si vo bremenosta, te gushkam..

17. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Daj boze se da e vo red,toj togas mi rece prodolzi normalno da zivees da raboyis se sto i do sega,taka ke ti e polesno za se,e samo toa so ishranata sto mi rece da vnimavam,a inaku ne pisav jas imam utrinski macnibi gadenja,mnogu mi smeta sekakov miriz,

18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.138
    Se se toa trudnicki,slatki maki...uzivaj milicka ;)

19. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Devojki kolku e cenata kaj svojot maticen za skrinig 4d (za da si znam kolku treba da si nosam):) , i pak da si prazam za PRISKA1 sk treba da pravam posle toa i mu kazaa deka ne treba da zakazuvam samo so upat od maticen

20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @devojkaa86
    Јас за 4д платив 300 денари ми се чини, исто како и обично ехо.
    За приска тестот имав мерки од матичниот гинеколог, со нив и со упат, без закажување одма утре дента отидов да ми земат крв. И тоа е тоа. Не се сеќавам колку платив на ГАК за приска 1.

Инаку како сте денес мешиња? Јас сум 24+5, се осеќам бајаги поспано и уморно. Не се издржува со работава. :)

Во последно време бебе многу клоца. Ама не осеќам на стомакот како вообичаено,туку малку погоре од вагината како да ме клоцка. Валгда тоа е бешиката? Јас така си претпоставив, и ми текна дека за тоа се праеше скоро муабет, па да си ја проверам претпоставката. :D
    Стриите си се множат секој ден.
    Како поминавте на прегледот за скриен шеќер, дали е голема малтретажа или брзо се завршува на ГАК?

На <3 pleza4e <3, irena.1 и galapce им се допаѓа ова.