Bi trebalo da smees bidejki se za krvta najverojatno cesto gi koristat trudnici, jas pijam sideral forte za krvta site imaat slicen sostav
Бев на ехо, ми потврди бременост.. е сега ме буни јас нз како ме води.. 3 недели е вика сакусот т с од датум на зачнато.. а од датум на последна менструација 5+0 ...немаше сеуште yolk sack...рече за 10на дена на контрола.. имам ли простор за паника? Друго рече има фоликул што не е пукнат и сам ќе пукнел ...и тука нејасно ми е и немам коментар
Јас имам само куфер, слаба сум со торби поголеми/помали. Мислев да си земам некоја, само за мене, да ја користам во болница, па после секако за др.ќе ми се најде. А за бебе, друга си планирам инаку многу е убава оваа што ми ја прати, прва можност ќе одам да погледнам, фала ти нај
Тие се испитувања што ако ги правиш од кај матичен гинеколог се прават уштр во 12та недела заедно со брисевите, во центар за јавно здравје. И јас ќе се пораѓам на приватно, баш си ги собрав документите потребни, ако ги имаш направено нема потреба повторно да се прават. И плус се бесплатни на државно.
Majki , sabajle bev na pregeld vaginalno so prsti veke sum 39+5 . I od koga me pregleda prokrvarev , posle vo tekot na denot pak na nekolku pati imav krv i toa ne e bash malce . Bev na pregled vikat ok e ctg mirno nema kontrakcii. Imala li nekoja vakvo iskustvo ?
I mene istoto mi se sluci vo prvata bremenost posle pregled so raka prokrvariv doktorkata mi kaza deka bilo normalno od pregledot bilo, a I pregledot bese dosta bolen, za brzo pominuva.
И за спонтан пораѓај? Јас Плодност ќе одам, баш од кај матичниот кога ми кажа сега те “препуштам” во нивни раце после 36та недела во мајчината книшка ми ги стави оригиналите од брисевите во 12та, 36та нед и крвна група. Исто така беше и пред 4 год. кога се пораѓав со првото.
Се работи за период од 28-32 гестациска недела. Зошто мислам дека во овој период треба да се направи преглед од искусен лекар? Првенствено поради тоа што било какви промени што се резултат на дисфункција или малфункција на постелката ултразвучно се детектираат после 28 гестациска недела(освен во ретки екстремни случаи). Мене Димчев ми пиша контрола за 8 недели тоа му доаѓа 29та од прилика, значи овие недели до 32ра. А за цена не знам во Ремедика