Јас трнам у раце многу често, вчера од спиење ме стана за прв пат цела нога ми се укочи од грч. Ама болка што да зборам... За прв пат. А рацете секоја вечер ми се лом. Недостаток на магнезиум најверојатно.
Јас кај Ложанковски имав мајчина книшка, таа ми требаше за да земам еднократна парична помош од град Скопје. Гледам Коруноски немаат и не ми е јасно како планираат тоа да се изведе. Мислам дека мајчината ја бараат и за да пријави татко бебе. Нека кажат мајкиве ако знаат повеќе.
Може и со потврда од матичниот гинеколог. Јас немав мајчина книшка, со потврдата за прво дете тогаш и тогаш родено секаде завршив работа. И за еднократна и за пријавување и за породилно
Pa mislam deka ne, maticnata mi nema spomnato. Bas sea ke pobaram na posledniot isvestaj. Doznav deka merat ovde na forumot.
Лелееее и јас од тоа стравувам Првото беше нежно в’стомак еве и ден денес е премирно дете, бајче. А ова сега е акробат, кај да е ќе ја запознајме па да видиме како ќе биди.
Па не знам искрено, од шо пишав на гугл гледам еднаш била задолжителна па ја укинале, па изгледа сите матични кој како сака си прат. Јас дека и за првото имав и сега пак, си мислев сите даваат/пополнуваат
Cervix (vs) мене ми стои. Нема кратенка мислам, штом не те гледал вагинално а не си кажала не е мерено. Следна контрола барај си.
И јас тука дознав дека мерат. Во првата и сега во вторава бременост никој не ми мерел цервикс. А сум била и проватно и државно на преглед. Вчера на контрола ја прашав матичната за мерење и ми рече мерам само ако имаш некакви болки или индикации од претходни бремености, па ме смири. Здраво мешиња Се погоди ова продолжено лето да не се затвараме по дома од рано, рано. Полна 30 недела и 1 ден. Не ми е верно дека максимум за 10 недели (ако не и помалку ) ќе се запознаеме со госпоѓицата што не мирува. Карлично е уште поставена, кога ќе ме докачи со некој удар мислам дека со се бешика ќе излезе надвор. Уживање ми е бременоста, да можам мислам дека стално би била бремена. Едно што ме разубавува, друго што имам енергија Х10 од нормално. Погоре некоја членка праша, различни бремености различни носења и состојби. Во првата имав мачнини до 4 месец и отоци од 5 месец. Во вторава немам време Не осетив ни мачнини, тек сега знаат малку стапала да ми отечат ако седам неколку саати и тоа е тоа. Заедничко за двете бремености е што не сум стрвна и не качувам рапидно килажа. Останете ми добри и сликајте често мешиња