Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    4.969
    Ne treba nisto vo Mk. Te bockaat ednas na gladno, ako e ok, pies rastvorot kako serbet e neso, sekjer i voda. Ne bese ic gaden, malce poblag od sok :D Pa te bockaat po 2 casa pak

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Еве сум јас пак.
    Вчера цел ден посилни болки па вечерта бев на дежурен бидеќи матичната не беше тука.
    Горе долу состојбата иста цтг нема големи болки, отворена исто 2 цм, омекнсто грло и назад. Бебето долу многу дека е па мава во бешика ми речњ па можно е тоа да ги зголемува болките.Ми предложи да лежам 2 дена 3 на опсервација и јас одбив.
    3 зрелост постелка ако имате за тоа искуство да ми кажите?
    Што значи?

3. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Добро утро , на ред стигна и настинката синуси грло све боли , сррќа температура немам . Од аптека ми ги препорачаа овие дали се океј ?
    И дали може чај од мајчина душичка да се пие ?

Прикачени фајлови:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Ti blagodaram na info mislev denes ke pominam na red ama nisto nemalr vreme bil ispolneto za denes ostaviv za nareden ponedelnik, ke bidam nekade 27 nedela vo red li ke bide?

5. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Koja nedela si dzuli ?

6. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    33 + 6
    Bebeto 32 i nesto
    Od prilika 1900 kg rece mozi da ne e tocno plus 200 mozi.
    Istive simptomi mi se nedela i polosven bolki pojaki i eve vcera postelkata 3 stepen

7. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    2.468
    Пред некој ден барав колку степени се, на интернет пишува дека се 0, 1, 2 и 3 степен. 3тиот степен е последен, сепак штом бебето напредува сигурно е во добра функција се уште.

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Dzuli, daj boze da si dogurash ushte nekoja nedela. Shto i da se sluci vo momenentov mislam deka ke bide se super. Mojata prikazna zavrshi losho minatata godina megjutoa jas bev 25 nedela, se porodiv so bebe od 750 gr. Postelkata beshe isto 3ti stepen, koga prashav shto znaci toa mi rekoa deka e istroshena povekje i deka ne gi obezbeduva potrebnite hranlivi sostojki do bebeto tolku kolku shto mu se potrebni (napomenuvam ova znacenje go ima samo dokolku se javi tolku rano kako kaj mene). Inaku kako odminuva bremenosta i se nablizuva terminot za poroduvanje taka se zgolemuva stepenot na postelkata, primer ne moze da se porodis vo 38-39 nedela a postelkata da ti e 1 stepen taka barem mi objasnija. Grloto beshe shrateno 10mm, so jaki bolki, lezenje 24h, omeknato grlo i nanazad. Ushte togas na poragjaj mi rekoa da beshe barem 2 nedeli povekje i da imav primeno barem edna inekcija za zreenje shansite ke bea okolu 70% a ako bilo po 32nedela so primeni inekcii za zreenje skoro garantiraa deka ke bilo potpolno se vo red. Primaj magnezium 800-1000, zemi ferona, b6, pij utrogestan (pretpostavuvam se ova vekje si pravish ili koja i da e terapija koja ja primash). Nemoj da se sekirash Dzuli, se ke bide vo red. Ete si vekje 34 nedela, za nekoj den vo 35. Cim e mirno ctg nemoj da se grizish. Kaj mene 25nedela bev a dve nedeli skoro nemav mirno ctg, se znaeshe kaj mene deka nema shansi da izdrzam. Znaci bukvalno ni za jadenje ne stanuvaj, ke jadesh vo krevet. Jas bev togas plus so since 11 meseci imashe, potpolno te razbiram i znam kolku e teshko da lezish taka vo bolki vo takvi situacii ama mora.

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Многу ми е жал за тоа што ти се случило. Кажа имаш синче да е здраво и живо.
    Мене сега ми е и да не се отворам да не мора да се роди дане е штетно многу недели со зрела постелка. И дали е можно од 2 те зреења да е така.

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    179
    Колку си поблиско до пораѓај толку е позрела постелката, 3 ти степен е последен, не знам дали си пушач, ако е зрела постелката не смееш ни едно цигаре, бар така ми кажа матичната, мислам дека веќе е во ред да е 3 ти степен во 33 недела, дај боже да тераш уште некоја недела да си качи бебуш уште

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.023
    Ne, ne ako e shtetno ke vidat primer naredna kontrola ako bebeto e so ista kilaza kako minatiot pat oni ke te porodat odma ili so provokacii ili so carski. Nishto ne e shtetno kaj tebe vekje, nemoj da se sekirash, imash i dve zreenja, ehe so 2 prsti so meseci sedele. Jas imav poznanicka vo petti mesec beshe 4 prsta, so strogo miruvanje i lezenje i normalno suplementi se sredi si izdrza do kraj, zivo zdravo bebe, batko vekje 1 godina.

На Dzulija*, Isabel и Fenix05 им се допаѓа ова.
  12. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Vi blagodaram. Ponedelnik sum na pregled pak ke vidime.

13. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.701
    @Larea Kako si? Bese li na pregled za konsultacija za cepot?

На Larea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Screenshot_20230928_140456_com.facebook.katana.jpg

Се ближи сезона на грип и настинки па може на некоја ќе и се најде :)

На Buck0, Giinna, *Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  15. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Не знам каде си, тука во Ит вчера баш го правев, прво ми зедоа крв и за стандард крвна слика и плус за базален шекер, па ми дадоа глукозен сируп 75гр да го испијам во 5мин, 1 саат после тие 5мин ми зедоа крв и после пак после еден саат пак ми зедоа уште една епрувета.
    Што значи тестот тука трае 2ч.

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    657
    Добра сум, фала на прашање се е уште мирно. Претпоставувам тоа беше и предизвикано малку и од прегледот со рака. Утре сум на контрола па ќе видиме како е ситуација.

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.354
    Допаѓања:
    3.278
    Со втора бременост кога ви промрда бебето? 19та сум, многу слаби пулсирања осетив сега скоро. Првото ми промрда на 16.5 недели.
    Да се крстам на ова дека ќе биде мирно и мрзливо или не хахаха. Првото беше преактивно од многу рано, и ден денес е такво

18. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    4.969
    Vo red e. 24-28 nedela se pravi. Zakazi si da ne cekas. Jas vo Farmahem pravev na zakazano. Ic ne cekav vednas zavrsiv.

19. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    А како се гледа кој степен е зрела постелката? Според мерење доплер и протоци, колку е снабдено бебе?

20. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Mene na eho vcera me vide i kaza deka e 3 stepen.