Јас само штовлегов во 7 ми купував сите 3 бремености секогаш си мислев да бидам спремна во 7 ми после дане не можам или пак дане се роди порано оти таткоми е 7 маче и секош така сум мислела. Овај пат испадна дека сум во право откако купив по неколку дена со болки контракции од тогашне смеам да движам одбегнавне да се роди, се надевам уште ќе одбегнуваме до 9 ти ама добро е што кушив оти ќе требашеруг да купува а несакам така.
Ама зошто се опседнуваш и споредуваш различни бремености? Остави не си прави стрес и негативни мисли плус, ти рекле одговара за недели, во 5та недела е прерано! Ќе отидеш следна и ќе видиш. Кај мене дури 7ма недела успеа да се чуе види нешто.
Јас да се пријавам со стомачен вирус сум, не знам кај ме најде ме преполови. Од вчера ова време ме фати и уште сум омалаксана. Ме фаќа и паника да не му се случи нешто на брбушко зошто воопшто немам апетит и не можам да јадам
Нема да му се случи ништо на бебе не се плаши, земи орс електролити, пиј голтка по голтка. Пробај да јадиш барем залче по залче двопек, банана. Ако имаш и дијареја можиш медицински јаглен. Јас на одмор го поминав стомачниот вирус, страшно е, болно е, ама барем доброто е што трае само 24 сати, нити 24 кај мене.
Нема ништо да му се случи и јас истото го поминав. Гледај само да примаш течности,за јадење кога ќе можеш тогаш. Орс електролити, антиметил шмукај. Форсирај течност голтка по голтка што највеќе можеш. Ако не се подобриш до утре со повраќање ,отиди нека ти дадат инфузија.
45 дена пред термин е тоа и е така законски ако си на патолошка, ако имаш одмор веднаш почни го од наредниот ден и штом ти заврши, земи си од општ една недела боловање да дотуркаш колку толку до крај. Исплата ќе имаш за тие 6 дена само од фонд, за остатокот ако одиш на одмор од фирма ти е платено.
Imam odmor leten neiskoristen 12 dena vo ponedelnik ke mi kazat treba da prasat vo covecki resursi...Inaku da na patoloska sum
Епа тоа е работата што како се рссположени такс даваат. Ај во ред некоја што има повеќе дијагонози на извештај може да дадат и повеќе, ама ете и јас бев со една шифра ( на сите што ја даваат) па мене ми дадоја до 13.09 боледување, а термин ми е до 13.10. Така да “законот” е како што ќе се расположени во моментот.
Како и се друго во системот наш Јас имав повеќе дијагнози исто 45 дена пред термин ми беше последното боледување, среќа одмор имав па до крај истуркав за да не отварам порано.
Дали имате искуство со оние огласи на фејсбук (таму имам видено) за трудничко на нивни трошок? ( си заработуваат а мајка само ќар за стаж си има? Претпоставувам)
Не сум многу искусна, 8 недели ми е бебето ама бев кај ортопед и баш тоа прашав на прегледот , ми рече да не ставам. Така да мислам дека е иднивидуално, најдобро ќе ти каже ортопед дали да ставаш
Bezbeden e za koristenje pretpostavuvam. A probiotik vaginaleti , ke moram da konsultiram dr ovaa nedela pak
Братучетка ми не ставаше, малата и е година дена , и рекоа на ортопед дека не треба. Ќе си прашаш секако, знам дека не е задолжително.
Dobro utro devojki 36+1 nedela sinoka vo son jaka glavobolka merev pritisok 140 so 90 prv pat mi se kacuva I bas se isplasiv se napiv polovina apce metildopa pa mi se spusti, utrovo koga stanav merev pak 110 so 70 posle cas I polovina merev pak 120 so 85 nekako maliot Kako pak da se kacuva, iskreno mnogu sum isplasna ne znam Dali uste odma da se javam na lekar Ili da pocekam I Kade da se javam na internist Ili ginekolog iskustvo od nekoja mamicka sto minala niz istovo
Здеаво би сакала да ве прашам дали некоја се им соочено со нешто слично. Бремена сум 22ра недела пред неколку дена бев на контрола поради зголемен исцедок ми рекоа дека имам габична инфекција и ми дадоа Макмирор, од кога ги користам наутро имам благи болки во долниот дел во стомакот, дали е тоа нормално?
Taka e, taman rabota jas I koga nisto nema sum nedelno na pregled ne pa li so pricina, sinoka samo sto mi se pokaci Sega e dobar normalen e konsultiran e doktorot sto ke me poraga rece da sledam Ako pak se pokaci pak da se napijam metildopa I da gi pijam na 12 Po edno. pa zdravje so gospod napred se nadevam nema povtorno da se kaci, Ako Ima problem vo ponedelnik ke me zadrzat vo bolnica....