Жолчно кесе се јавува вп тековна 5та нед ..а плодот зависи можи и покасно.. јас сум учила и знам како е а и матичниот кажа..само што ги оставаат до 6та полна фа не е одма чистење уште од 5та...
Девојки подарувам дрвено креветче без душек ако на некоја и е потребно, подигање од Скопје. Не можам слика да најдам, а не ми е дома моментално. Бело е, се спушта едната страна, има опција за лулање и доле има две фиоки. Ако има заинтересирана пишете ми во порака.
Здраво идни мамички, 5 месец, чудни болки чувствувам последниве 2-3 дена околу влезот на вагината, левата усна, препонот кон левиот зглоб, непријатност при станување, седнување, вртење при спиење. Исцедок немам, печење, чешање ништо.Бев вчера кај матичната ме прегледа и вагинално и ехо се беше во ред веројатно од повеќе пешачење па ми препорача да пијам повеќе магнезиум. Да не случајно некоја имала слично искуство?
Јас од првата бременост се сеќавам дека се прај брис за група стрептококни бактерии, баш гледав на апликсцијата мое здравје не можам да го најдам рез од тогаш. Сега овај за листерија ме зачуди, ама како што кажа матичниот дека треба, така.
Isto skoro 21 nedela, od pred nekolku dena isto bolka kaj preponite samo mene od desna strana i ne mi e postojana na nekolku sekundi a i da recam ne e neizdrzliva. Dali bebe pritiska dali i jas se opustiv poveke so pesacenje ne znam. Jas pravev i urinokultura rekov da ne e ness bakterija ama nisto nema.
Најверојатно ти бил покачен притисокот од главоболката. Метил допа делуваат после ден два, не намалуваат веднаш. Следи го притисокот но не се преоптоварувај мене во претходна бременост до 140 не ми даваа терапија.
Летото кога ме фати стомачниот ми траеше 24 сати,ама сега со ова на инфузии завршив. Денес ја примив 2 инфузија се надевам ќе сум подобра. Брбушко сега и поактивен е фала му на Господ добар е.
Оох леле, ајде од инфузиите мора да си подобра, нека врви само. Јас па закачив некоја кашлица, ребрата ме болат од кашлање, додуша денес ми поднамали, вчера беше кулминацијата изгледа. До некни се молев ајде нека излегва бебе не можам поќе, сега си викам нека оздравсм убо, нека почека малку
Devojki od koga pointezivno osekavte sirenje na matkata potocno bolka od sirenje. Mislam nemam pojma so e i kako e denes osekam nekoja cudna tapa bolka vo predelot kaj matkata nekade vo prava linija so papokot pa nadole i neznn od sto moze da e. Mn grcevi uspat mi stavra denes bebevo mozno li e toa da e ima dvizenje a osekam kako ja potcepnam da se podmrdne grcot mine a bolkava ostanuva. I prethodno mi bilo taka ama ete paniki.
Истата мака цел ден денес, 17та недела сум, почнаа некои болки ако можам да ги наречам бидејќи се трпат. Јас забележав дека поинтензивни ми се во горниот дел на стомакот над папокот, а некогаш целосно цел стомак. Од тапа болка до грчеви, на интервали. Јас досега не сум имала никакви болки иако читав дека менструални се нормални во рана бременост, јас немав. Затоа и јас денес загрижена. Се надевам ќе не утешат поискусните. Јас пијам 400мг магнезиум еднаш на сабајле, ама денес се напив два пати, се надевам не претерав.
Mislam deka do 1000 e dozvoleno taka mi imaat kazano vo apteka. Tolku i ispiv 26ta nedela sum inaku nedela. Razgovarav i so koleska mi ima kazano se sto mozis da trpis od bolka r normalno zasto cel organizam se menuva esnooatavno ama sepak strav pusti
Vo 23 ,a prvoto 18 I ne e ic mirna eve nemozam dur da spijam (slatki maki) prvoto bese pomirno ama pak izleze placka se nadevam sega obratno
Толку многу ми се спие едвај се држам на нозе веќе една недела. Толку многу што и домот си го запоставив, едвај функционирам со тригодишното дете.