1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ednas te bockaat na gladno,potoa pies voda so seker pa pak te bockaat i cekas rezultati.
    So lesno mesinja.
    Sekoj maticen izgleda razlicno.Mojot naplakase 2000 denari za 4D.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Зошто за скриен шеќер да се малтретираш на ГАК, нека ти даде упат матичниот за адријалаб или за авицена. Мене во авицена со упат ме кошташе 39 денари. Процедурата е многу лесна, ти земаат крв, па ти даваат да пиеш гликоза, па чекаш еден саат и пак те боцкаат. Во авицена ко човек си седев во чекалната пријатно удобно, на ГАК е луднаца.

На <3 pleza4e <3, awl, *цветче* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Мешиња да прашам за совет, последно на контрола бевме на 5 јуни, бев 16+6 , мм сака да одиме денес, а јас мислам да почекаме во понеделник барем да помине месец и да влезам во 21 недела да се видат подобро органите. Што мислите?

4. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Ако се работи за втор скрининг, мислам дека и ќе ве вратат, бидејќи одев и во Систина на закажување ми рекоа со полна 21 дека треба...

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Да за втор скрининг ќе одиме, фала ти @awl не знаев дека е така, ќе почекаме.

На mama89 и awl им се допаѓа ова.
  6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas bev vo polna 22 nedela, recisi 23 nedela, kolku pokasno tolku podobro ;)

7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Да да јас бев во понеделникот со полна 22 во 23нед во Ремедика кај Елена Петрова 3500ден ама алал да се парите,точно навреме ме повика,и мажми со мене еден саат секое делче на синко му го измери,анализира,објаснува слика зумира се ни покажува .љубезна.фина,професионална ма немам зборови ,прњ презадоволнаа сум :)

На <3 pleza4e <3, Bond Girl и kristina.k им се допаѓа ова.
  8. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Mama89 vagilen ili abdomenalen e ovoj skrining kako go pravat?

9. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    После 3 месец те гледаат на ехо преку стомак, и скрининзите исто, а вагинално до 3 месец само после тоа не.

На mama89, podravka и Maceto123 им се допаѓа ова.
  10. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    И на крај те гледаат вагинално за да видат како е грлото на матката, дали е омекнато, отворено или затворено, а онака цело време низ бременоста абдоминално

На <3 pleza4e <3 и podravka им се допаѓа ова.
  11. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    И јас одев со полна 22 недела, т.е 23 г.н на ГАК и ми рекоа супер сега и бебе е поголемо и се поубаво се гледа...Со среќа

12. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Да за приска 1 ти треба само упат од матичен си одиш во лабараторија, и веднаш завршуваш работа без да чекаш и за 2-3 дена се готови резултатите и може да ти ги земе и некој друг, само ќе ја оставиш белешката што си платила, на ГАК за скрининг и приска 1 заедно се плаќа 350 ден.
    А за кај матичен секој различно си наплаќа, кај мене за скрининг на 4Д и за 4 брисеви што ми ги зема. а и они ги носат, јас не се малтретирам си платив 1000ден за се заедно. Мислам дека само ехо 4Д е 300 ден, како и обично

13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Sto e ziti sve ova so paprative??? Te molam daj prosvetli me :?:

На Ninichka и Maceto123 им се допаѓа ова.
  14. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Здраво и до мене , после некое време успеав да се логирам на форумот ,го дознав полот на бебето женско е :inlove::inlove::inlove:се и се во ред си одговара на неделите:l: ,четситки за новите мамички и бебпчиња уживајте во мајчинтсвото:party::party: @rakce89 опушти се, се си е во ред за два дена ќе го слушнеш најубавиот звук, @delvi и јас месецот пред да останам имав биохемиска бременост испитувава бета Хцг и вредноста беше 6 така нешто , пред денот да добијам направив тест позитивен и веднаш утредента добив не се секирај ќе биде , поздрав :hug::hug::hug::hug:

На awl, delvi, kallias и 2 други им се допаѓа ова.
  15. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Добρо ти веќе готово на κρај си уште малκу ќе се поρаѓаш затоа те пρовеρуваат таκа :) јас имам уште вρеме :) а инаκу сигуρно ќе ми биде незгодно тоа хаххаха ама моρа што да се пρави :)

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Devojki zakaAv na privaten doktor denes vo 19 odam i vednas ke vi pisam sto ke mi rece se nadevam ke imam pozitiven odgovor odnosno ke go slusnam srceto a minutite mi se ko godina do 19 h

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Те чекаме ракчее ти ја пуштам сета среќа а еве додека ти пишувам синко мој се јави и тој те поздравува сака другарче уште едно :) со убаво без паника и позитивна мисла :*

На irenna и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  18. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Eve jas za priska plativ kaj mojot maticen 2000den.toj zima merki i krv i gi praka vo sk, obicnoto eho go naplaka 500den,a za 4d naplaka 1500den.Toa si e individualno, kaj sekoj doktor se razlicni cenite,a i samiot pristap na doktorot-jas licno od nieden drzaven(maticen)ginekolog ne sum zadovolna,site te prekaruvaat za 5minuti,retko koj ti posvetuva poveke vreme,odam i na privatno kaj dr.organdziski-znaci ljuge razlikata se gleda od neboto do zemjata vo se,se razlicni i samiot pristap na doktorot e mnogu razlicen-za posvetenoto vreme i objasnuvanje na samiot pregled i nema potreba da zboram tie 3000den sto gi davam za 5d,ne gi zalam,bukvalno sekoj detal i sekoja sitnica ke ti ja objasni......ete toa e razlikata vo privatnoto i drzavnoto zdravstvo,toa e moeto mislenje.pozz do site i imajte lesna bremenost

На only44you, podravka и monik55 им се допаѓа ова.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @rakce89 што направи ?

20. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Девојκи бев,се е во ρед сρцето чуκа <3, 7 мм поρаснато, на добρо место поставено,сеκс дозволен ми ρече сега за сега сее супеρ, фала ви на подρшκата :)

На MilaP, milamila988, bokace и 16 други им се допаѓа ова.