Кај мене почнаа болки во препони и кичма Мислам дека се распаѓам Има уште доста време за да кукам...ај...
17та недела, втора бременост. Трети ден со висока температура и ужасни болки во коски низ цело тело. Некој гаден вирус. Во првата бременост немав никакви разболувања, ме интересира дали има некои последици по плодот, дали да реагирам кај гинеколог? Пијам само далерон од медикаменти
I jas go pominav, 1 bremenost mi traese 2 dena posle prodolzi so suva kaslica sto duri i rebra me bolea. So bebe se e vo red. Piev i caj od gumbir a i propolis sprej mn mi pomogna. So lesno.
Реагирај си кај него најубаво искрено да ти кажам мене стомачниот ме фати пред некоја недела со амо 5 саати повраќање и дијареа и внесување на течности во тој период иако ги исфрлав отидов на инфузија за да после 2 дена се увиди дека ми се намалила плодовата вода од тоа. Така да нема играчка со вирусиве. Не те плашам ама ништо не губиш од гинекологот ако се посоветуваш.
Здраво девојки, ве молам кој е поупатен да ме информира, дали може на мое барање да бидам на патолошка бременост или мора да има медицинска поткрепа истото? Работам со странки и носам маска, ама сепак ми е шубе... и дали платата до крај на бременост би ми била на 70% од просекот на сите плати оваа година?
Platata prvite 30dena ti e na tovar na rabotodavec...i e 90%. Posle vekje sekoj mesec e 70% i fondot te isplakja. Patoloskata zavrsuva 45 dena pred kraen termin, sto znaci ili odmor ke koristis da popolnis togas, ili ke otvoris porano trudnicko boleduvanje. I ne davaat na tvoe baranje, treba da imas medicinska dijagnoza, pa spored nivna procenka komisijata prodolzuva/ili ne prodolzuva boleduvanje.
Zdravo. 5 mesec bremenost so glavobolka nz so ke pravam. Pritisok 100 so 65. Cela nok ne spiev i povrativ edno vreme. Piev koka kola kafe, voda nz dr. Nekoe resenie nekoja slicno so imala.
Piev jogurt so sol jadev sirenje, moze i od mn lezenje da me boli. Ovie denovi sum poveke vo horizontala. Placenta nisko dole i skoro ic ne izleguvam i ne se dvizam. Mozno e od toa ?!
Здраво, дали некоја трудница имате контакт од др. Александар Бојаџиев од Систина? Ми треба за консултација. Фала
Женски денес 36+4, од вчера ужасни киселини со лошење, не спиев цела вечер... Лошење, ждригање до бесвест, сода, кока кола, рупурут ништо не помага... Денес и преку ден.. ауу таман си реков добро е влегов 36та ова ужас е... Не можам да јадам ништо... Некој чаре??
Oni im pravat i dohrana taka? Isto i za toj den dva dur si tamu te uchat za doenje? Prvo ke mi e pa da imam pretstava
Мислам дека не те учат колку што сфатив. Можеби ќе ти дадат некоја насока кратка и мене тоа ме фати малце страв.. Па планирам да следам и некој курс плус пред тоа да не сум ептен изгубена. Ова ми излезе баш https://m.facebook.com/story.php?st...1vmvhKNSvl&id=100064708478088&mibextid=hubsqH
Мешиња само што ја почнав 32 недела, заприметив наутро кога ќе станам, подотечени ми се прстите на рацете. Отоци на нозе и околу глужд немам. Дали е нормално, да ми се јавува тапа болка во рацете? Како да ми трпнат.
Da normalno e. I mene mi se, nemozam ni da gi svitkam. Ginikologot mi rece mozam da se mackam so nekoja krema sto ladi ili mozes so magnezium krem. Jas nemozam ni da spijam od sto mi trnat.
Majki dali ima kazavte na decata deka odite na poragjaj? Zboram za pogolemki deca koi razbiraat. Jas sum so zakazano i sea se mislam kako i dali voopsto da mu kazam denta ili da si go tera denot ko i obicno, skolo doma itn. Da ne misli sepak..neznam kako da postapam...