Jas da vo prethodnata bremenost, nekolku pati i toa.. ima bezadrenalinska anestezija koja sto e bezbedna za trudnici i ne cuvstvuvas bolka
Да , цела бременост како да почнаа сите да ме болат . На забар бев поише пати него ли години уназад ...
Бев на контрола 34 +3 ама по ехо бебе 32 +2 недели 1922. Докторката вели цело време така си расти 2 недели помалце ама напредува спрема тие недели и сега термино како да го продолжува вели за да почнам на болница нели кога влегуваме во 9 ти таа вели покасно кога и по ехо ќе биди бебето како за 9 ти тогаш. Фактички наместо 10 октомври негде 20 ти се поместува, секако ако дочека до тогаш. Отворена 3 цм се зголемило. За постелката рече дека почнала со калцификации ама од што сум примила 2 зреења нормално било.
Posle glavobolka, bolka i vo levata noga vo preponi. Se ima sluceno kaj nekoja, jas mislev da ne eum istegnala nesto no mnogum8na vikaat deka bebe pritiska na nekoj nerv. Edvaj odam , 19 nedela sum. Placenta malku nisko. Mozno e da e toa i care. Da odam kaj maticen ili...
Jas pred 2 nedeli imav bolki, jaki neizdrzlivi do dezuren zavrsiv dva pati. Verojatno pritiskase bebe nekade, poso se si bese ok na pregled. Napraviv i urinokultura i brisevi mi preporaca doktorot za sekoj slucaj, cisti bea. Ete od togas fala bogu nemam bolki. Ama odmarav 2 nedeli ne sum bila na rabota.Moze se premestuva, se namestilo kaj sto ne treba A i se sirat ligamentite, normalni se i nekoi bolki. Jas so placenje otidov, doktorot tus laden mi kaza pa normalno e raste matka se siri. Napravi si eho za sekoj slucaj. I odmaraj povekje. Mene mi zgolemija Magnesium 2x400mg i Utrogestan 2x200mg.
Zdravo devojki koga se obiduvavate za bebce dali pazevte na plodni denovi i ovolucija i dali ima sansi za bremenost imam redoven ciklus i obidi vo plodni denovi.dali kaj vas sekogas uspevalo na 14ti den ovolucija i plodni denovi ili kaj sekoj razlicno.
Vo petokot bev na kontrola, se bese vo red. Placenta nisko ama ke se pomestuva. Posle kontrola pocna da imam bolki, celo vreme sum doma ne odam na rabota. 90% od denot lezam. Za jadenje sednuvam i tolku. Deneska ko odam edvaj gazam. Inaku i jas pijam magnezium, utrogestan navecer. Brisevite i urinokultura mi bea uredni ,ama toa pred 1 mesec. Taka mi kazaa i mene deka pritiska na nekoj nerv, ligamenti... nz da otidam pak do maticen
https://viafarm.mk/p/3955/premama-d...ti-i-kasuli-za-trudnici-30-tableti-30-kapsuli Овде да прашаш дали имаат останати од акциските 1+1
Kaj sekoj razlicno. Jas ostanav bremena na 9ti den od ciklus. Nema pravilo. Rana/docna ovulacija, x-faktori sto uste ni medicinata gi nema otkrieno. Ne se napnuvaj i opsednuvaj samo. Jas posle dolgi godini neplodnost, koga najmalku mislev i ocekuvav ostanav bremena. Gospod koga sakal. Uzivaj so intimata so soprugot, sakajte se, a toa ke si dojde. https://24apteka.mk/product/premama-duo/
Дали ве боли долен дел на стомак при одење? Со првата бременост повеќе лежев,друг случај беше. Сега ако поодам повеќе одма ме сече и боли доле. Др ми вика као ок е ,тежи бебе повеќе сега затоа осеќам притисок..
Да, ама мислам голем удел има лежењето...јас овие 6месеци цело време лежам само до доктор и веќе како тежи бебе после 5 мин стоење готово мислам ќе ми отпадне и кичма и стомак, дури таа болка и од стол седење ја осеќам..