Devojki Dali e rizicno da se porodis vo 37 nedela odnosno den DVa pred polna 37 nedela, moze li nekoja majka da spodeli iskustvo
Не гледам зошто да биди ризично нели и 1 ден да влезиш во 9 ти нема гајле. Со второто 37 се породив супер беше. 36 +сне во 9 ти така?
Па реално не би требало да има никаков ризик тоа се безбедни недели веќе, јас се породив во 36 +1 па све си беше во ред со бебко се роди 3160 гр, си седевме нормално денови во болница како и сите други, немав примено зреење, апсолутно све си беше океј, немој да се секираш и да треба да се породиш веќе тоа си е спремно
Poslednite nekolku dena mi varira pritisokot najmnogu mi Sr kaci do 147 so 97 Da vo 9 sme ama doktorot mi Vika deka e uste rano deka moze uste da ne e zrelo, a mene mi e strav bidejki nekolku dena mi varira pritisokot a I proteini I albumini mi se malku padnati I maticnata mi veli deka e podobro da Sr izvadi bebeto ne sum pametna sto da pravam
Утре влагам 8 месец ,бебе деновиве некако не е толку активно триста мисли ми се вртат плус и дека настината мир немам . Бебе наместено со главчето надоле така ми кажа докторката спремно било Дали е нормално што не е толку активно Во понеделник сум на контрола ке си пукнам до тогаш
27 nedela, 3+ vo urina. Dali moze da se leci bez antibjotik i dali imate problwm so urinata i vie be? Ova e vtor pat sto mi se slucuva.
Јас мислам докторот што вели да почека така вели за поубаво да си порасни во тебе уште малку ама во таа недела зрело си е бебето и ќе порасни немај гајле ако е подобро да се роди тогаш не се плаши.
Јас да се пријавам само дека се породив, бебушко дојде 37+1, 3270кг. На сите ви посакувам лесен пораѓај како јас што имав.
Честитки мајка Живо здраво и најсреќно да е Јас и ти тука бевме со термин неколку дена разлика, кажи ми природно беше?? Те фатија болки или??
Скрос нормално, бебе зафаќа се поголем простор и притиска се од органи вклучувајќи и дијафрагмата. Ако го носиш повисоко како со пола капацитет да дишеш ќе се осеќаш, ама ќе помине за некоја недела кога бебе ќе почне да се спушта надолу. Многу е поминато малку е останато.
Фала многуу, да се гушкаш и ти брзо со бебуш да неколку дена бевме разлика на 23ти требаше да се породам. Ми почнаа во понеделникот сабајле контракции на 5 минути и ме примија одма, утредента во 19ч се породив природно и супер поминавме.