Devojki bev na eho, malce se isplasiv, imalo mnogu plodova voda. Na internet citav svasta. Maticnava mi vika moze da e gestaciski dijabet. Ama toa proveriv, vo red e. Drugata nedela me prati na GAK da me vidat. Imala li nekoja druga pokacena plodova voda, 26 nedela sum
I mene mi rece doktorkata deka ima malku povekje, i deka lici na gestaciski dijabet. Ama jas vrednostite na insulinot vo OGTT testot mi bea vo granica i me stavija vo nekoja dijeta
I na mene mi se vo granica, bas minatata nedela (25ta) go pravev. Uff raat da ne e covek. Ke odam na GAK denovive. Ako e za dieta ne e problem. Ne trebase na Google da se rascituvam, svasta procitav.
Ај хелп некоја мама...денес на контрола пораст на ЛАТЕРАЛНИ КОМОРИ 10 мм тоа било на граница , досега беше ок се,ке приметив да беше нешто вродено, ми кажа да направам ТОРЧ тест , дадов крв резултати дури утре баш испаничив,100 пати ја препрашав за последици сто значи ова,вика не паничи ке следиме ако треба и магнетна да сум направела за сигурност. Не видов дали има посебна тема за ова ако се разбира некоја нека пише главата ке ми пукне
Ajde nekoja majka iskustvo Denes 38+3 vtora bremenost. Prvata normalno poroduvanje vo 39ta nedela, ova aber si nema doktorkata veli skroz zatvorena bebe gore i so provokacija da probame ne e sigurna dali kje bide uspeshna….. termin posleden naredeen petok. Dali ima shansi da se sluci nekoe cudo da bide pak normalno ?
Не се грижи. Јас до последен момент го носев помалиот син високо поставен. Ми го притискаа стомакот за да го спуштат.
Девојки на одмор ми е матичниот гинеколог, имам чешање/печење со жолт исцедок. На резултатите од брисевите само кандида се појави ама мене ми стои ова сплет на повеќе инфекции. Смеам сода со вода или камилица да промивам доле? Имам дома ројазол и микорил крема ама не знам дали на своја рака.. Инаку тој ми даде полигнакс ама искрено не осетив некоја голема разлика. Не јадам толку леб, шеќери тие денови.
Девојки се породив и јас, големата ќерка си доби уште една другарка доживотна @Lady Dee јас се породив со првото во 38+5, еве денес повторно во 38+5 се роди и втората, со тос што од вчерс утрото имав болки па ги снема магично, се разочарав малку, па денес дојдов на преглед само 3 прсти отворена и болки нула, ама ми ставија вагиналета па пукавме водењак итн и дојде на свет ќеркичката. Со то за мене не важеше прсвилото дека второто е побрзо и полесно, оти првото ми беше експресно. Ама тоа е, здрави живи да сме.
Денес 36+5, пола ден со менструални болки јакички... Значи не е да прекинат па да почнат него нон стоп... Пиев магнезиум легнав сеа можам да кажам онака ок сум иако пак осеќам слаби болки... Со првото сум породена 37+5 ама немав болки кога отидов, со провокација бев таму трпев болки и се отворив за 12 саати. Последниве два дена имам ко жолт исцедок.... Што да очекувам? Се надевав дека уште недела дена ќе издржам бар 38ма полна ... Се исплашив денес. Вчера бев на преглед се беше ок ми рекоа за 5,6 дена да дојдам пак.
Ista sum i jas, 5 mesec. Ne sum na strogo lezenje no 90% od denot lezam. Ko stanam ko baba dodeka proodam. Polovina me boli, leva noga vo preponi... a lezis nastrana ili na grb. Nozete strogo ispraveni ,svitkani...