Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Здраво, дали има некоја искуство со покачена вредност на шеќерот после 2 часа? На гладно и после еден час се во ред вредностите ама после 2 часа е зголемена...:doh: дали сте успеале само со диета, без инсулин да го решите ова?

2. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672
    До колку треба да оди макс после 2 часа?

На 21kike21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.669
    Беше на втор скрининг? Шо ти кажаа тогаш?
    Јас би ти рекла појди на гак и појди во приватниве кај некој добар за скрининзи.

Во најголем број на случаи, полихидрамнионот е резултат на гестациски дијабет. Ама викаш си проверила- огтт и тримесечен HbA1C.
    Рх фактор како ти е?

Кај мене испадна или идиопатски или како резултат на прележана инфекција со парвовирус непосредно пред да ми се појави полихидрамнионот (јас ниеднаш не бев со никакви симптоми додека бев бремена, ниту пак сопругот и детето), ама многу се поклопува со тоа дека бебенцето имаше блага анемија кога се роди.

Како и да е, немој да се плашиш. Претпоставувам дека не е премногу зголемена како кај мене шо е добар знак, а и бидејќи не си влезена во трет триместар можи да се третира со индометацин (строго под надзор на доктор) и да се повлечи.

Ако можам нешто да ти помогнам, тука сум. :hug:

Другарка жива, здрава и од Бога благословена да е и малата принцеза, а мама што поскоро да се опорави и да гушка две убавици. :l:

Ја дочека Кристинка да се врати од одмор?

На MartinaMM, sani99 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  4. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    399
    Одамна е пишано ова ама да те прашам, дали ти помогна таа протеза за Карпал тунел на рака?

5. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.933
    Допаѓања:
    4.983
    Mila fala ti mnogu na odgovor. Utre odam na klinika ke vidam sto ke kazat. Rh- sum, maz e Rh+, mi rekoa 28nedela da primam injekcija (utre vleguvam vo 27). Ogtt e onoj test sto ti davaat sekjer da ispies po 2 casa pak proveruvaat? Toj e dobar. No trimesecen nemam provereno. Vo laboratorija regular ili na klinika, od koj da baram upat. Doktorive da me upatea za nesto ne e loso, poveke od tuka sto citav proveruvam. Torch isto nemam napraveno, da napravam li sto mislis?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Девојки сега на влошката приметив една мала точка крв едвај забележлива.На бришење нема ништо.Имав бактерија на уринокултурата и примам вагиналети,вчера го ставив последното. 30 недела сум.Пред една недела бев на преглед се беше во ред.Имал ли некој искуство?

7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Pred malku me kasna osa dolu na nogata. Da ne pravi nekakov problem vo bremenost? Ne sum alergicna ama gledam pocnuva da otekuva mestoto.

8. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.996
    Допаѓања:
    1.743
    Мајки вие што пиете фолна метилирана... каква фолна пиете?
    Пијан фолна со б12.. таа р 600 мг..сега ми рече плус уште 400 да внесам да купам..бев ми дадоја на солгар? Дали некој ја пие и дали е океј?

Прикачени фајлови:

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Vaa od 400 jas ja pjev ja zameniv so 1000 taka mi rekoa ima vo eurofarm samo od 1000 mi kaza dr deka bilo poefikasno edna od 1000 otkolku 2 da pies razlicni. Sepak konsultiraj se so dr kako ke ti kaze. Sega deka pocnav so premama mi ja namali pak na 400 folnata

10. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    358
    Женски искуство некој да ми каже,
    Утре одам да отворам породилно после патолошка, дали документите треба јас да ги однесам сега негде, или да чекам да се породам па после тоа сите документи заедно да се носат? И што све документи требаат за породилно да се приложат, и каде?

11. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.354
    Допаѓања:
    3.278
    Dokumenti prilozhuvas otkako ke odneses otpusno pismo od bolnica kaj ginekologot, toj ke ti izvade oficijalno boleduvanje, ke ti ispecati, boleduvanjeto, kopija od izvod od bebeto, kopija od l.karta i transakciska i popolneto baranje dostavuvash vo fond. Uspat na istiot shalter ke dostavis : kopija od izvod od bebeto, kopija od l.karta i transakciska, dobiena potvrda od gibekologot za prvo/vtoro rodeno dete i ispecateno baranje.
    Ne ni moras da odis kaj ginekologot, dovolno e na telefon da i javish i ke ti otvori

На mmacichka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.868
    Јас имам мутации и пијам од 1000 на Now. Солгар се супер како производ, слободно пиј си, само Now повеќе финансиски се исплатат.

13. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Pijam od 1000 od Now, 1600 den mislam za 3 meseci. Plus pre mama duo pijam.

14. Marija19971997

Marija19971997 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Здраво мамички. Дали некоја има искуство со втот скрининг во Плодност. Се двоумам помеѓу Марија и Кристинка...

15. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Фала ти :hug:
    барем ни дозволија да дојдат мажот и ќерката и се запознајвме сите, цела фамилија се изгушкавме.
    Инаку да ја дочекав Кристинка :clap:
    Таа ме имаше закажано нпреглед на првиот работен ден после одмор т.е. на 03.10 а мене утрото од 5ч ми почнаа доста јаки болки и си реков ни до прегледот нема да издржам, па магично престанаа :(
    Кристинка прогнозираше за другиот ден, јас реков ако продолжат во текот на денот ќе биди уште ноќта на 4ти, ама сепак Кристинка си беше во право, бебчето си ја дочека и од одмор и плус на смена да е. :lol:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  16. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.996
    Допаѓања:
    1.743
    Па као ддмек во пре мама, фемибион немало б12, а во фолната што пијам на прегнакаре.. има б12.. и сега само таа и плус таа на солгар така до 3 месеци...а после ќе ми сменел други витамини како фемибион 2 директ...

17. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    9.709
    Да, ама ни во фемибион 2 немаш метил фолат и б12 така што и после 3ти месец ќе треба да пиеш метилирани плус од фемибион 2. Јас цела бременост ги терам метил.фолна 1000мг на now и метил.б12 на џејмисон

18. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.868
    А имаш мутации па ти рекол докторот од 1000 фолна или? Зошто јас имам мутации и за б 12 си пијам метилирана исто од Now.

19. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Jas pijam na now od 1000mg. I metilirana folna i metiliran b12 od istata firma Now

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Devojki vie sto ste doma vo bremenost i e preporacano lezenje miruvanje.
    Celo vreme ste vo krevet ili... bolki vo grb vo kicma vo noga vi se javuvaat? I kako obicno lezite, na grb, na strana... ili toa ne e tolku bitno