32+ јас денес дишам "на шкрги"...има некоја мајка како мене или мене нешто ми се случува? Бебе уште е високо горе, кај папок ја осеќам, клоца партал прави
Па од ко ме задржаја, продолжив да се отворам, накај 5 прсти го пукнавме водењакот и се зголемија болките и се забрза процесот после тоа автоматски.
Igg антитела кои ти се создале од претходно прележана инфекција, болест и сл. Игм ти се за активна (тоа немаш значи овие ти се за изминати) Прати си ги секако на матичната за да ги види
Да ти се придружам особено кпга ќе легнам мислам дека уште толку притиска на дијафрагма па и носов некако отечен си го осеќам, додуша цела сум си потечена
Ај да си поплачеме заедно сабајле од сон се разбудив и не заспав повеќе од што бев затната и тешко дишев отоци немам никаде, за среќа, ама ова, зафркнато е некако
Е тоа е периодот кога можеме да спиеме ама уствари не можеме. Секој ден од 5 сум станата ако ми веруваш и кокошките ги заебав ама се тешам уште 4 недели ќе ги издржиме мушки после и јаже ќе скокам ако треба
Јас од Јули сум зомби, периодот кога треба да спијам, јас сум будна, киселини ме удавија, теписиве секое сабајле во 2 па 4 па 7 па 9 си ги мерам, ноќта ден, денот ноќ и сеа гратис и ова со дишењево какво машки, не се они ко нас храбри, ние женски ќе си издржиме поштено до крај
Jas pak so paniki, pri stavanje na utrogesgan nekako mi bese malku posiroko ne e kako prethosno 27 od denes. Mozno li e zaradi vozbuda da se siri dole? Malku poveke galenje so soprugot i otposle ja staviv plus beba a osekam cela bremenost dole denes i nekoi vibracii mi stvara normalno li?
nikogas ne sum bila so poveke stravovi i paniki ama vajlda deka prva bremenost vtoriot pat zdravje vajda ke znam i ke bidam po sig vo sebe i vo teloto i najbitno ke znam koe e pravilno koe ne ti blagodaram za odgovorot
Za vibraciite, nekad mislam deka imam mobilen telefon so drma vo mene Koga vibrira, koga pulsira (verojatno ika). Ne se grizi normalno e da ne se osekja bebe sekoj den, nekoi denovi mislam me roga kloca na site strani, nekoi denovi edvaaaaj zabelezuvam dvizenje. 27 od denes isto. Zavisi kako e namesteno. Se dvizat vnatre, ne stojat vo mesto celo vreme (barem dodeka ima mesto).
На 18 имам 2 ра контрола за 2 недели,досега немаше спомнато ништо нон стоп мереше комори. Се изначитав глупости ,стигнале резултатите но дури понеделник не била мк викендов. А од што ти кажаа дека се зголемил/намалил? Пиеше нешто?
Здраво девојки. 18та недела сум вчера се разбудив со отечено едно око, горниот капак. Само оток без никакви други знаци на инфекција. Се посомневав дека нешто ме има каснато на спиење. Бев кај матичната ми рече само ладни и камилица облоги и лоратидин по едно навечер, кое не го испив бидејќи до вечерта отокот се поднамали. Сабајле станувам сега како нов оток под истото око, сега веќе се загрижив. Дали е ова некоја состојба од бременоста? Значи вчера над око, денес под око, окото е добро.
Жолт исцедок во бременост е знак за инфекција? инаку 13та недела сум. Вчера правев брисеви . Правев и во 9та недела бидејќи имав чешање и испадна дека имам Гарднерела
Не сум пиела ништо, на вториот скрининг ја видоа , на контролата за две недели веќе беше намалена, на првиот преглед ме уплашија , не ми ни објаснија што е ни како е, на контролата закажав попладне на гак, убаво ми објаснија, ваљда немаа многу гужва попладне па можеа повеќе време да посветат. Страшно звучи кога то го кажат но само позитивно, ако се намалува нема проблем, еве бебуш е два месеца веќе