Не мора да значи. И јас имав жолт исцедок и уште имам на моменти, но брисевите се чисти, урина стерилна.
Cestitki od Mene mi e rano, rana prolet ama da si prasam dozvoluvaat poseta? Aj mm ke izdrzi bez mene ama deteto teshko 15nedela sum i nekako simptomite ko da namaluvaat, rekov ke se raduvam na loshenjeto sto namali uzasno beshe ama vaka dva dena od um sum izvadena
Ke vidis najsigurno na novite brisevi, da ne e bakteriska infekcija. Iako generalno zolt -zelen sekret od bilo kade (vagina, nos , grlo) e znak na infekcija. I jas imam svetlo zolt iscedok, cisti brisevi i urina, verojatno od utrogestanot e kaj mene. Koga go piev nemav, sega pak stavam vaginalno i imam. Ako stavas i ti moze od toa.
Уште една недела и порајат ќе дишам, иако докторката го продолжува датумот заради бебето јас пак ќе сметам по првиот датум. Како си ти?
Ќе издржите и по твојот и по датумот од докторката, уште малце остана Јас денес 26та недела, уште 1 недела ме дели до првичната мала цел да прејдеме во 7ми месец па да си зададам нова кон побезбедни недели инаку вака се осеќам супер, по малце почнав да се движам иако ми е многу страв да се опуштам како што предложи докторот, ама помага ептен и ова 15минутно станување
Како ти кажа докторот? Ќе помини брзо времето ајде јас си мислев дека лежам нема да ми врви ама некако брзо, само позитивно и не се плаши.
И јас си одам спрема менструација, иако докторот мене ме води 10тина дена понапред. Но, мене искрено килажата/должината не ми е толку репер. Јас денес сум 32ра, и јас како @Fenix05 си задавам помали цели бидејќи на далеку ако гледам ме фаќа анксиозност. 32ра ми беше цел, бидејќи знам официјално сум осми (негде од 31 негде од 32 сметаат). Сега наредна цел 34 недели здравје .
Па докторов вика дека супер држи серклажот и може да движам нормално, ама сепак е многу рано за да се опуштам и да се вратам 100% како пред компликацииве, вака подобро умерено за да не ме залегнат пак строго ќе ми отиде психата. @Isabel јас и ти заедно ги славиме саботите како празник
Не да се исплашив,неможев да одам, а што ти рекоа ако не се намалува? Мене ми спомна да одам на магнетна во систина,но не кажа што на пример потоа,последици лекување... јас како што сум паничар и плачко незнам како би го издржала тоа. ( недај боже д се деси) мило ми е за вас .
Дали некоја од вас се соочува со депресија? Не можам да се контролирам веќе, не знаете што се низ глава ми минува... Дајте совет, мора лек да има, чаре.
Поинако пишуваше за вредности кај мене, и баш кажа не ми е валидно одсабајле повисоко после пониско,да си напраам поново. Пак нека каже некоја поискусна. 5 било нормално така кажа.
Точно и јас така си велев од 27 недели ајде барем 30 па 32 па 34 и така така си врват неделите ама психички бев спремна и за порано ако стаса само здраво живо да се роди и не се плашев кога ми рече док 2 цм си па 3 цм отворена јас опуштена воопшто не паничев. Ви посакувам и вие да истерате барем колку јас па и повеќе
So depresija ne sum se spravuvala, samo momenti na negativni misli pa fala mu na gospod pominuvaat, ne znam koja vera si no molitvata mnogu pomaga i vo momentot koga ke se voznemiris probaj smeni nesto muzika pusti istusiraj se obicno jas vo takvi momenti ja pustam vera, nada, ljubav pesnata. Ako ti treba razgovor pisi mi vo poraka dostapna sum poveke vreme.
Mila samo ne sedi doma celo vreme. Osven ako ne si od doktor stavena na kompleten bed rest. Mene doma depre me fakja ako sedam 2-3 dena bez da izlezam. Na rabota koga odev drugo mi bese, vaka doma pobudaluvacka. Malce sonce, vo dvor ili pred zgrada. I zboruvaj so nekogo. Jas imam edna drugarka sto ne odi na rabota, pa na nea i tresam se od dusicevo. Nas trudnite i hormoni ne mavaat i se e pojako. Ama definitivno sedenjeto doma na lugje koi bile aktivni i so lugje postojano, potesko im doagja. Ako treba porazgovaraj i so psiholog. Moja drugarka i vo bremenost i postporodilna imase teska, odese na psiholog so razgovori mnogu i pomogna.
Да јас, затоа гледам секој ден да излегувам да имам активност. Работам уште а ми рекоа веќе да одмарам. И со болки сум ама пак се движам земав појас ставив... муабет по тел многу со блиските и гледам ич да не сум сама. Серии, музика, со малава само се занимавам. Ме фаќа страв после пораѓај дека дома ќе се затворам и затоа сега секој ден излегувам макар и до продавница. Гледам мн онлајн страни за нарачување само планови некои правам.
Многу често сум сама . Кај да одам со две деца, без кола. Толку ме има навасано што ни од кревет не ми се станува деновиве, само тежина осеќам и плачам.