Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Емоциите мене ми се ролеркостер, со тоа што повеќе плачам отколку што се смеам. Тоа е така најверојатно оти поголем дел од денот сум сама, по телефон не ми се разговара со никој. Не сум на бед рест, не сум на мирување, ама ми е страв да се движам заради должината на цервиксот, иако ми викаат дека е во граници. Ретко излегувам од дома, еве денес сопругот ме убеди малку да излезиме, дури и ме убеди креветче да купиме ( се викам дека е рано да купувам било што). Викам да влезам само во 7 месец и може полесно ќе ми биде после.

На *Amethyst* и LadyC им се допаѓа ова.
  2. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    179
    Матичната ли ти кажа за магнетна? Мене никој не ми спомна такво нешто, на гак ми кажаа дека воопшто не ги сметаат за проблем до 12мм, јас бев кај Маја Котева Мираковска. Мислам дека ќе нема проблем но ако сакаш да си помирна нека те видат и на гак

3. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    76
    Адамова ми кажа дека 10 е граница,а предходниот ден бев кај матичен,ништо не спомна + и кај двајца во државно (порадиболовањето),ок кажаа но сепак за бидам подготвена ако се деси предвреме пораѓај поради притисок од миомите. Сега скоро на крај ми прави стресови,а од нервоза одма имам болки и притисокот денеска висок.

4. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Шетај надвор пред зграда, куќа. Викај гости. Одете со такси негде. Нека те земе некој било како, излези само. Која недела си?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Женски јас 37+3, болки еден ден, друг ден ништо, денес со болки сабајле па се смирија, а сега чести столици ко нагон за у вц без болки... се спрема телово или?? И главоболка исто денес чудна...

На BambyLove, LadyC и Dzulija* им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    31+0 од денес.
    Денес сум поарна, ама има денови и иде главава на 300 страни. (facepalm)
    Никогаш ваква не сум била, сега некако ептен тешко минувам...

Ти кога си на контрола?
    Да не ти правам паника, ама има шанса и да има нешто. :)
    Мене со првото у 37+2 ме породија (добро ја без плодова останав ме задржаа итно) , ама на ЦТГ кога треба да одиш?
    Може и лажни да се, поголема е веројатноста за тоа, ќе видиш како ќе ти е цел ден. Сега како си?

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Па еве ме пола од 7ми го минувам и пак ми е исто. Баш како што опишуваш. Дали и дека 2 деца плус дома, сама по цели денови, чисти, пишувај домашни, работи, ручек прави, у бубањ. Абе пукнав.

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Пополека се припрема е сега кога ќе биде никој не знае може вака и до 40 да те тера :D Мене кога ми пукна водењак никакви болки немав и тоа во 38 ниту предходно болки а сум била 2цм отворена :)

На *Milicka* и LadyC им се допаѓа ова.
  9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.357
    Допаѓања:
    3.283
    Мене и со едно дете ми е така...тек па сеа коа ќе почнат дождови па зими, па едно депримирачко време, затворени дома, баш коа ќе бидам најголема...ау депресија не ми бега

На Kikikikiri0405 и LadyC им се допаѓа ова.
  10. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    32+ ама се потешко и потешко е.
    На последна контрола кога прашав за царски ми рече ќе видиме.
    Кога да очекувам од прилика-втор ќе ми е и мислам ќе можам да го закажам.
    П.С. Кога почнавте со купување и прибирање за бебуш.
    Мене ќе ми се 9 год разлика, ништо немам побарано,нити креветчето , душече сакам ново, ни аливчина ништо.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ни јас. Ќе речеш две машки имам веќе ама подарив се , не планирав трето, немам ни количка, креветче треба да земам, ни транспортер, ни бодивца. Ај другово ќе го вртат од еден на друг од гардероба, ама сега почетно немам земено. Дури ни за од болница.

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    А јас 35 недела уште ништо не сум спремала.. креветче имам и количка од поголемото. Алиштата и јас ги дадов на братучетка, не планирав машко пак :rofl: сега пак назад уште не сум ги земала да ги преперам испеглам, средам во шкаф.. ни козметика немам земено,ни алишта за од болница ништо буквално, си викам ај нека почека до термин од другата недела полека ќе средам :D

На LadyC и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.
  13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.357
    Допаѓања:
    3.283
    Хахахахахахах ме изнасмеа со делот "не планирав машко пак". Ја од истата причина нејќев да ризикувам, затоа одма прибирав назад се што сум подарила :D Ама затоа сеа после ова бебе давам неповратно.

На LadyC, MinnieM, Joanna28 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672
    Мене ми беше нултата вредност 3,9, па после 1 час 5.7, па после два часа 6.2... чудно ми е што после два часа не почнало да паѓа туку само се покачува...

15. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    4.985
    Devojki, rezultatite za Kombusov test za kolku vreme se gotovi? Ponedelnik sum zakazana. Mi kaza maticnava posle so rezultat kaj nea da odam, da ja kupam od apteka i ke me bocne. Si vikam od toa da ne mi e pokacena plodova voda. 28ma vlagam sleden petok. Sakam odma da ja primam.

16. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Вторник сум на цтг пак... Сум спиела вчера ок беше, сабајле станав со енергија пеглав, средував и сеа без здив останав и болки ме фатија. Па да ставам ручек набрзина и ќе лежам... сама сум со малово па малце паника ми дојде :D Ќе издржам валјда уште два дена. Првото ми е родено 37ма, сакав сега бар 38ма да влезам... поголемо бебе полесно се чува

На LadyC и Dzulija* им се допаѓа ова.
  17. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.036
    Секој петок после 9ч за трудници треба да има резултати од кумбсов и крвна група. Но мене последно не ми беа готови, понеделникот беше неработен, тек во вторникот ги зедов резултатите.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.357
    Допаѓања:
    3.283
    Понеделник правев, ми рекоа петок после 10 да дојдам. Бидејки среда е неработен ден, да не каснат нешто со резултати (ма да не ми се верува) оди во понеделник

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Sto e Kombusov test?

20. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Посетите повторно се забранети, наводно сега последниве недели, откако важат пск препораките за маски во здр установи, иако никој не носи. Бебето смее да го види само таткото, на врата смејат да дојдат, нормално мажотми беше со ќерками, додуша со нив беше и свекрва ми и фала богу никој ништо неми рече. 5/6 мин го видоја бебето, уште 5/6 со мене постоивме да си ја погушкам големата. Е другоот ден дојдоја дс ми донесст нешто и си помислив ке подизлезам на врата, ама една сестра им кажа декс не смее. Значи до на пролет можи секскви промени да има.

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.