Еее супеер па од седум два ипол саари те мислам ќе ре карам ! ајде сега уживај цо бременоста и со лесно иии уште малку ни е родееендеен
Супер @rakce89 баш ми е мило, уживај си сега. А кога спомна секс, јас еве 20 недела влегов уште сме немале од ко направив тест. Матичниот ми дозволи, ама што знам на двајцата ни е страв, а и знам дека нема да се опуштам. Плус мм пости сега...Ќе издржиме до крај си велам.
И забоρавив да пишам 6 недели сум и 3 дена а бебчето ми е поρаснато и одговаρа на неделите одговаρа на 6 недели и 4 дена ρече и тоа е добρо на 12 недела пρеглед да напρавиме пρисκа мислам ми ρече деκа се виκа
Јас бев на 2 гинеκолога и 2 ми ρеκоа се што пρавеше до сега и од сега,а овој ми ρече со десниот јајниκ сум останала и нема ништо на јајниците уρедни и ρече добρо е што сите κонтρоли ги имаш напρавено пρед бρеменост
20 недели целибат . И ние сме немале одкако направив тест. Мм се плаши да ме допри да не ме повредел или нешто слично. Уште кога одев на првиот преглед ми напомена за тоа да прашам, дали смеам да имаме секс, ама јас од возбуда заборавив и сега исплашен е кутриот не ни помислува на тоа, само си подголтнува . Утре сум повторно на преглед, си велам нема да заборавам да прашам, ако треба и медицинска белешка ќе му набавам. Смеа на страна, само нека е се во ред со бебчето, се друго ќе средиме.
@Bond Girl ми се чини маживе повеќе се плашат од нас. И јас се чудам како издржавме, ама се издржува, да е се во ред па ќе надокнадиме (се надевам).
Женски уживајте во бременоста и доколку е се во ред слободно имајте си секс. Мене матичната ми дозволи уште на првиот преглед, и си имавме цело време и верувајте дека кога е меше помало се е полесносите мажи повеќе се плашат, па и мм се плашеше ама јас му викам ајде уживај не му ја мисли е сега е најтешко во 9 ти ќе видите. На бебе ништо неможете да му направите, само вие двајца можете да си уживате, се разбира доколку е нормална бременоста
На иста бранова должина сме во првото тромесечје превентивно дури се зацврстел убаво плодот подобро било без такви работи така ми рече првиот гинеколог каде шо одев и шубе ни беше на 2та.Асега овај гинеколог не го ни прашав оти откако почна да мрда синко некако глупаво ни е + ќе треба да внимаваме и на штрек цело време за нас тоа е ради реда и за чудо не ни фали ке ми го гушни мешето од зад грб поголеми романтики каде
Ostanav bremena so invitro i toa so bliznaci i doktorot ni zabrani site 9meseci i pred toa malku pauziravme pred invitroto a jas mu vikam na maz mi pa koga ke se porodam pa ic em rana posto carski ke bide em so dve nema da mozeme glava da digneme deka sme si sami nema koj da ni pomaga vikam 2godini ke ne fati pauzata hehe ama se se izdrzuva za tie sonca kogA ke ne ogreat...
Тие кои со пропорака имаат забрана за односи, тоа си е ОК. Ама другите кои изводите, има да ве наплескам! Бебето не осеќа ништо, ниту пак можете да го повредите со нормални односи. Не некои пози Бог да чува, ама барем за нас ова е многу важно! Како што се решивме брзо за второ дете, ако оставевме стомакот/раната и што ти ја знам да не плаши, имаше да ја изгубиме блискоста во тој поглед. Немојте да се плашите ако медицински стравот не ви е оправдан!
Isto i mene kako @podravka mi zabrani doktorot do 3 mesec, no sega si odam kaj maticniot ginekolog i veke utre pravime 13+0 ,a kaj dr.organdziski neznam koga ke odam na kontrola za da vidime sto ke ni kaze okolu toa,a so dusa cekav da minat ovie 3 meseci bez odnosi-maticniot zaboraviv da go prasam na taa tema pred 3 dena koga bev za priska 1 inaku imam normalna bremenost,od pocetok pa se nadevam do kraj,na site im posakuvam vakva lesna bremenost,e sega dr.organdzsiki mene mi zabrani odnosi samo zatoa sto sme bpo i neznael kako ke mi reagira teloto vo tolku rana bremenost(vo toj cin).
Честитки и со лесно. Убаво ти рекол се што си правела да правиш. Само не кревај тешко, е се уморувај и не се качувај по скали (тоа ми го кажаа на почеток и уште го почитувам). За односи не ни беа забранети до минатиот месец (заради бактерија) ама заретчија малце. Мислам дека е до моите хормони, станав понеманијак )) Како што ти кажува телото така прави. За грижи и психа оптеретување имаш форум и секако сопруг споделувај си Поздрав!
Prirodno ostanav da ne go napravev testot ke nemase ni da znam, si imav najnormalen ciklus duri ne mi ni kasnese ama ete taka sakalo da bide, ti posakuvam sreka za brzo pak da ni se pridruzes vo temata
Здраво, при крај на 6 недела сум ,примам кринон гел, до сега само бело сум имала на долниот веш, денес првпат на бришење ми се појави ептен мали благо кафени точки ништо страшно, ама со следните бришења како да се појачуваше бојата накај потемно кафено накај црно. Требаше тек во понеделник да идам на преглед за СА, ама сега се јавив закажав поскле раб на преглед....дали ви се има случено слично нешто?????
Stefani mene mi se sluci isto vo 6tanedela i odma otidov na doktor i mi prepisa progesteron depo inekcija na 5dena i se uste ja stavam 12nedela sum inaku stavam i utrogestan 3pati na den odmaraj non stop lezi stanuvaj samo za do wc i ke ti pomine jadi ovosje mnogu i uzivaj ke pomine...
Јас ставам секој ден кринон гел и на секој 4 дена примам инекција прогестерон депо. Тебе како ти беше исто кафено?
Da kafeno pa posle i kako partali pocna i jas mnogu se isplasiv togas a trebase da cueme srceva akcija i se si bese vo red najverojatno toa bila zastarena krv i se iscisti posle edna nedela...
јас во сите 4 бремености од кои 2 резултираа со дечиња а третото е на пат, имав крварење во 8ма недела, и за сите примав депо, до 12 недела дабростон, со текованава бременост исто дури и три дена леж2в на болница, сега фала богу е во ред. Само мирување, без напрегање,односи, терапија и тоа е тоа што можеме ние да го направиме. другото си е божја работа, штое наше ќе си дојде. Ако ти се појача оди на лекар, ако треба полежи на болница некој ден,и само смирено, без паника, со позитивни мисли. Ти посакувам да ти расте мешето и да шетаме колички! А rakce89* ти реков се е ок, само терај си смиреко и релаксирано, па да си ја поминеме убаво и лесно бременоста сите членки тука присутни со нашите труднички слатки маки, најубави на свет!