@Konstrakta @emits Fala zenski na info @Kolumna Ako si ti Rh-, a tatkoto e Rh+, za da mozes da primis injekcija baraat takov test i izvestaj od transfuzija. Se prima vo 28 nedela za prva bremenost
Искуство со породување во Систина? Некако доста соленки цени имаат? Дали барем вреди? Колку време седи бебето со вас во соба? Едукација за доење има од сестрите?
Има посебна тема породување во приватна болница, периодов баш активно се збореше на кратко, сите кои се породиле таму се задоволни од се. Бебе може да е цело време со тебе а може да си побараш и да го земат да одмориш. Едукација имаш, помош имаш, сопругот смее да е со тебе горе во соба додека те спремаат и одпосле во посета.
Zdravo dali be safe testot za bremenost e tocen 99% mi go predlozija vo apteka imam uste nekolku dena za ciklus.
Ако си како мене се рано ги раѓам и јас. Не е рано додуша, 9ти месец си е, ама пак излегуваат таман бебенца. Со лесно мајка. Пиши како си те мислиме.
Јас двете ги родив во Систина, се ти е на копче. Имаш копче за сестра да го земе бебето или да го донесе. Твоја желба е дали сакаш да е повеќе со тебе или не. Второто копче е за сестра за тебе, ако ти треба нешто, имаш болки да ти даде за смирување и што и да е . Једино Систина и клиника имаат неонантологија, што и да е за бебе грижа секаква имаат. Те учат да доиш, да го бањаш, се ти кажуваат што те интересира. Е првото кога го родив имаше и бесплатен прв скрининг на срце на бебе и тој ти важи 10 години дека бебето е ок со срценцето, после за второ у ковид ни ми го сликаа како првото ни скрининг доби за срце. Колку поскапо толку помала услуга за некои работи.
Вреди за сите пари, јас пред 3 години се породив таму и сум презадоволна од се. Имаш едукација за доење, доаѓаат сестрите на секој повик за што и да ти треба, а бебето го носат почесто и го земаат кога и да им јавиш.
Јас се надевам така за 3 ( женско по можност ) ххахах, пошто маж не се нафаќа на 3то за жива глава. Вика толку сум завршил со деца правење Ајде како е Господ никој не е, живи били па видели Да ми се живи здрави машкиве секако ќе си ги сакам
Добра сум се држам денес Првото ептен мало ми се роди 2400 од болниц 2200 , цицаше на пола саат, мало ептен и за почеток тешко ... морав да ја будам на саат ипол .. затоа сеа си реков бар над 3 кг да е за полесно колку толку... Чудни болки ми почнуваат пак ич не знам што да очекувам ако ми е второ... А ова за предсемена не да ме исплаши. Да го родам ова живи здрави двете дај боже и после значи маж иде на васектомија
32 недела , утрово ме разбудија малку посилни грчеви во долниот дел од стомакот траеа може некој 10 - 15 секунди во растојание од 1 час . Малку ме фати паника ..
Мојов прво викаше две, само две, па после смени мислење, ама пошо имам веќе две деца (со се него) а у последно време ми лази и гази на живци со легачењето, затворив тема за трето. Радо би него да го вратам кај неговите хахаха. Кај нас шанса нема за такво фаќање, користиме заштита цел живот само кога сме правеле деца не сме се пазеле
И ја сакав женско, мада додека не се роди нема да кажам дека е било какво, докторите двацата ми менуваат пол неколку пати, додуша у Коруновски си се задржа Васо на мислењето последниве неколку пати, ама ќе видам кога ќе излезе. Мада Васо за доказ ми ги сликаше јајценцата и тулето. Може не е од моето сликата де. Од заштита признавам само ја у еден кревет на крај куќа, он во друга соба на друг крај куќа. Инаку да кивне ми се лепи.
Престамаа чудните болки? Како си? И јас еве ако е трето не знам што да очекувам дека се отварам веќе а нема болки редовни. Со првото водењакот пукна а 1 цм само, а со второто пукна водењакот па на болница по 3 саати бев 4 цм а сега веќе 3 сум и така ден за ден си тера.
Да, сум спиела убаво ... Ама сеа пак осеќам безвезе грчеви, менструални болки, кичма.... не знам мене послед два пати само цтг , цервикс ми немаат видено. Утре ми рекоа преглед со рака
Последниве 2-3 недели на сабајле кога почнувам со работа ме фаќа некој чуден осеќај, како шеќер да ми паѓа дури седам, како тешко да дишам... ми се смачува некако. работам од дома и штом прилегнам, одморам не ми е ништо.. претходната недела користев одмор и колку и да седев не ми се случуваше тоа... денес пак се вратив на работа и пак еве исто, прилегнав малку и се смирува... бев и на преглед пред 2 недели кога прв пат се осетив така, се си беше во ред и со бебето и притисокот мој. Правев и ОГТТ тест, и тоа беше во ред... Не знам што може да биде, а не ми е стресна работата воопшто... 29та недела полна од утре.
Istoto mi se slucuva 2 3 pati veke. Merev pritisok ne e padnat pa i jas mislam sekerot. Jas si pijam mn voda dur da pomini a i cokolado si kasnuvam.