Dali mozhe da se ima odnosi vo 9ti mesec? Dali mozhe da e opasno? Bremenosta mi e uredna sega sum 9ti pa me interesira. Vi blagodaram
Mozi da se ima duri veke posledni denovi se preporacuva za polesno otvaranje, orgazmot e toj sto pomaga,taka znaam jas. Еве сега видов дека и од спермата можело контракции да се јават. Ама секој организам различно.
Doktorkata prepisuva apcinja protiv povrakanje ako e od bremenosta a ako e virus, elektroliti, ors, medicinski jaglen.
Чај од ѓумбир или ако имаш антиметил таблети, капки на база на ѓумбир, електролити за да не дехидрираш...
Истото ми се случува и мене последните неколку денови. 26 та недела сум, крвна слика се ми е добро, скриен шеќер се уште не сум проверувала планирам за 2 3 недели. Во првата бременост не ми се случувало вака, не знам дали оти е втора бременост па сите симптоми се многу поизразени....
Добра сум, малку со променливо рссположение, како времето и јас, де сонце, де дожд. На контрола дури на 19ти, дотогаш секакви сценарија ќе ми поминуваат низ главата, ама мора да издржиме. Ти како си?
Da samo broime do pregled. Jas denes sum samo da me vidi dali se otvaram uste, i posle ke odam i na bolnica so edna doktorka se dogovoriv saka da me vidi i na eho pa i jas odvaj cekam da vidam dali napreduva vo kilaza bebeto.
I mene mi se losi, mislam nizok sekjer. Pritisok e relativno nizok duri i pokraj edno kafe, ama sekogas mu e tolku. Dodeka odev na rabota mi se imase sluceno skoro da kolabiram na nekolku pati, so ladna pot i losenje komplet. Posle eden red cokolada kako nova. Nekogas i od utrogestanot sum kako pijana, sabajlevo nemav moznost za vaginalno, pa go ispiv. Sasardisana skroz.
Не се препорачуваат имуно стимулатори во бременост. Утрогестанот мислам дека бетер успива од диазепам. Јас мислам дека во првата бременост се онесвестував од него како ќе легнев така 1 саат најмалце никој не можеше да ме разбуди. Јас да си се пожалам ме утепуваат киселини кога ќе легнам, а цела бременост ги немав ниту повраќав и се кога ќе легнам бебе ми се кажува и стиска на дијафрагма мислам дека немам воздух и како цела крв во глава да ми се собира језиво ми е, а и веќе преку глава. Вие што сте со 2ра бременост дали ве болат препоните од 8ми месец? Мене се ми крцка доле и пука на вртење како раштрафена сум
Некоја 18та недела сум, ама луѓе бебево многу малку ме клоцка, некои денови скоро и да го нема. Втора бременост ми е, со првото уште од 14та недела осеќав како пеперутки и мрдкања. На контрола сум за 2 недели, имате вакви слични искуства или да идам порано? Некоја паника ми се направи во глава
Со второто после 20та недела почнаа оние баш силни удари. До 20та не го осеќав нешто многу. Јас сум со постелка на преден,така да и тоа значи. Благо,кока кола ,легни со перница под кичма и ќе се размрда.
Можеби постелката е на преден ѕид поставена па затоа сега помалку го осеќаш... Мислам дека нема место за паника... индивидуално секоја бременост
Добро мами, денес прв пат до маркет со маж ми да делегирам што да испазари 20мин дали пропешачив додека го свртиме, таква нелагодност ме фати па паника кренав и еве сум укотвена веќе 7ч некоја непријатна болка доле кај јајници, изгледа се лигаментите како некоја затегнатост дури ми е непријатно и бебо кога се тегне внатре. Така што изгледа и планираните 3 прошетки неделно ќе ги скратам на 1 до 2 преку сила.
@Brpbrp од членки тука имам разбрано дека соленки, грицки помагаат за киселини, јас со првото рупурут пиев, сега ги имав у 6ти месец, сега фала богу немам. Уште една недела влагам во 8ми. Денес пак сум шашава. А ме фатат будалите најубаво ми е да спијам.
Кога би се закажал царски се чека до последниот термин или некоја недела порано пораѓаат ? Баш заборавив да го прашам докторот денес како иде тоа