Здраво мешиња најубави Од утре стартуваме 32 недела и веќе може да се каже трудно дека се осеќам. Потешко станува се. Ако седам подолго опашката ми се здрвува, оди па стани. Ако се движам почнува кичма и напред да тегне. Најфино ми е само кога си лежам строго на лева страна. Малку да сменам положба и се јавува девојката Денес цел ден се изнаудира, дали се мести дали понеделнички стартува на најјако кој да знае Далеку ми се гледа следната контрола тек на крај на месец, а уште подалеку деновите до одмор пред породилно. Ама се поминува се се издржува.
Mesinja I jas da se prijavam pocnaa bolki vo kicma, dole kaj sramnata koska, tesko mi e navednuvanje a od utre sum 21nedela a kade e krajot so prvite dve bremenosti nemav skoro ic maka ovaa tretava naplaka za site pijam magnesium I najubavo I najprijatno mi e koga lezam. Placentata mi e na predna strana taka da go sekavam bebe ama ne tolku mnogu za razlika od prvoto sto sekoe dvizenje se sekavase ubavo. So lesno na site
Се е пробано освен рупурут од тоа и небремена имам повратено мака ми е и ме фаќаат зошто ќе се напика нагоре и цела храна ми ја враќа. Не знам дали има врска амА оваа бременост немам качено на килажа многу како со првото и некако како да и е тесно премногу боли сега, а со првото маката беше од 36та до 38ма.
Првото ми е 23ти ноември него во шпикозни не многу дебели, едни чорапчиња под и капче. У транспортер и со ќебенце. Толку. Не сум го наоблакала никогаш многу, фала богу имунитет еве има добар. Кога ти е термин?
Истово ќе прашував Првото се роди во пеколен Август,како новороденче првите месеци по едно боденце и тетра пелена го помина. Сега декемвриско бебе си викам кујзнае колку бодиња и шпикозни ќе ми требаат По другите теми читав,боденце и памучни шпикозни е доволно како слој за тој период,и едно ќебенце одозгора за до кола.
Еве второто ми е февруари во уште поладно, од болница боди шпикозни, капче со танко кебе завиткано и во корпа. Секако одма во кола и дома. А сега 10 ноември термин ако издржи до тогаш боди, ѕивриња, фустанче со долги ракави, чорапчиња, капче и во танко кебенце .
Еве да пишам Едната докторка само ме гледаше вагинално до сега беше 3 цм ама назад е сега 3 цм ама центрирано. Тоа реков што е дека се крати за пораѓај. И пак убаво не знам што е. Др докторка ме виде на ехо и кажа дека бебето исто како до сега 10 дена помало по недели, Од 2200 до 2400 можи да е. Еве да речам 2300 дека е значи не е многу за 10 дена околу 200 гр само ама таа рече добро е проток има добар.
Ако некоја имате такво искуство што значи да ми објасните. Значи ме гледаше вагинално и до сега кажуваше колку цм сум отворена и дека е назад ама што е назад не знам има должина велеше. Е вчера 3ц ама сега е центрирано рече. Е сега ова центрирано грлото се крати или што не знам.
16+5 сум, на моменти знае да ме затегне ( незнам како да објаснам ) лево како кога си трчал па ке те фати од страна да те боли, ама околу 3-4 секунди трае. Вчера лево горе кај желудникот како да ме притискаше тешко ми беше дури воздух да земам. Дали мрда дали клоца појма немам. Како да знам дека мрда какво е чувството... Има место за паника? И приметив ако сум нешто нервозна како вчера повеќе ме тегне на лева страна... П.С. на диета ме стави матичната ја 6кг поправена баткава во 15+4 136 грама беше... Нормална грамажа е?
Да не мисли на тоа дека почнало да се симнува надоле кон родилен канал? Обично мене така под спекулум кога ме гледаат ми викаат има уште простор до доле .
Што е тоа спекулум? Јас претпоставувам дане мисли на грлото да се намалува бидеќи со рака вагинално гледа, прво назад е сега центрирано спремно за раѓање ама пак не знам точно оти на ехо долуе главата ама не е скрос спуштено ми рекоа
Она металното што го ставаат како конзерва да отвараат , за пап брисеви направата, за омекнато грло баш така го кажуваат мислам, барем мене така ми викаа на проверка со рака (грлото не е омекнато, има простор уште до доле) ајде нека каже и некоја од девојките која е поупатена. Вака што ти викаат има уште време,во случај да се породиш ок би било или треба пак за зреење да примаш?
Грлото омекнато ми е одамна, не знаев дека така се вика тоа за ширење хехе. Зреење 2 пати само смеело не треба пак. По мене и по менс влезена во 9 ти во ред е да се породам ама дека бебчево мало докторкиве велат дека подобро барем уште 10 дена. Ама пак ќе кажам не е важна тежината големината ќе порасне важно здраво живо.
Најветојатно мисли на тоа дека се спушта кон родилен канал.Знам другарка што се пораѓаше дека бебето и беше доле со глава наместено ама не право малце како на страна и мака виде огромна, за правилно да излезе треба центрирано да биде како кај тебе али секако си во 9ти така да без гајле. Јас со првото бев 2 недели понапред и не ми го сменија терминот никогаш си остана истиот. Ноември ќе треба да се пораѓам е сега точно кога не знам ама од средина би требало да биде. Сакав фустанче да и земам со боди по долги и доле хулахопчиња памучни али не термо па си викав да не е многу ладно ама па времево какво е до декември топло ќе биде
Malo e za da kloca i da te pritiska na dijafragma. I za da go osekjas za da pravi tegobi, kako sto kaza 136 grama zamisli kolku moze da kloca. Ako nego go cuvstvuvas, kako peperutki vikaat e na pocetok. Kako i da se se siri matkata i pritiska na okolni organi pa mozno e da cuvstvuvas promeni. Ne znam zasto te stavila na dieta, jas 16 nedela 150grama, so 10kg+ jas, pa ne me stavija. Eve me sega 28ma skoro, uste si stojam na tie 10+ kg, bebe normalno si napreduva, a osven stomak drugo nikade se nemam popraveno*bez dieta i rezim , normalna ishrana kako i pred bremenost
Незнам искрено за диетата, вајда дека и трансфузија на крв примам, па и е страв и за притисок да не качам и ред други работи. Зошто после примање на крв имам приметено ми зуе главава мерам притисок малку покачен. И јас нигде освен во стомак не сум поправена. А за бебка незнам дали имам почувствувано јас мислам дур не почне убаво да ме лупа нема да знам