Точно така првото декември, второво август. Баш како што пиша сега само боди со кратки и шпикозни е, се продолжи летото.. 2 месеци бебко е ко вчера овде да пишев Со лесно на сите
Ne kolku i da bide ladno nema da go fati vozduh ic vo korpa pa odma vo kola i odma doma znaci mislam nema potreba od trupanje a i podobro e so pomalku jas eve dve do sega so tanki alista gi porasnav super se, pod pantoloncinja nikogas ne sum klala dzivri ili hulahopki a eve 6 godini golemoto. Inaku jas hulahopcinja na bebeto mi e strav dane se tesni pa teski za oblekuvanje voopsto ne kupiv dzivrenca mi e poubavo.
Мајки вчера на контрола бутната коска на бебе беше малку помала околу 1 недела според другите мерки, главата и мешето си одговараа на неделите. Дали постои простор за загриженост, малку ме замисли ова до сега се си беше ок. Плодова вода има, наместено си е со главчето надоле, протоци ок. Едвај чекам да се запознаам со бебе ист е како бато, досега немав убави сликички сега откако ги имам цело време си ги гледам се заљубив За 3 недели на контрола, матичниот рече тогаш ќе правиме цтг вика у меѓувреме ако не се породиш Го прашав дали треба да одам во болницата кај што ќе се пораѓам, рече не мора освен ако немаш болки и сл. Со првото одев, па мислам да влезам во 36 ќе одам не можам да оставам така. Во сабота свадба имаме цел ден на блиски, како ќе издржам еве не знам. Да помине и тоа гајле па ќе живнам малце. Оваа бременост ми помина во свадби и родендени еден куп.. На работа уште месецов, одбројувам недели, денови. Веќе почна тешко да ми станува.. ама уште малце остана. Поздрав мајки и убав ден
Koja nedela si? So lesno da ti e. Ne se grizi za toa merkite kaj mene 2 nedeli pomalo e samo zdravi zivi mislam ne mozat skros ubavo da merat. Sekoe bebe razlicno si rasti i mislam i nie ne sne isti.
34+6 денес, фала ти исто и на тебе Вака си го осеќам ептен активно е, само се тегне мава. Ајде дај боже да е се како што треба За облекување и јас планирам боди на кратки, шпикозни или дводелно комлетче ако најдам мало, чорапчиња и капче. Од горе со ќебенце и толку. Ох како се ближи времето ептен возбудена сум, од една страна и се плашам за поголемото како ќе реагира
Мешиња, колку треба да биде собната температура за бебе? Јас зиморлива сум, па да не му биде многу топло. Се топлиме на клима, а живееме во стан.
Здраво. Не прашувам за трудница, но може некоја од вас прима и знае... До вчера примани клексани сабајлечки, денес веќе е пропуштен терминот... уште нема примено. Дали ако прими сега, да продолжи утре и секој ден да прима ова време? Или може денес да прими сега, а утре да продолжи сабајле? 4 недели ќе треба да прима.
Jas se bockam cela bremenost, dva-tri pati mi se ima sluceno da zaboravam. Ne e strasno, neka ja primi sega, i utre odprilika isto vreme, jas bi go pomestuvala malku po malku. Da ne ja primi sabajle vo 7 sabajle, da ima pogolem razmak. Barem kaj 12-13h. Pa sleden den cas porano od toa, ako vi e problem da ne moze ova vreme da se bocka. Ako ima nekoj povekje iskustvo za slicna situacija, neka pise .
Нека се боцне сега и ако и е временски проблем да не може секој ден во истово време нека го поместува за саат време до времето што и одговара. И нека си навие аларм за следен пат да не пропушти, барем јас така сум раат
До вчера примаше во болница, а денес е веќе дома и додека дојде ред да се купат, летнаа саатите... Сака сабајлечки да си прима, па затоа прашував дали може сабајле наредното и да фати после се само сабајле 4 недели.. @Мариаа. Фала Фала на брзите одговори, извинете тука што досаѓав ама тука верував дека најбрзо ќе добиеме одговор
Jas se porodiv sabajlevo so carski ama imam mnogu bolki taman mi stavat analgin ili ketonal za saat i pol pak si pocnat jaki mentrualni taka osekjam, ne mozam nikako ni da zaspijam da odmoram
Дека ти таваат и ерготил инекција затоа и те боли повеќе. Битно вие сте живи здрави и со среќа мама сега ќе се гушкате со бебуш