[/QUOTE] Живо здраво бебушко големо да расте. Со лесно само и мене ме чека царски и баш дека ќе ми е 2 болките и опоравувањето ме плашат. Од денес 33 ја терам,за царски ми рекоа барем 38 полна. Во која недела се породи ти?
Да но и без таа инекција имам менструални болки и гасови многу, ваљда е нотмално не се сеќавам со првото
Живо здраво бебушко големо да расте. Со лесно само и мене ме чека царски и баш дека ќе ми е 2 болките и опоравувањето ме плашат. Од денес 33 ја терам,за царски ми рекоа барем 38 полна. Во која недела се породи ти?[/QUOTE] Јас точно 39та, мене некако потешко ми е повеќе болки имам, мислам денес ке ме станат и се плашам многу ептен паничам
Cestitki neka e zdravo I zivo a tebe lesno I brzo oporavuvanje. Kako si denes? Dali stana? I mene me ceka carski narednata nedela I Kako Se nablizuva vremeto epten strav I paniki Me fakaat.
Denes malce podobro ama imam Bolki, cekam vizita kazaa mi deka vecer mos ke me stanat, a bebe od utre ke go donesat. Mene panika me fakja so lezam, mnogu denovi drzat tuka 5
Sekade mislam deka e Po tolku dena petata den na carskiot pustat, ti ne se sekiraj ti pomina redot drugoto brzo ke pomine vazno glavnoto e pominato, samo ne znam zosto duri posle tolku vreme da stanis neli treba porano? Vikat kolku pobrzo stanis tolku podobro
Здраво и живо да е. Болките башка од царскиот, матката се враќаво нормална големина и тоа многу боли, со прво ме толку ама со второто многу ме болеше и ми ставија инекција за болки, па и кога цицаше бебето лелел премногу јаки болки. Кажи на докторот што тњ породил можеби ќе ти дадат и тебе инекција мене само тоа ме спаси.
Ete jas ne primav kojznae kolku progesteron, skoro ic, pa deteto mi se rodi so hipospadija...nitu doktorite ne mozat da ja potvrdat tocnata pricina za toa, ima mnogu faktori, primer moeto se rodi malku so pomala tezina, no i toa e individualno...ete bevme kaj najdobriot doktor, profesor Miroslav Dzordzevic vo Beograd i go resivme problemot so eden zafat, a bese po tezok slucaj na hipospadija. Toplo go preporacuvam , skapo e, no ke pominete najnetraumaticno i za majkata i za deteto...ne sirete bespotrebna panika
Mi stavaat za bolki, samo se nerviram vekje ne se lezi grb boli, rana boli se vlecam po krevet samo. I so prvoto imav mnogu bolki edvaj stanav strav mi e sega deka lezam veke 26 saati
Ista sum i jas so bolki vo kicma i leva noga vo kukot i preponi. Jas sum 20 nedela, i ko posedam malku dodekastanam i da proodam ko nekoja baba. Narednata nedela sum na 2 skrining nz dali da pocekam do togas ili da zakazam vonreden pregled. Plus so abdominalen serklaz, niska placenta i edvaj odam. Notmalni se bolki u kicma, prva bremenost mi e.
Девојки има некоја што нарачувала од iherb да ми каже до кој износ си оди без царинење и да стигнат преку пошта?
Do 45 evra ne plakjas carina, a nad 22 evra plakjas samo ddv. Iako sum naracuvala i okolu 60-80 evra ne me carinele ni danok sum platila do sega. https://www.customs.gov.mk/mali-pratki.nspx Inace proveri ja i Vitacost stranata, imaat standarden shipping od 12$ mislam bese, za razlika od Iherb kade se menuva vo zavisnost sto imas vo korpa.
Девојки, какви ви се искуствата со пумпи за измолзување? Прашањево е за тие што веќе родиле, а исто ме интересира и идните мајки дали планираат да користат. Се едуцирам во последно време, поделени се мислењата, јас би сакала да имам за во случај кога многу ќе се стврднат градите, колку да си олеснам малку...но, навистина ме интересираат ваши мислења и искуства
Јас сакам да земам, за секој случај да имам дома неколку мајки ми рекоа дека ги користеле дали за олеснување на болки или за да остават млеко ако треба некаде да завршат работа без бебо. Мене ми ја предложија оваа ама е малце солена цената а не знам дали толку многу прави разлика...околу 5 000мкд е